Şimdi Ara

diş teli taktırcam :( (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

İlk takıldığında 2 hafta süre dişlerdeki oynamalar nedeniyle ağrıların olacak.Sürekli değiller bunlar,bazen daha çok ağrıyor,bazen hissetmiyorsun.Çok abartılacak türden ağrılar değil.Yani ben de öyle değildi.

Ayda 1 dişçiye gidip sıktıracaksın.Sıktırmadan sonra herhangi bir ağrı yok.

Asitli içeceklerden uzak durmalısın.Çünkü tellere zarar verir.Haftada 1-2 içebilirsin.Ekmek arası gibi şeylerden de uzak durmalısın.Isırarak yememelisin besinleri.Ufak parçalar halinde yemelisin.Yine kuruyemişlerden uzak durmalısın.Az yiyebilirsin.
  • bende artik taksamda kurtulsam diyorum devlette sira bekliyorum hala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teller takılırken acı falan hissetmiyorsun. Ama eve geldiğinde dişlerinin köklerinden bir acı duymaya başlıyorsun. en az bir hafta katı şeyler yiyemezsin.
    Maddi açıdan tam bir fiyat veremem , tedaviye göre değişiyor. Benim 3500 4000 arasında tutmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkbrkk

quote:

Orijinalden alıntı: Afclue

Diş teli yalnızca takılırken dişlerini zorladığı için ağrı yapabilir ama onun haricinde hiçbir ağrısı sızısı olmaz, sınavına zarar da vermez. Ses tonunda değişebilir sanırım, peltekleşebilirsin biraz. Maddi anlamda evet biraz tuzludur yani bu bütçeye göre değişir. 5-6 bin arası. Bu arada dişlerini normalde olduğundan daha kısa aralıklarla fırçalaman gerekir, en önemlisi.

ses tonu derken incelir mi kısalır mı??? bi de 5 - 6 bin ne ya bana 2-3 bin dediler ort. fiyatlar öyleymiş tanıdığımızın dişi çok yamukdu ondan bile 2000 dolar almışlar

Canım incelmek kalınlaşmak değil de biraz peltekleşir, 's' harfleri farklı çıkar. Ama bunu hiç sorun etme artık herkes tel takıyor. Fiyat olarak ise ben özel bir yerde yaptırdım 5 bin tl vermiştim ama değişebilir tabiki pazarlık payı falan da var; fiyatı alabildiğince aşağı çekmeye çalışın derim.

• - Canım kaç yaşındasın ve hangi yıl sıra almıştın? Ne zaman sana sıra geleceği ile ilgili bilgi verebilirim.
  • quote:

- Canım kaç yaşındasın ve hangi yıl sıra almıştın? Ne zaman sana sıra geleceği ile ilgili bilgi verebilirim.

forumda ilk defa kız gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jexon17

quote:

- Canım kaç yaşındasın ve hangi yıl sıra almıştın? Ne zaman sana sıra geleceği ile ilgili bilgi verebilirim.

forumda ilk defa kız gördüm

Forumda derken tüm donanım haber forumunda mı o.O ben çok gördüm mesela.
  • quote:

quote:

quote:

Diş teli yalnızca takılırken dişlerini zorladığı için ağrı yapabilir ama onun haricinde hiçbir ağrısı sızısı olmaz, sınavına zarar da vermez. Ses tonunda değişebilir sanırım, peltekleşebilirsin biraz. Maddi anlamda evet biraz tuzludur yani bu bütçeye göre değişir. 5-6 bin arası. Bu arada dişlerini normalde olduğundan daha kısa aralıklarla fırçalaman gerekir, en önemlisi.

ses tonu derken incelir mi kısalır mı??? bi de 5 - 6 bin ne ya bana 2-3 bin dediler ort. fiyatlar öyleymiş tanıdığımızın dişi çok yamukdu ondan bile 2000 dolar almışlar

Canım incelmek kalınlaşmak değil de biraz peltekleşir, 's' harfleri farklı çıkar. Ama bunu hiç sorun etme artık herkes tel takıyor. Fiyat olarak ise ben özel bir yerde yaptırdım 5 bin tl vermiştim ama değişebilir tabiki pazarlık payı falan da var; fiyatı alabildiğince aşağı çekmeye çalışın derim.

teşekkürler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gL

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

diş teli tedavisine başlıyorum ve 12. sınıfım sınavı etkiler mi ,çok acıyor mu ,ne kadar süre de bir gitmeliyim ,maddi açıdan da ne kadar tutar merak ediyorum bilgi verecek olan var sa sevinirim

Bende 12. Sinifim ve taktirali 1 hafta oldu. Dogruya dogru 1 hafta agridi. Sinavi etkileyecegini dusunmuyorum. Doktorum bana ayda bir gel dedi. Ankarada yasiyorum yaklasik 3000 tl tuttu. Birkac tane dolguda var tabi. Bide gidecegin yeri iyi sec. Yakin bi yer olsunki sorun oldugunda kolay ulasirsin.

ama her ay gittiğinde dişlerinin vidası biraz daha sıkıyorlarmış yine ağrıyormuş yanlış mıyım ??

Ayda bir gidilen randevularda dis telinin telini kalinlastiriyomus. Ben daha gitmedim ama oyleymis.Oda 2 3 gun agri yapiyomus. Kisaca merak etme her turlu alisiliyo.

yemek yerken sıkıntı yaşıyor musun mesela yiyemediğin ve ya içemediğin bir şey var mı ??

Ilk hafya yemek yemedim. Corba ve ensure plus diye bi icecek eczanede var. Besin takviyesi.

peki kola felan içiyor musun şimdi ??

Kola icmenin simdisi sonrasi yok yani ben riske atmam tedaviyi. Icenleri duyuyorum ama sonrasinda pisman olanlarda var yani. Braketler ciktiktan sonra iz yapiyomus. Ama sen bilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.