Şimdi Ara

Dişe Dolgu Yaptırmak Acıtır mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
71
Cevap
2
Favori
148.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce yaptırdım bişe acıtıo çürüğü oyarken çok az acıtıo kötü yanı oyarken çürük çıktığı için iğrenç kokuo o kadar bence korkma
  • acıtmaz merak etme..
  • @Hazan oncelikle korkunun ecele bir faydası yok şaka bir yana. dolguda hiç bir acı hissetmessin zaten agzını uyuşturuyo hissetmiyosun bile birtek sesleri duyuyorsun.diş çektirmekte acıtmıyo agzını uyusturdugu için doktor hiç birşey hissetmiyorsun sadece uyusturucunun etkisi gectikten sonra biraz agrın oluyor oda fazla sürmeden geciyor.kanal a gelmeden yaptır bence dolgunu kanal tedavi gercekten uyussada sinirleri aldıktan sonra gercekten acayip bir agrı oluyor bana oldu hayatımda hiç bu kadar acı cektigimi hatırlamıyorum. ama o agrıda 1-2 saat sürüyor sonra geciyor.birde doktorunu iyi seç oyle sıradan yolda gordugun bir doktora gitme sonra pişman olursun. arkadasımla aynı anda dolgu yaptırdık aynı klinikte doktorlarımız farklıydı benim dolgum suan agrıyor sıcak soguk bişey yiyip içince felaket bir agrı oluyor ama arkadasım hissetmiyor bile doktordan doktora fark var.benim doktorum daha yeniymiş sanırım işide bilmiyodu heralde suan gercekten pişmanım.doktora dikkat et o yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: costance

quote:

Orjinalden alıntı: matrix_neo

yazılanları okuyunca kendime yapılan işkenceyi hatırladım baylıyodum az daha burda.eğer öndeki 2 dişe uygulanıcaksa iş çok zor.bana olduğu gibi.doktorun dedğine göre en zor bölge öndeki o kesici dişlermiş.hatırlamak istemiyorum ama diğerleri çok kolay.sesleri duyma burnunu tıka çünkü acayip bi koku geliyo acı falan yok yani

harbiden ya kesici dişime yaptırdım ben de.resmen doktor deldikçe beynimde hissettim zonklamayı.demekki diğer dişler daha kolay arkadaşların dediğine göre..

arkadaş ne yaptın ya 28 ekimde benim öndeki kesici dişede bi operasyon yapılıcak

• ön dişe dolgu yaptıracamda çok acıtırmı çürük falan yok sadece küçük bi kırık var
  • Acıtmaz kardeşim hatta ben uyuşturucu iğne falanda vurdumuyorum. Tabi bu kişiden kişiye göre değişir.
  • madem konu hortladı

Dolgu acıtmıyor dişin olduğu tarafı uyuşturuyolar ama iğne acıtıyor :) 3 seansda tedavi oldum, ilk iki seanstaki iğneler için bi jel sürdü iğneler acıtmadı.. ama son seansta jel sürmedi iğneyi beynimde hissettim Ama bunu dışında başka hiç bişi hissetmedim
    Yanlız doktor bayandı ve eli hafifti öff yaktın benii tubaa doktor
  • 8 dişim dolgu bazıları iyi uyuşmadığında hoplatıyor ama bazende hiçi bişi hissetmiyosun
  • çürük bi dişim vardı onu yaptırmam gerekti ama düzgün oturmuyo diş yerine yarın düzeltiriz dedi ama ön diş için gittik diğer dişi yaptı
  • bide bu dolgu sonrası dolgunun yüksek gelmesi normalmidir
  • Porselen dolgu değil kaplamadır , beyaz dolgu yaptırırsan çıkıntılı bölgelerdeyse 6 ay max . gider , amalgam yani siyah dolgu yaptırırsan ömür boyu bile gidenleri gördüm.Yaparken acımaz,diş etine hissetmediğin incelikte 2-3 iğne yapılır sonra hissetmezsin .
  • Tek acıtan yeri Soğuk hava üflüyo o pis sızdırıyo ama uyuştutursa bişey olmaz
  • Ön diş az bişey kırıldı ama doktor diyo kesmem lazım dolgu için ama dolgu eskisi gibi olmayacak herhalde ön diş dolgusu yaptırmış biri yokmu ??
  • aRKAdaşlar ben 3 tane renlsiz (ten rengi gibi bi renk) dolgu yaptırdım acaba onlar ömür boyu kalırmı? yoksa bi daha mı yaptırcam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorlinux -- 10 Ağustos 2010; 16:28:59 >
  • Vay arkadaş bak şimdi korkmaya başladım he ben nasıl dolgu yaptırcam yarın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitsubishiyue58

Vay arkadaş bak şimdi korkmaya başladım he ben nasıl dolgu yaptırcam yarın.

Konuyu okumadım ama dolgudan korkulacak bir şey yok. Çürük çok ileri bir safhada değilse, kaldırılması ve doldurulması ağrısız acısız olur. Yok ben dişlerime hiç bakmadım, zaten diş hekimine de ağrıyınca giderim diyorsan anestezi yapılır yine acı çekmeden tedavi tamamlanır.
  • 1 tane doldum var dentistanbul da yaptırmıştım. Uyuşması için iğne yapmıştı ama iğnesi yaklaşık bir 15-20 cm diş etinin üstünden sokuyo içerde dolaştırıp çene kemiğine doğru yapıyo. Ondan sonra çürük bölgeyi oyup oraya doldu malzemesi koyuyor bu kadar basit.
  • Konuyu biraz hortlattım kusura bakmayın :) Bugün dişçiye gittim ve dolgu yaptırdım ama şu an nefes aldığımda dolgu olan yerde hafif bi sızı hissediyorum, su içerkende aynı şey oluyor. Sanırım dolguyu tam yapamadı ne dersiniz bu konuda ? Önümüzdeki hafta yeniden gitmeyi düşünüyorum. Sizce sorun nedir, ne gibi tedavi uygulanır ? Veya doktora gitmeden bir kaç güne geçme durumu var mıdır ?
  • 10 sene önce yapsaydın acıtırdı ama şimdi ağızna tecavüz etseler hissetmezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheTime -- 9 Şubat 2011; 0:42:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cekirge17

Konuyu biraz hortlattım kusura bakmayın :) Bugün dişçiye gittim ve dolgu yaptırdım ama şu an nefes aldığımda dolgu olan yerde hafif bi sızı hissediyorum, su içerkende aynı şey oluyor. Sanırım dolguyu tam yapamadı ne dersiniz bu konuda ? Önümüzdeki hafta yeniden gitmeyi düşünüyorum. Sizce sorun nedir, ne gibi tedavi uygulanır ? Veya doktora gitmeden bir kaç güne geçme durumu var mıdır ?

1 hafta içinde geçmez ise sızlama bir sorun var demektir ama dolgudan itibaren 1 hafta içinde geçerse bi problem yoktur.Genelde olur böyle sızlama
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.