tavukta kendi kendine yumurtlar ama horoz tarafindan dollenmedigi surece civ civ olmaz
muhabbet kuslarinda da boyle olmasi lazim
quote:
Orjinalden alıntı: Frost_Nova
quote:
Orjinalden alıntı: metinyurdaer
Yine yumurtlar ama bu sefer içi dolu çıkar. Bi kaç tane yumurtladıktan sonra daha yumurtlamaz ve kuluçka sonunda civcivler yumurtadan çıkar.
Bizimkisi öyle olmuştu ve civciv çıktıktan 1 hafta sonra elime almaya başladım ve hergün sürekli elime alıyordum. Tüyleri çıkınca çok komik oluyorlar ve kendi ayakları üzerinde durmaya başlıyor sonra uçma denemelerini hep benimle yapmıştır. Büyüdüğü zaman bi ıslık çaldığımda veya seslendiğimde hemen kafesten çıkıp yanıma geliyordu. Evin kapısına anahtarı soktuğumda geldiğimi anlayıp ötüyordu ve kapıdan girdiğimde hemen üzerime geliyordu.
Kafesin kapağı hep açıktı gel diyince geliyordu git gdiyince gidiyordu o kadar evcildi yani. Bikere omzumda balkona çıkmışım farkında olmadan karşı apartmana gitti gel dedim yine geldi içeri girdik.
Gerçekten evcil bi kuş çok güzel oluyor.
Demek ki bir hayvanı eğitmenin en iyi yolu ona doğduğundan itibaren göz kulak olmaktan geçiyor.Çok güzel bi olay ya peki dışarı çıkıyor muydun kuşla.
Kafesin kapağı sürekli açık kalıyordu istediği zaman girip çıkıyordu ama çoğunlukla kafeste duruyordu gel diyince geliyordu.
Tabii evde balkona çıkma, camdan bakma gibi olaylar sürekli olduğu için kaçma denemesi hiç olmadı. Sadece omzunda olduğunu unutup balkona çıktığım zaman karşı apartmana gitti elimi uzatıp gel dedim (arada 10 metre filan var) hemen geldi sonra içeri girdik.
Yemek yediğimiz zaman geliyordum bişeyler veriyordum gidiyordu. Valla şimdi hatrladım çok özledim kuşu. 10 yıl oldu öleli.
Sürekli elime alıp seviyordum, bu şekilde eğitmiştim.
Roohans
kullanıcısına yanıt
kardes acını paylaşıyorum. benim de 2 tane güzeller güzeli kuşlarım vardı. dişi omzumu çok severdi ben gelince hemen otmeye başlardı. kulağımı kemirir ve ağzımdan yemek yerdi. özellikle ne yersem hemen yanıma gelir bakardı o da yiyebiliyorsa agzımı ısırır benden isterdi. 1 yıl kadar baktım. eşiyle pek anlaşmadıkları için hiç sevişmedi veya yumurtlamadı. belki artık yaparlar dediğimiz zamanlarda sıcak bir yaz gunu perde dalgalanırken ikisi de birlikte ebediyete kanat açtılar. bir daha bulamadım. hayatımda büyük acılardan birtanesiydi. yeni kuşlarımız var artık. gecen hafta çiftleştiler. dede oluyorum ama eskilerinin yerini tutmuyorlar. bu kuşlarım biraz yabani. bunların da sevişmelerini bir görseniz insan sevginin ne olduğunu anlıyorsunuz. inşallah bu sevişmeleri sağ salim meyvelerini verir ve dede olurum. baba henüz olamadım ama dede olacağım :)
Bu yazımı kızım ela ve oglum efeye atfediyorum. Her neredeyseniz inşallah mutlu ve huzurlusunuzdur.
arkadaşlar benim kuşlarım çiftleştiler ancak aradan 20 gün gecti hala yumurtlamadı. kız eskiden hiç yuvaya girmezken şimdi gunde yarım saatini toplamda yuvada geciriyor ancak hala yumurtlama olmadı olmıcak gibi de duruyor. accaba bi sıkıntısı mı vardır? yuvaya talaş koydum yuva ayrı bir oda gibi içinde keçeden yuvalık da var ama yumurtlamadı. ilk defa ciftleştiler bu arada. o günden beri de kız pek ciftlemeye yeltenmedi. yapmam gereken bişey varmı acaba? verterinere götüreyimmi? kuşlar yaklasık 8-10 aylık falan olsa gerek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme