arkadaşlar yeni aldığım samsung 320 gb 16 mb cache hdd. bilgisayar açılırken bazen "disk okuma hatası ctrl+alt+del" diye bir mesaj veriyor. Bu neden olabilir? Çözümü nedir? Teşekkürler
SATA/İDE kablosunu önce kontrol edin, düzelmediği takdirde kabloyu değiştirin ayrıca Anakart üzerinde farklı bir porta takın şayet sadece SATA ise farklı bir porta takmanız mümkündür...
denedim ama malesef sonuç aynı. sorunu herzaman yapmıyor. mesela yeniden başlat dediğim zaman sorun yok ama bilgisayarı kapatıyorum ve 5 dk sonra fln açtığımda yapıyor sorunu.
Diski farklı bir bilgisayarda farklı bir SATA kablosu ile dener misiniz?
Anakart portunda ya da HDD'de sonuçta sorun, kabloyu değiştirerek denediğinizi varsayıyorum.
dediğinizi yaptım şimdi o hatayı vermiyor fakat şimdi işlem yapılmadığı halde yani hdd den ses gelmediği halde hdd ışığı sürekli yanıyor. Birde kullandığım sata dvd writer ım var. bunu sata2 hdd ile nasıl bağlamalıyım. Master slave hangisi olmalı. Mesela 1. porta birini master diğerini slave olarak mı bağlamalıyım. yoksa birini 1. porta master diğerini 2. porta slave olarak mı? yada farklı portlara master-master olarakmı bağlamalıyım? Biraz karışık oldu ama umarım derdimi anlatabilmişimdir. İlginiz için teşekkürler...
HD Tune adlı programı indirin ve kurun, Error Scan kısmına gelin ve Quick Start seçeneğini işaretlemeden taramayı başlatın.( HDD'nizde Badsektör olup olmadığını test edecektir...)
Testler aşağıdaki gibi. Yalnız Ultra DMA CRC Error Count uyarısı veriyor. Sanırım kabloda bir sorun var herhalde? Diğer testlerde bir sorun gözüküyor mu?