Şimdi Ara

Dışkılama Sırasında Makattan Kan Gelmesi ! (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
7
Favori
97.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Son 2 - 3 haftadır konu sahibinin tarif ettiği gibi tuvaleti yaptıktan sonra üstüne 10 - 15 sn aralıklarla damla damla kan düşüyor. Hemoroidde var ancak zorlamadığım için hiç acı duymuyorum. Sadece makat bölgesinde bir fazlalık gibi birşey hissediyorum.. sanıyorum memelerde çatlak var..Hemoroidden çok şu kan gelmesi korkuttu.. Sigortam olmadığı için doktorada gitmiyorum. 3 hafta sonra askere gideceğim basur geçmez ama kanamanın o zamana kadar geçmesi lazım.
  • kusura bakmayın mesajı geçen herkesi konuya çağırdım,
    kadıköy,üsküdüdar yakınlarında doktor tavsiye edebilecek varmı?

1 yıldır dışkılama sırasında kan geliyor doktora gittim bağırsaklarıma bakıldı zamanla düzelicegi söyledi bazen düzeliyor gibi oluyor bazen kötüye gidiyor. kilo alamıyorum iştahım çogu zaman kesik oluyor herşeyi yememeye dikkat ediyorum takip eden doktor ilaç yazmadı zamanla düzelicegini söyledi ne yapabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellopos -- 17 Aralık 2013; 23:49:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellopos

kusura bakmayın mesajı geçen herkesi konuya çağırdım,
    kadıköy,üsküdüdar yakınlarında doktor tavsiye edebilecek varmı?

1 yıldır dışkılama sırasında kan geliyor doktora gittim bağırsaklarıma bakıldı zamanla düzelicegi söyledi bazen düzeliyor gibi oluyor bazen kötüye gidiyor. kilo alamıyorum iştahım çogu zaman kesik oluyor herşeyi yememeye dikkat ediyorum takip eden doktor ilaç yazmadı zamanla düzelicegini söyledi ne yapabilirim

http://www.leventdemirturk.net/
  • bendede aynı sorun var 2 gündür ve sağ göğüs kafesimin altından bir ağrı girdi. derdime bi çare doktora gitmelimiyimm??
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Pisagor-

Merhaba arkadaşlar, büyük abdestimi yapar iken bir kanama gerçekleşti klozetin içerisinde bulunan suyun rengi kırmızıya döndü ancak çok fazla kırmızı olmadı. Bunu görünce baya bir endişelendim pazartesi günü doktora gidip muayene olmayı planlıyorum. Basur olabilir mi diye baktım ancak dışkılama sırasında makattan dışarıya çıkan herhangi bir şey yoktu küçük memecikler diyorlar galiba buna. Fissür yani makat etrafında bir çatlamadan dolayı kan gelebilirmiş bununda makat çevresinde olan bir şişlikten anlayabiliyormuşuz. Tekrar tuvalete girdiğimde buna bir bakacağım. Onun dışında kolon kanseride bu kanamaya yol açabiliyormuş.

Siz bu durum için neler düşünüyorsunuz daha önce bu durumu yaşayıp doktora giden arkadaşlar var mı ? Bana yardımcı olur iseniz sevinirim.

Arkadaşlar, çok şükür ki iyileşmiş durumdayım, doktorun verdiği ilaçlar ve tavsiyeleri işe yaramış bulunmaktadır.

hocam düzeldi mi sorununuz ?

edit: son yazıyı görmedim düzelmiş pardon.

hocam ben haftada 2 kere tuvalete çıkıyorum , bende de aynı problem oldu . doktora gitsem kolonoskopi yapacak diye korkuyorum , kolonoskopi olmadan bu sorun düzelir mi , aynı sorun tamamen , meme falan yok makatta . sadece kan geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaknafein. -- 6 Mart 2014; 23:25:19 >
  • Zaknafein. kullanıcısına yanıt
    Kabızlık yırtılma yapıyor hocam anal fissursun doktor bakacak eliyle ve gözüyle makatına yırtıgı görecek kolonoskopiye gerek yok.Genel cerrahi bölümüne gideceksin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0je

Kabızlık yırtılma yapıyor hocam anal fissursun doktor bakacak eliyle ve gözüyle makatına yırtıgı görecek kolonoskopiye gerek yok.Genel cerrahi bölümüne gideceksin.

