Şimdi Ara

Divinity 2: Ego Draconis - ÇIKTI (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
682
Cevap
0
Favori
63.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lvl 23 oldum, artık ejderha olabiliyorum istediğim zaman, sormak istediklerinizi, geçemediğiniz görevleri sorabilirsnz bana, pm yoluyla yada buraya
  • Online olarak oynayabiliyomuyuz oyunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximof

Daha önceden de bahsettiğim gibi, oyun hakkında hiçbir kaynak yok. Kendi başınızasınız hep. Şu an 16. leveldeyim. İsteyen olursa buradan merak ettikleri konuları sorabilirler. Elimden geldiğince yardımcı olurum. Bence güzel bir oyun. Ama yukarıda bahsedildiği gibi, inanılmaz sistem istiyor oyun. 2.7 Ghz. e OC yaptım işlemciyi, ekran kartı gtx 260, 3 gb ram var, ama optimizasyon rezalet olduğu için maksimumda oynayamıyorum. Texture ve diğer baba sistem tüketen ayarlar high gerçi. Yine de Crysis yükse ayarlarda oynarken bu oyunda maksimum detayda 35 kare görüyorum saniyede. 1.02 yaması da kurulu. Umarım İngilizce versiyonu çıkınca giderirler bu olayı da.

Ayrıca oyun korsan olarak oynandığında level cap koyuyor sanırım. 20 diyorlar. Daha 20 olmadığım için bir şey diyemem. Yazarım 21 olamazsam.
    Level atlamak çok zor oyunda. Fighter seçerseniz eğer, skilller çok kötü. Kombolara, seri hareketlere vb. alıştıysanız çok ayvan geliyor. Büyü efekleri de çok kötü. Vuruş hissi zayıf. Çok fazla dengesizlik var oyunda. 300 metre aşağıya düş kayalıklara, canınız gitmiyor.

Bunun yanında çok güzel müzikleri var. Atmosferi veriyor. Grafikler biraz acayip. Mükemmel görselliğe sahip yerler oluyor, otur izle sadece. Bazı yerler ise çok özentisiz.

Genel olarak, oynanılabilir bir oyun bence. Bu kadar eksisine rağmen. Başından kalkamıyorum :))))

Yaptığın yorumlara ben de katılıyorum. İzlenimlerimiz neredeyse aynı olmuş. Gerçi ben senin kadar oynayamadım oyunu.

Sanırsam optimizasyon sorunu oyunun Xbox 360 versiyonundan kaynaklanıyor. Bir de GPU'dan ziyade CPU'yu da kasıyor olabilir oyun. Ben de Core2Duo T7500 2,93 var CPU olarak. Bilmiyorum ama bir de dört çekirdeklilerde denemek gerek diye düşünüyorum. Sonuçta Xbox 360'da da 3 çekirdekli kuvvetli bir işlemci var. Oyunu Xbox360'a optimize ettilerse sorun burdan kaynaklı olabilir.

Ama, nihai kanaatim oyunun ingilizcesi piyasaya çıkmadan Larian'ın oyunu daha iyi optimize etmesi gerekiyor. Yoksa amerikan ve ingiliz incelemelerinde oyunu yerden yere vururlar acımadan.

• kamera açılarını sevdim sorun yok gibi ingilizcesini bekliyoruz x)
  • @Gokyabgu

Aynen. Yerden yere vurmakla kalmazlar bence ama :) Yani bu oyunun çok sağlam olması lazımdı eğer, optimizasyon sorununu yok sayacaksak. Ama bence hoş bir oyun herşeye rağmen. Almanların rpg anlayışlarını seviyorum. Drakensang'de de bunu görmüştüm. Divine Divinity'de de. Optimizasyon çıkacak yamalarla giderilirse yada İngilizce versiyonuyla, bir kaç dengesizlik kalır geriye. Onlar da önemli değil pek. He, ama onları da giderirse Larian, çok ses getirecek bir oyun olur tüm dünyada.

