Mikroişlemci hocamız böyle bir ödev verdi elektronikten pek anlamadığımız için böyle kaldık :) Yardımcı olacak arkadaş arıyoruz... Herhangi bir display üzerine Yenimahalle Endüstri Meslek Lisesi yazdırıp kaydıracağız. Nasıl yapılır nasıl edilir fikir verecek herkese şimdiden teşekkürler...
o nasıl hocaymış öyle çok zor bişey değil ama okullarda bu kadar kapsamlı elektronik öğretilmiyor bence.Neyse bunu PIC ile yapabilirsin. Ama PIC programlamayı bilmen gerekir.
kayan yazı yapmak o kadar kolay değil arkadaşlar. internette falan araştırısanız çok basit devreler görebilirsiniz ama dükkanlarda ya da alışveriş merkezlerinde gördüğünüz bilgi ekranları tarzında bişiler bulamazsınız. çünkü bunlar para kazandıran işler ve kimse de bunu nete koymaz ben dahil. ben de araştırdım ve bulamadım. sonuç olarak kendim yaptım. donanım çok basit ama iyi programcılık bilgisi gerektiriyor.
Ha şöyle bişi belki yapılabilir: "Yenimahalle Endüstri Meslek Lisesi" yazısını ledlerden dizersin harf karf yakıp söndürürsün bu yapılabilir.
haszom kardesim herhalde arkadaslar senin dediğin gibi bi şey istemiyorlar...
Feandreu kardes biildiğimiz seven segment displaylerde mi yapacaksın?
ben kayan yazı için link vermiştim.özellikle 1. link baya işe yarar gibi gözüküyo.umarım yardımcı olmuşumdur.