Şimdi Ara

Dış Ünite İçin Hava Yönlendirici (Her Türlü Tavsiyi Bekliyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Balondaki dış ünite balkonun içine baktığından sıcak hava hep içeri vuruyor. Mantıklı bir fikir mi bilmiyorum ama 3D yazıcı ile fanın tam çapında bir L boru ile cam balkonun tek camını açarak hem hava tahliyesi sağlamak hem de birazda olsa balkondaki sıcaklığı düşürmek istiyorum. 180 derece sıcaklığa kadar dayanan filamentler var belki L borunun içi ısıya dayanıklı malzeme ile de kaplanabilir.

Kafamdaki model kabaca , fanın tam boyunta bir L boru

Mantıklı mantıksız ama sizlerin de fikirlerini bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kax1234 -- 9 Haziran 2024; 23:37:48 >

• Merhaba. Balkon kapalı şekilde kullanıyorsanız maalesef hiçbir şekilde tam anlamıyla çözüm üretilemez.

Üflemeyi dışarı verseniz bile yanlardan ve arkadan gerçekleşen emiş kısmını çözmeniz gerekir. Çünkü kapalı balkondaki havayı emdikçe orası vakuma düşer. Yani balkona bir yerden hava girmesi yine gerekir.

Bu da zahmete girmek yerine katlanır camları açmayı daha kolay hale getirir.

Yani maalesef bu da çözüm olmayacaktır.

En güzeli dış üniteyi dış ortama koymak olur. Onu geçtik diyelim,bu durumda klima çalışırken katlanır camları açmak zorunlu olacaktır.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

Dış üniteyi maalesef yönetim dışarıya koydurmuyor

Amacım üfleme kısmındaki havayı tahliye etmek, klima çalışırken katlanır camlardan biri sürekli açık olacak

Dış ünitenin üflediği hava balkonun içinde kalıyor ve o küçük balkon cehenneme dönüyor. Her ne kadar balkon kapısı kapalı olsa da o sıcaklık mutfağa yansıyor

• bu durumu çözdünüz mü?

benzer problemi yaşıyorum. kapalı terasta pencere açıyorum. ancak içerisi hamam gibi oluyor. 30-40cm çapında hava kanalı üzerine yapıştırmayı düşünüyorum. faydası olur mu acaba

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.