SPOİLER
    Sormak istediğim bir kaç şey var. Battle Tower olan adaya geldim. Fakat hangi kişileri seçmeliyim?? Enchanter, black smith, nacromancer, alchemist için birer tane yardımcı atamam lazım. Ama hangilerinin ner artıları ve ne eksileri vardır?
  • Bugün yeni bilgisayarım ile ilgili tesadüfen birşey keşfettim ki meğerse 2,26 ghz'de çalıştırıyormuşum işlemciyi. Asıl hızı olan 2,93 ghz'e ayarladım biostan. Divinity 2 hatırı sayılır bir şekilde hızlandı. Yani oyun GPU'nun yanında gerçekten hızlı da bir CPU gerektiriyor. Yani sadece ekran kartınıza suç bulmayın, oyunu düzgün çalıştıramıyor diye.
  • bizim işlemciler 2.200 lerde gezzin siz 2900 ler oha gel keyfim gel x) neyse kasıcak bir oyun oynamaya daha hiç fırsatım olmadı "Legend" hariç.

Maximof Demişki:
    "Daha önceden de bahsettiğim gibi, oyun hakkında hiçbir kaynak yok. Kendi başınızasınız hep."

Oyunu güzel yaban yegane bir yanıda bu atası gibi.Açılış müziği gene latin müziklerinden mi seçilmiş acaba?
  • Açılış müziği normal rpg müziği. Yani yaylılar falan. "His name was Gerald of Rivia" gibi gaza getirmese de :)) gayet güzel. Ama intro yok. Yani açılışta biraz garip oluyor. Daha görkemli bir giriş bekliyor insan. Witcher gibi. Yineliyorum, uzak mı uzak uzak uzak ara en karizmatik ve nevi şahsına münhasır karakterdir Gerald bence :))

Müzikler gerçekten de atmosferi iyi yakalıyor oyun içerisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximof -- 17 Ekim 2009; 18:46:20 >
  • @maximof sapına kadar katılıyorum.. 98'den beridir oyun oynarım ama gerald kadar iyi bi karakteri henüz görmedim.. witcher'da iyi ki karakter yaratma ekranı yokmuş diye düşünüyorum. yani rpg'leri oynuyoruz gelişiyoruz ama karakterlerimiz aynı hareket ediyor, aynı vuruşları yapıyor ve sadece vuruş gücü artıyordu ama witcher'da skilleri yatırdıkça gerald'ın dantel gibi işlene işlene gelişimini görebiliyorduk ve yaşayabiliyorduk, üstelik şimdiye kadar yapılmış en iyi kılıç animasyonlarıyla... bazı dingil oyun siteleri de karakter yaratma ekranı yok diye düşük puan vermişti oyuna, nefret ediyorum sürekli eski usül diye tutturup yeni ve başarılı yapımlara çamur atan levreklerden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 17 Ekim 2009; 19:12:16 >
  • Gerald of Rivia... Karizmatik, kılıç ve iksir uzmanı, yaratık avcısı, mutant, çoğu kişiden güçlü aynı oranda küfürbaz ve şaşkın . Oyunda(dikkat oyunda diyorum) çok iyi kotarılmış bir karakter diyemeyeceğim... Çünkü 7 romanlık serinin sonrasında geçiyor oyun, keşke romanlar Türkçe'ye çevrilse de kasmadan okuma zevkine erişebilsek...

Ego Draconis'in de İngilizce'sini bekliyorum hala.
  • @wildlove

Aynen 98 belki 97 den beridir oynuyorum ps 1 den beridir. Diablo 1 den başladım rpg ye ne oyunlar oynadım. Sıkı bir rpg fanı olarak en sağlam rpg oyunlarından bir tanesi Witcher. İkincisi geliyor zaten :)) O oyunda eleştirdiğim tek şey, (buglar hariç) item kıtlığı. Drakensang ve Witcher. Yani Divinity 2 nin güzelliğinden bir tanesi bence item bolluğu.

@AnimePiggy

Onlarca kitap bitirdim fantastik kurgu olarak. Hala Witcher 'ın Türkçe'ye çevrilmesini bekliyorum ben de :) Drizzt'i gördükçok şükür :)

Raistlin'i de görmek istiyoruz. Nasıl oluyor da Dragonlance serisinden bir oyun gelmedi (Neverwinter Nights 1'in amatör modunu saymazsak) anlamak mümkün değil. En baba mage yani adam. Mutlaka çıkması lazım oyununun. En azından Krynn'de geçen bir oyun olmalı.
  • maximof... Biraz saçma bir yerden gireceğim ama, olsun. Witcher konusuna bir bakar mısın?
  • Oyunda Battle Tower için kimleri seçtiniz?

