Cevabın Muallim Naci olması kuvvetle muhtemel. Dediğin açıdan bakamayız,yanlış bi değerlendirme bence. Çünkü İbrahim Şinasi için "yeniliğin öncüsü" denir. Bir yenilik neden yapılır ? Eski işlevini yerine getiremediği için,eskisi artık beğenilmediği için vs. Soruda bir atışma,kavga içinde bulunmamıstır demiyordu hatırladığım kadarıyla. Divan Edebiyatı'nı eleştirmemiştir diyordu. Ziya Paşa'yı hepimiz biliyoruz keza Namık Kemal,Recaizade de aynı şekilde. Muallim Naci ile Recaizade ne için tartışmışlardı ? Şiir "kulak için olmalı",şiir " göz için olmalı" Muallim Nacı şiirin göze hitap etmesi gerektiğini savunan kesimden. Divan Edebiyatı'nda da şiir göze hitap etmesi için yazılır. Nacizane...
bence recaizade cunku ordakilerin hepsi sade dili savunuyordu muallim naci namik kemal sinasi ziya pasa bi r.m.e agir dil. burdan yola cikarak yaptim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: vizit
quote:
Orijinalden alıntı: !! €MR€ !!
Arkadaşım Ziya paşa tamam divandaydı. Hatta ercümen-i şuaradaydı ama tanzimatla birlikte eski-yeni ikileminde kalmış. Yani divana sıkı sıkıya bağlı bir yazar değil. Hece ölçüsüyle yazdığı şiirler var. Muallim'de böyle bir durum yok. O hep divanı savundu. Bence açık ve net Muallim sorunun cevabı.
Bak ben de ne diyorum olumlu eleştiri diye bir kavram var şinasinin ismini hiç duydun mu halk divan kavgalarından divan övgülerinde açıkla eyvallah
Eski yeni kavgalarında olmayan yazarı mı soruyordu, yoksa tanzimatta olduğu halde divan geleneğinden kopmayanı mı?
Ya bırakın Allah aşkına uğraşmaya değmez saçma sapan soru sormuşlar burda bence şinasi diyende haklı muallim diyende tam iptallik soru.cevabı %100 değilki sorunun iptal olması lazım.
Cenap yaptım ben de umarım doğrudur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme