Şimdi Ara

Dişçi korkusu (Ciddi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 4Prestige

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar bu gün gittim dişçiye iltahap tam kurumamış 2 gün sonra tekrar gidicem ama gidermiyim bilmiyorum cesaretimi zor topladım gittim bu gün ama gitmessem ağrı kesici içmekten ölücem nerdeyse midem ağrıyor artık.

Ağrı ilerde öyle dayanılmaz olur ki artık ağrı kesici de kesmez. Dişçiye gideyimde kurtulayım dersin :) Sonra alışıyorsun zaten, bende o aşamada gittim ve şimdi kafamı taşlara vuruyorum neden daha önceden gitmedim diye. Kanal tedavisi ile 3 dişi son virajdan döndürdük. Az daha beklesem dişi de kaybederdim. Dişin çekilecek duruma geldiyse ya durum çok vahimdir ya da doktor işlem yapmaya üşenmiştir. Bence başka bir diş hekimine daha git, özel muayenelerde diş kontrolü ücretsiz. Gidip bilgi danışabilirsin. Belki iltihap kuruduktan sonra çekmeden dolgu ya da kanal ile kurtarma ihtimali vardır. Kimi dişçiler çekme taraftarı iken kimileri dişi kaybettirmemek adına her türlü tedavi yöntemlerini denemek istiyorlar. Çekilen dişin yerine gelecek olan şey protez oluyor çünkü : /

Çok teşekkür ederim hocam yorumların için çene filmi çektirdim zaten malesef dişin çekilmesi gerekiyo baya uzun süredir çürük zaten o dişim 20 lik diş çıktıkça o dişin yapısını bozdu şuandada ağrımasının sebebi 20 lik dişimin çıkması diğer dişlerimide etkiledi zamanında onun için doktorum operasyonla alıcaz demişti gene korkudan gitmediğim için bu durumdayım.

Anladım ... 20 lik diş büyük problem yahu, benimkiler normal diş gibi çıkmıştı hiç bir baskı ve anormallik hissetmiyordum. Ağrı falan da yoktu, dişçi demese anlamazdım yani. 2008 yılında gittiğimde bu 20likler hiç bir işe yaramaz çekelim hatta ilerde sorun çıkartır, yanağa yakın olduğundan temizlenmesi zor olur çürür demişti. Tabi o zaman korktuğum için ve hiç sorun yaşamadığımdan da gitmedim. Aradan seneler geçti bu sene işte operasyonlara başlama startını sol 20lik diş verdi :) Ara ara ağrıyordu ama 3 gün soğuk bişey geldiğinde hatta oda sıcaklığındaki su bile etkilemeye başlamıştı. Onu çektirdim anlattığım gibi diğer dişler de ardından geldi, alışınca da geciktirmeyelim dedim üstteki çürükler bitince alt kısmında ağrı olmamasına rağmen temizletip dolgumu yaptırdım. 2 yirmiliği de çektirdim, vallaha ağzım rahatladı diyebilirim. Ayrıca ikisi de çürüdüğü için bir yanındaki dişleri de etkilemiş, bende sinüzitde var o da etkiler mi bilmiyorum ama zamanında 20likleri çektirip ağız bakımının yanında sık sık doktora da gitseydim bunlar başıma gelmeyecekti. Neyse zararın neresinden dönsek kardır 9 dolguyla kurtulduk :D

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Bu gün başka bi diş hastanesine gittim opg filmi çektiler diş kisti çıktı doktor hemen alınması gerek dedi cerrahi müdahale ile anlıyacağın bi diş ağrısı yüzünden neler çıktı.
  • quote:

Bu gün başka bi diş hastanesine gittim opg filmi çektiler diş kisti çıktı doktor hemen alınması gerek dedi cerrahi müdahale ile anlıyacağın bi diş ağrısı yüzünden neler çıktı.

Ben dolgu yaptırırken kist konusu geçmişti bir hastanın baya apse falan yapmış. Biraz zorlu bir süreç geçiriyormuş sanrım ilaç yazdırmaya gelmişti. Umarım çok ciddi değildir hemen atlatılacak bir operasyondur.
  • quote:

diş kaybı riskinden bahsettiler mi ? zor bir süreç geçmiş olsun
  • Bişey olmaz git otur. Kız mısın olm sen ne tırsıyon. Yarın bi kavga olsa yumruğu yesen dişinde eline düşse, elin ayağın titreyip komayamı gircen orda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memo84

Aynı korku çoğunda var ,o yüzden kafaya takma , hatta ben bir keresinde tansiyonum düşüp bayılmıştım ,14 civarı diş yaptirdim ama hala korkuyorum dişçiden,1 kaplama,4 kanal tedavi,1 tane 20 lik diş çekimi ,geriside normal dolgu ...

Orta okulda yediğim bir kafadan bütün diş uçlarim kırılmıştı ,çoğuda zamanla çürüdü haliyle...

Hocam olay nasıl oldu sakıncası yoksa anlatır mısın?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar disciye gittim daha o aletler nasil çalışır,nasil görünür,hekim ne yapar bilmem. Girer discimle selamlasip muhabbet ettikten sonra koltuga oturur ve gözümü kaparim. Discim kendi kendine bir seyler anlatir ben ha ho vs derim anca.

Ozet geçmek gerekirse iyi bi dişçi bul o senin discin olsun. Öyleki sokakta gorunce durup muhabbet edin. Koltuga oturuncada yumun gozlerinizi birakin o güvendiğiniz adam işini yapsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.