Şimdi Ara

Disim nasil? (diş filmi ss li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yil once kanal tedavisi yaptirdim ve uzerine gri dolgu yaptilar
    Lakin dolgu ic taraftan kirildi ve surekli yemek artigi giriyor
    + soyle bir durum daha var
    Kanal tedavisi olunan noktadan damagimin ortasina dogru damar cikmis ve damagimin ortasinda kucuk nodul yapmis, disci bunun tukruk salgilayan bez enfeksiyon kapmis tikanmis ve o da damakta kucuk nodul yapmis diyor bunun asil sebebinide basarili bir kanal tedavisi olmamis olmasina bagliyor
    Sadede gelirsek, dolgu yapsam yine boyle olur kirilir dedi sen universite hastanelerine gorun dedi
    Disimi cektirmeyi dusunuyorum sizce cektirmelimiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 20 Aralık 2018; 20:10:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Üniversitede Ağız, diş ve çene radyolojisi uzmanı diş hekimiyim, 26 numaralı dişinizden bahsediyorsunuz sanırım üst sol birinci büyük azı dişiniz, öncelikle kanal tedavisi yapılmışsa pek başarılı gözükmüyor kanal tedavisi, kanallar tıkalıda olabilir ondan tam olarak kanal tedavisi yapılamamış olabilir.

Damağınızda çıkan nodül, dişin kanal ucundaki enfeksiyonun kendine bir yol bulup diş eti ya da damak bölgesine doğru açılmasına sebep olmuş diye düşünüyorum tükürük bezi ile ilgili değildir.

Gelelim dişin dolgusuna amalgam dolgu yapılmış ve dişinizin madde kaybı çok fazla 4 te 3ü dolgudan oluşuyor gibi radyografiden tahminim. Dişin kurtarılma ihtimali biraz düşük dişin kanal tedavisi düzeltilip, kanal içerisine fiber post koyulup, dişin kron boyu gingivektomi ile uzatılıp kaplanırsa bir ihtimal kurtarılabilir.

Ancak bu işlemler uzun süreli ortalama ortalama 7 seans gibi ve biraz pahalıdır. Kurtarılma ihtimalini düşükte olsa deneyebilirsiniz size kalmış. Ağız içi fotoğraf olsa daha net konuşabilirdim ama radyografiden bunları yorumladım.
  • Hocam maşşalah beygir gibi dişleriniz sağlıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradan sağlıklı bir yorum alacağını sanmıyorum .üstteki üye örnek mesela

• İyisin iyi

Edit: Konu adını Dişim nasıl [SS'li] yapsaydın ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaussure -- 20 Aralık 2018; 19:38:44 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üniversitede Ağız, diş ve çene radyolojisi uzmanı diş hekimiyim, 26 numaralı dişinizden bahsediyorsunuz sanırım üst sol birinci büyük azı dişiniz, öncelikle kanal tedavisi yapılmışsa pek başarılı gözükmüyor kanal tedavisi, kanallar tıkalıda olabilir ondan tam olarak kanal tedavisi yapılamamış olabilir.

Damağınızda çıkan nodül, dişin kanal ucundaki enfeksiyonun kendine bir yol bulup diş eti ya da damak bölgesine doğru açılmasına sebep olmuş diye düşünüyorum tükürük bezi ile ilgili değildir.

Gelelim dişin dolgusuna amalgam dolgu yapılmış ve dişinizin madde kaybı çok fazla 4 te 3ü dolgudan oluşuyor gibi radyografiden tahminim. Dişin kurtarılma ihtimali biraz düşük dişin kanal tedavisi düzeltilip, kanal içerisine fiber post koyulup, dişin kron boyu gingivektomi ile uzatılıp kaplanırsa bir ihtimal kurtarılabilir.

Ancak bu işlemler uzun süreli ortalama ortalama 7 seans gibi ve biraz pahalıdır. Kurtarılma ihtimalini düşükte olsa deneyebilirsiniz size kalmış. Ağız içi fotoğraf olsa daha net konuşabilirdim ama radyografiden bunları yorumladım.

• neoblade N kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkur ederim bilgiler icin,

Maddi olarak bana kaca patlar sizce ve yaptirmayip cektirirsem pismanlik duyarmiyim acaba endiseliyim

Devlet hastanesinde bu dise yapilabilecek en iyi mudahale sizce nedir hocam

• Hocam altta en sagdaki disiniz neden yamuk hatta baya yamuk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam tam emin değilim ama filme göre sağ alt 20lik dişiniz apseye ya da farklı bi soruna yol açabilir. Çektirmeniz gerekebilir.

• Ne güzel gülüyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Buradan sağlıklı bir yorum alacağını sanmıyorum .üstteki üye örnek mesela

Sağlıklı diyor işte. Sağlıklı diyorsa sağlıksız, sağlıksız diyorsa sağlıklı bir yorum oluyor senin mantığına göre. Ne kadar ilginç değil mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sıkıntı olduğunu nasıl farkettin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağ santral dişinizin distalinde madde kaybı var. Sol santral dişinizin de kuronlanması gerekiyor olabilir ya da kompozitle kuron yapılabilir. Ayrıca sağ alt 6 numaralı dişinizde de çürük var gibi geldi. Filmde süperposizyonlar var tam belli olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatikanli Mumin

Hocam cok tesekkur ederim bilgiler icin,

Maddi olarak bana kaca patlar sizce ve yaptirmayip cektirirsem pismanlik duyarmiyim acaba endiseliyim

Devlet hastanesinde bu dise yapilabilecek en iyi mudahale sizce nedir hocam
    700 tl civarı ortalama çıkar diye tahmin ediyorum, devlet hastanesinde bu dediklerimi pek yapmazlar iyi bir hekime denk gelmediğiniz sürece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni_kullanıcı

Sağ santral dişinizin distalinde madde kaybı var. Sol santral dişinizin de kuronlanması gerekiyor olabilir ya da kompozitle kuron yapılabilir. Ayrıca sağ alt 6 numaralı dişinizde de çürük var gibi geldi. Filmde süperposizyonlar var tam belli olmuyor.
    evet dediklerinize katılıyorum sol ve sağ alt birinci molar dişlerde ara yüzde çürükleri var, üst ön santral kesici dişlere bence dolgu yeterli gibi ve 38 nolu 20 yaş dişinin çekimi de gerekli gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neoblade

evet dediklerinize katılıyorum sol ve sağ alt birinci molar dişlerde ara yüzde çürükleri var, üst ön santral kesici dişlere bence dolgu yeterli gibi ve 38 nolu 20 yaş dişinin çekimi de gerekli gözüküyor.

Alıntıları Göster
    Hocam perikoronit şüphesinden dolayı mı ext olarak düşündünüz. Yoksa filmde gördüğünüz başka bir şey mi vardı ?

• gelen yorumlara bak ya gülmemek elde değil hocam siz dişinizle çok fındık kırmışa benziyorsunuz bunu yazan olmamış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.