Şimdi Ara

distortion meter bitirme projesi yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • distortion meter yapımıyla uğraşıyorum fakat webde karşılaşmadım hiç o yüzden biraz problemli bir durum var. öncelikle true rms ölçen çipler varmı bilgisi olan yardımcı olabilirmi .??

• açıkçası tam tersi DC olarak çalışmadığım için işime yaracağını sanmıyorum yinede teşekkürler . AC olarak gelen bir sinüzoidal sinyali belirli frekans aralığında filtrelerden geçirip sonunda true rms ini hesaplamam lazım aynı zamanda total harmonic distortion da hesaplanması gerekiyor. PIc kullanmadan bunları hesaplayan , devrede kullanabileceğim çip gerekli. genel anlamda da bilgilerinizle yardımcı olursanız sevinirim .
  • PIc kullanmadan bunları hesaplayan derken ne demek istiyorsunuz anlamadım!

RMS-TRUE için Ac yi Dc çevirip işlemeniz gerekir sonra bu RMS-TRUE değerleri okuyacaksınız bir LCD de veya 7 segment göstergede.

Aşağıda verdiğim linkleri inceleyiniz.

http://www.onegentleman.biz/Hardware%20Design/AC%20Power%20Measurement/2013-AC%20Power%20Measurement.php
    http://www.electronics-tutorials.ws/accircuits/rms-voltage.html

• quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

PIc kullanmadan bunları hesaplayan derken ne demek istiyorsunuz anlamadım!

açıkçası proje hakkında sağlam bir bilgim yok . araştırarak bişeyler bulmaya çalışıyorum . hali hazır da daha bozuk sinyal bile elde edemedim . PIc kullanmadan derken entegre olarak sormak istedim yani direkt olarak true rmsi vermesi için . bilmiyorum varmı böyle bişey ?? :((((
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su altı radar yapımı ardunio
    2 yıl önce açıldı
    Transistör test devresi yapımı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.