distortion meter yapımıyla uğraşıyorum fakat webde karşılaşmadım hiç o yüzden biraz problemli bir durum var. öncelikle true rms ölçen çipler varmı bilgisi olan yardımcı olabilirmi .??
açıkçası tam tersi DC olarak çalışmadığım için işime yaracağını sanmıyorum yinede teşekkürler . AC olarak gelen bir sinüzoidal sinyali belirli frekans aralığında filtrelerden geçirip sonunda true rms ini hesaplamam lazım aynı zamanda total harmonic distortion da hesaplanması gerekiyor. PIc kullanmadan bunları hesaplayan , devrede kullanabileceğim çip gerekli. genel anlamda da bilgilerinizle yardımcı olursanız sevinirim .
PIc kullanmadan bunları hesaplayan derken ne demek istiyorsunuz anlamadım!
RMS-TRUE için Ac yi Dc çevirip işlemeniz gerekir sonra bu RMS-TRUE değerleri okuyacaksınız bir LCD de veya 7 segment göstergede.
PIc kullanmadan bunları hesaplayan derken ne demek istiyorsunuz anlamadım!
açıkçası proje hakkında sağlam bir bilgim yok . araştırarak bişeyler bulmaya çalışıyorum . hali hazır da daha bozuk sinyal bile elde edemedim . PIc kullanmadan derken entegre olarak sormak istedim yani direkt olarak true rmsi vermesi için . bilmiyorum varmı böyle bişey ?? :((((