< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 20 Aralık 2018; 20:10:40 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 20 Aralık 2018; 20:10:40 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Üniversitede Ağız, diş ve çene radyolojisi uzmanı diş hekimiyim, 26 numaralı dişinizden bahsediyorsunuz sanırım üst sol birinci büyük azı dişiniz, öncelikle kanal tedavisi yapılmışsa pek başarılı gözükmüyor kanal tedavisi, kanallar tıkalıda olabilir ondan tam olarak kanal tedavisi yapılamamış olabilir.
Damağınızda çıkan nodül, dişin kanal ucundaki enfeksiyonun kendine bir yol bulup diş eti ya da damak bölgesine doğru açılmasına sebep olmuş diye düşünüyorum tükürük bezi ile ilgili değildir. Gelelim dişin dolgusuna amalgam dolgu yapılmış ve dişinizin madde kaybı çok fazla 4 te 3ü dolgudan oluşuyor gibi radyografiden tahminim. Dişin kurtarılma ihtimali biraz düşük dişin kanal tedavisi düzeltilip, kanal içerisine fiber post koyulup, dişin kron boyu gingivektomi ile uzatılıp kaplanırsa bir ihtimal kurtarılabilir. Ancak bu işlemler uzun süreli ortalama ortalama 7 seans gibi ve biraz pahalıdır. Kurtarılma ihtimalini düşükte olsa deneyebilirsiniz size kalmış. Ağız içi fotoğraf olsa daha net konuşabilirdim ama radyografiden bunları yorumladım. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaussure -- 20 Aralık 2018; 19:38:44 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|