Dostum o yazıyı yazdıktan sonra doktora gittim şöyle yalap şulap baktı, bişey göremiyorum kolonoskopi dedi. 700 TL de fiyat çıkardı. ilaçlarıda kolonoskopiye yönelik verdi ama allahtan içlerinden bazıları hem kolonoskopi öncesi, hem de normal şartlarda kullanılabiliyormuş.

o ilaçlar

Anestol pomad

ultraproct

xm diet solüsyon şurup

o ilaçlardan şurubu 2-3 hafta boyunca, ultraproctla pomadı 1 hafta boyunca kullandım. ilaçları kullanmaya başladıktan 2-3 gün sonra kanama geçti, 1 hafta sonrada acıma geçti.Kabızlık hala devam, yani kabızlık demiyim ama haftada 2 yada 3 kez tuvalete çıkıyorum sadece zorlanmadan çıkıyorum bu sefer, tek fark bu.

ancak elime hala boncuk gibi yada ne bileyim leblebi büyüklüğünde bir şeyler geliyordu kontrol ettiğimde(dokunduğunda acıyan kaşınma yapan). (hala geliyor) neyse 1 hafta falan sıkıntısız geçirdikten sonra, 3.hafta tekrar muazzam bir acıma ve kaşınma başladı makatta. tekrar anestol pomad sürmeye başladım, acıma bir kaç gün sonra geçti fakat bir sonraki hafta bu sefer acıma yok (ancak hala o boncuk gibi şey duruyor) ama dışkılama sonrası elimi attığımda kanla karışık bir şeyler geliyor elime. eskisi kadar belli değil bu seferki belli belirsiz bir kan.

şuan için gitmiyorum doktora çünkü ilgilenmediler en son gittiğim yerde olan bana oldu, üstelik gittiğim hastanede(medical park) nasıl bir sistem varsa içeri girdiğimde odanın içinde başka bir oda varmış. adam muayene etmeden önce o odaya girdi bir baktım 2-3 tane kız stajyer gibi bir şey bunlar duruyor orda, bütün şikayetlerimi dinlediler, rezilim çıktı tabii..

basur olduğundan şüpheleniyorum ama tabiki ben doktor değilim, eğer ağırlaşırsa bir daha başka bir hastaneye gideceğim.

önerin varsa eğer ama dinlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaknafein. -- 16 Nisan 2014; 20:55:31 >
  • Öncelikle benimde böyle bir sıkıntım var ama benimkisi çok daha farklı.Ben daha önce yine vajinamdan kaynaklanan bir sebepten ötürü ameliyat olmuştum ne olduysa ameliyattan sonra oldu zaten kanama oomaya başladı , ben başta pek önem vermedim ama anneme söylediğimde o önemli olabileceğinden korku , bende internette biraz araştırma yapayım dedim , öncelikle benim ağrı yok ve sanırım kan vücut içinden geliyor yani bence kabızlıktan falan kaynaklı değil diye düşünüyorum.Lütfen banada yardım edin ne yapmam konusunda !!
  • Benzer durumla ben de karşılaştım.Artık olacak gibi değil beklemenin,utanıp sıkılmanın bir faydası yok diyerekten doktorun yolunu tuttum.Şikayetlerimi belirttim zaman zaman dışkılama esnasında kan gördüğümü belirttim.Üç gün sonrasına gün verdi kendisi.Lavman solüsyonu yazdı.Üçüncü gün muayeneye gelmeden uygulayıp kolonoskopiye girdim.30-35 cm'lik bir bölüme bakıldı.Bir takım poliplere rastlandı.Bu polipler alınmazsa kansere neden olabiliyormuş bu arada birkaçını aldı biyopsi sonucu için bir hafta sonraya gün verdi.Bugün gittiğimde sonucun temiz olduğunu öğrendm valla canımdan can gitti.Yine doktor tavsiyesiyle tüm kolonun incelenmesi gerektiğini korkulacak hiçbir şeyin olmadığını da belirtti.Yarından tezi yok üniversite hastanesine gidip durum hakkında görüş alacağım sanırım bayram dönüşü de bu işi halledeceğim.Demem o ki arkadaşlar beklemeyin,utanmayın.Geç kalınırsa dönüşü olmayan bir yola girilir.40 yaşından sonra bilhassa herkesin zaman zaman kolon tetkiklerinin yapılması gerektiğini de yine doktordan öğrendim aman ihmal etmeyin.Herkese sağlıklı günler dileklerimle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vitoo -- 24 Temmuz 2014; 15:50:50 >
  • Arkadaşlar yaklaşık 10 gün boyunca dışkımdan kan geldi. Kuru kayısı, incir, hurma gibi gıdalar tükettim. Yoğurt yedim, çorba içtim. Ekmek ve katıdan uzak durdum. 2 gündür kesildi.

Sizce ne olmuştur.
    Doktora gitmeden danışayım dedim sizlere.
    Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero01 kullanıcısına yanıt
    En kisa zamanda doktora görün hocam ihmal etme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.