@ AminePiggy

Baktım şimdi bir yerde takılmışsın galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximof

Açılış müziği normal rpg müziği. Yani yaylılar falan. "His name was Gerald of Rivia" gibi gaza getirmese de :)) gayet güzel. Ama intro yok. Yani açılışta biraz garip oluyor. Daha görkemli bir giriş bekliyor insan. Witcher gibi. Yineliyorum, uzak mı uzak uzak uzak ara en karizmatik ve nevi şahsına münhasır karakterdir Gerald bence :))

Müzikler gerçekten de atmosferi iyi yakalıyor oyun içerisinde.

Ben de müzikler kısmına katılıyorum, combat kısmındaki müzikleri özellikle sevdim. Divine Divinity'deki ile aynı composer'ı kullanmışlar. Elemanın ismini unuttum şimdi.
  • Çok güzel ekran görüntüsü paylaşayım dedim:

• İngilizceleştirilmiş alman 1,02 versiyonunu oynayan arkadaşlara birkaç soru sormak istiyorum:
    1) Uyguladığımız oyun ilacı (kırek) ile oyunun level sisteminin belirli bir levelden sonra sapıttığı doğru mu?

2) Kitap okuyamamak çok gıcık bir durum. Bunun hiç mi ilacı yok? Ben oyunlarda karşıma çıkan dökümanları karıştırmayı seven biriyim. Oyunun atmosferine girmeme ve oyun dünyasının tarihini öğrenmeme yardımcı oluyor. Divine Divinity'de çok ilginç kitaplarla karşılaşıyorduk, hatta bir tanesi iskelet canlandırmanın metodunu gayet ayrıntılı ve ciddi bir şekilde anlatıyordu. İlginç yemek tarifleri kitabı vardı. Belki oyunun klasörlerini kurcalarsam bu kitapların text dosyalarına ulaşırım.

3) İnsanı (en azından beni) kıl eden dialoglar sırasında ekranın bir çeşit blurlaşma olayı var. Ekran ayarlarını kurcaladım o kadar bulamadım. Bunu kapatmanın bir yeri var mı? Yapımcılara gıcık oluyorum bu konuda. Sonuçta herkes blur efektleri sevmek zorunda değil, ben kapatırım genelde. Misal Mass Effect'te de Film Grain olayını sevmemiş kapatmıştım.

İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Sınav süreniz yarım saattir. Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

@maximof sapına kadar katılıyorum.. 98'den beridir oyun oynarım ama gerald kadar iyi bi karakteri henüz görmedim.. witcher'da iyi ki karakter yaratma ekranı yokmuş diye düşünüyorum. yani rpg'leri oynuyoruz gelişiyoruz ama karakterlerimiz aynı hareket ediyor, aynı vuruşları yapıyor ve sadece vuruş gücü artıyordu ama witcher'da skilleri yatırdıkça gerald'ın dantel gibi işlene işlene gelişimini görebiliyorduk ve yaşayabiliyorduk, üstelik şimdiye kadar yapılmış en iyi kılıç animasyonlarıyla... bazı dingil oyun siteleri de karakter yaratma ekranı yok diye düşük puan vermişti oyuna, nefret ediyorum sürekli eski usül diye tutturup yeni ve başarılı yapımlara çamur atan levreklerden..

98'den beri oyun oynuyorsun. Witcher'a "en iyi kılıç animasyonlu oyun" diyorsun. Sanırım Blade of Darkness'ı o yıllar arasında pas geçtin. Ona da bir göz at bence; dediğinin yanlış olduğunu anlarsın...

Divinity 2'yi ben de oynamak istiyordum ama karşılaşılan sorunlardan dolayı bu isteğimden vazgeçtim. En azından oyun çıkana kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gokyabgu

İngilizceleştirilmiş alman 1,02 versiyonunu oynayan arkadaşlara birkaç soru sormak istiyorum:
    1) Uyguladığımız oyun ilacı (kırek) ile oyunun level sisteminin belirli bir levelden sonra sapıttığı doğru mu?

2) Kitap okuyamamak çok gıcık bir durum. Bunun hiç mi ilacı yok? Ben oyunlarda karşıma çıkan dökümanları karıştırmayı seven biriyim. Oyunun atmosferine girmeme ve oyun dünyasının tarihini öğrenmeme yardımcı oluyor. Divine Divinity'de çok ilginç kitaplarla karşılaşıyorduk, hatta bir tanesi iskelet canlandırmanın metodunu gayet ayrıntılı ve ciddi bir şekilde anlatıyordu. İlginç yemek tarifleri kitabı vardı. Belki oyunun klasörlerini kurcalarsam bu kitapların text dosyalarına ulaşırım.

3) İnsanı (en azından beni) kıl eden dialoglar sırasında ekranın bir çeşit blurlaşma olayı var. Ekran ayarlarını kurcaladım o kadar bulamadım. Bunu kapatmanın bir yeri var mı? Yapımcılara gıcık oluyorum bu konuda. Sonuçta herkes blur efektleri sevmek zorunda değil, ben kapatırım genelde. Misal Mass Effect'te de Film Grain olayını sevmemiş kapatmıştım.

İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. Sınav süreniz yarım saattir. Başarılar.

1- lvl 32 oldum ama lvl sisteminde hiçbirşey değişmedi tıkır tıkır çalışıyor,
    2- neden kitap okuyamıyorusun ki? ben okuyorum ve hakkaten çok iyi ince düşünülmüş esprili güzl kitaplar var, crack yapınca kitapları ve tum diyalogları ing ye çeviriyor zaten
    3- ekranın blur olması da yok bende :D
    alla alla

• 1.02 versiyonunda kitap okuyamama var. Yoksa sende, çok ilginç bir durum, bize de söyle nerden bulduğunu ilaçlarını yada bize yolla bin klasörünü biz de okuyalım

Büyük ihtimalle seninkisi 1.02 öncesidir.

Level cap bende olmadı. Yani 22. level şu an karakterim. Sorun yok. Sadece kitap okuyamıyorum o kadar. 1.02 den önce okuyabiliyordum ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarikay93

quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

@maximof sapına kadar katılıyorum.. 98'den beridir oyun oynarım ama gerald kadar iyi bi karakteri henüz görmedim.. witcher'da iyi ki karakter yaratma ekranı yokmuş diye düşünüyorum. yani rpg'leri oynuyoruz gelişiyoruz ama karakterlerimiz aynı hareket ediyor, aynı vuruşları yapıyor ve sadece vuruş gücü artıyordu ama witcher'da skilleri yatırdıkça gerald'ın dantel gibi işlene işlene gelişimini görebiliyorduk ve yaşayabiliyorduk, üstelik şimdiye kadar yapılmış en iyi kılıç animasyonlarıyla... bazı dingil oyun siteleri de karakter yaratma ekranı yok diye düşük puan vermişti oyuna, nefret ediyorum sürekli eski usül diye tutturup yeni ve başarılı yapımlara çamur atan levreklerden..

98'den beri oyun oynuyorsun. Witcher'a "en iyi kılıç animasyonlu oyun" diyorsun. Sanırım Blade of Darkness'ı o yıllar arasında pas geçtin. Ona da bir göz at bence; dediğinin yanlış olduğunu anlarsın...

Divinity 2'yi ben de oynamak istiyordum ama karşılaşılan sorunlardan dolayı bu isteğimden vazgeçtim. En azından oyun çıkana kadar.

Ama en iyi, en kötü vb.. görecelidir. Ona göre en iyisi odur. Diablo çok kişiye göre gelmiş geçmiş en iyi oyundur ama çok kişiye göre de değildir.

Yine de, Witcher güzel animasyonları olan güzide bir oyun. Oynayalım, oynatalım.

Her rpg konusunda bir Witcher geçmeye başladı. Bu konu Divinity 2 olsun sadece diyorum, Witcher demiyorum artık :)

SPOILER

Bir şey sormak istiyorum bu arada. Ejderha haline döndükten sonra bir mağaraya giriyoruz. Nacromancer mağarası var ya. Battle Tower waypointinden sonra ilk çıktığımız yer. Hani süpriz bir şekilde goblinler çıkıyor karşımıza. Yukarıda bir adamdan görev alıyoruz falan. Kılıçlı amcanın büyük heykelinin olduğu yer. Onun karşısında mağara var. 3 farklı yere giriyoruz mağarada. Portallar aracılığıyla. Sonra ortadaki adamın kalkanını kaldrıyoruz. Barnabos mu ne ismi. Hatırlamıyorum. İşte o mağarada bir sandık var. Açamadım. KEy yok hiçbiryerde. Nereden buldunuz aceba? Açabilen var mı? Lockpick işlemiyor. Anahtar lazım. Her yana baktım ama bulamadım anahtarı. Önerisi olan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximof -- 19 Ekim 2009; 22:02:36 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.