ya bende düşünmüştüm aynı şeyi sonra baktım ekran kartı desteklemiyo falan filan gittim voxline aldım bitane arada altyazılarda göstermemezlik yapıyo ama çok büyük bi sorun olmuyo. ayrıca kumanda olmaması büyük dezavantaj...
quote:
Orjinalden alıntı: yedikeresekiz
bu convertx programını arattım bulamadım hiçbiryerde siz nereden buldunuz yazılışı tam ismi farklı olabilir mi
quote:
Orjinalden alıntı: virgull
Çooook uzun bu kablolar :) Arkadaşlar, convertx diye bir program var, divxleri dvd rw diske yazıyorsunuz, altyazı boyut renk ve konum seçenekleri de mevcut. Her türlü dvd player oynatıyor. iyi bir sistemde 2 saatlik bir filmi 1 saatte yazıyor. Denemenizi tavsiye ederim. Hemen hemen bütün divx formatlarını destekliyor. Görüntü kalitesinde de bir kayıp yaşamıyorsunuz. DVD rw dememin nedeni de yaz yaz sil, masrafsız yani. Bende s42 panasonic var, altyazı sorunundan sıkılınca çözümü bu şekilde buldum. Tavsiye ederim.
Aşağıdaki linke gönderdim, c rack edilmiş haliyle, ancak güncelleme yaparsan sorun çıkabilir diyor, c rack eden kişi. Kolay gelsin.
Bende laptopla plazma arasında divx leri vga kablo kullanarak izliyorum. Divx player olarakta bsplayer pro' yu kullanıyorum.Ancak iyi bir kablo kullanmama rağmen görüntü kalitesinden memnun değilim. Renkler canlı değil, soluk çıkıyor, herhalde bu gidişle bende divx player alacam. Sizin bağlantılarda kullandığınız bsplayerdan daha iyi bir program varmı?
laptopta s-video çıkışı var ise bir de onu dene. ben s-videodan tv nin scartına girerek izliyorum görüntü kalitesi çok süper, ama kabloyu scarttan çıkarıp direk sarı kompozite takınca renkler çok soluk oluyor. TV nin bütün girişleri aynı kabloyu kullansan da aynı kalitede sonuç vermiyor. (s-video scarta girmez tabi de kompozit ucu takabilmek için scarta aparat almıştım)
quote:
Orjinalden alıntı: tgg Bende laptopla plazma arasında divx leri vga kablo kullanarak izliyorum. Divx player olarakta bsplayer pro' yu kullanıyorum.Ancak iyi bir kablo kullanmama rağmen görüntü kalitesinden memnun değilim. Renkler canlı değil, soluk çıkıyor, herhalde bu gidişle bende divx player alacam. Sizin bağlantılarda kullandığınız bsplayerdan daha iyi bir program varmı?
Bende uzun süre altyazı sorunu yaşamayacağım bir DVD-DivX player aradım, ancak en sonunda Sony Vaio Vgn-Ar230G laptobumun HDMI çıkışını kullanarak, Philips LCD Tv min HDMI girişine 5 metrelik HDMI to HDMI kablo ile bağlantı kurdum. 720p ve 1080i görüntü çözünürlüğünde Film izliyebiliyorum, Ses mükemmel, görüntü mükemmel. Maliyet 5 metre HDMI-HDMI kablo 55 YTL (Not: HDMI kabloda ses ve görüntü bir arada iletiliyor dolayısı ile tek kablo ile olayı hallettim).
Daha önceki Laptobumda HDMI çıkışı yoktu. O zamanda S-Video (TV-Out) kablosu kullanarak laptopdan Divx izlemeye çalışmıştım ama Alt yazı TV de, laptobun ekranından çok daha büyük görünüyor yada başı ve sonu alt satıra kayabiliyordu. Pek görsel açıdan zevk vermiyordu. Ama HDMI görüntü sayesinde artık Dvd-DivX player arama derdim sona erdi.
quote:
Orjinalden alıntı: tgg
Bende laptopla plazma arasında divx leri vga kablo kullanarak izliyorum. Divx player olarakta bsplayer pro' yu kullanıyorum.Ancak iyi bir kablo kullanmama rağmen görüntü kalitesinden memnun değilim. Renkler canlı değil, soluk çıkıyor, herhalde bu gidişle bende divx player alacam. Sizin bağlantılarda kullandığınız bsplayerdan daha iyi bir program varmı?
Ben de bsplayer kullanıyorum, ayrıca görüntüyü en iyi vga kablonun iletmesi lazım.. Arkadaş s-video-scart kombinasyonuyla deneyin demiş ama sanmıyorum. componentle vga in görüntü taşıma kapasitesi arasında dağlar kadar fark var.. Tv nin ve ekran kartının ayarlarıyla renkler üzerinde oynayıp deneyin bence..
quote:
Orjinalden alıntı: fenix
Ben de bsplayer kullanıyorum, ayrıca görüntüyü en iyi vga kablonun iletmesi lazım.. Arkadaş s-video-scart kombinasyonuyla deneyin demiş ama sanmıyorum. componentle vga in görüntü taşıma kapasitesi arasında dağlar kadar fark var.. Tv nin ve ekran kartının ayarlarıyla renkler üzerinde oynayıp deneyin bence..
Açıklamalarınız için teşekkürler, ancak dün laptop'ın(Dell inspiron) ekran kartının tümleşik yani ana kartla aynı hafızayı kulladığını ve ekran kartımın max128MB olmasına rağmen, fabrika tarafından 8MB olarak kısıtlandığını(504MB RAM, 8MB ekran kartı) farkettim,biraz geç oldu ama herhalde görüntünün soluk olmasının sebebi budur diye düşünüyorum.Ancak bios setup'ından ekran kartının çözünürlüğünü arttıramıyorum, Dell tarafından bu özellik kısıtlanmış, sizce ne yapabilirim?
quote:
Orjinalden alıntı: tgg Açıklamalarınız için teşekkürler, ancak dün laptop'ın(Dell inspiron) ekran kartının tümleşik yani ana kartla aynı hafızayı kulladığını ve ekran kartımın max128MB olmasına rağmen, fabrika tarafından 8MB olarak kısıtlandığını(504MB RAM, 8MB ekran kartı) farkettim,biraz geç oldu ama herhalde görüntünün soluk olmasının sebebi budur diye düşünüyorum.Ancak bios setup'ından ekran kartının çözünürlüğünü arttıramıyorum, Dell tarafından bu özellik kısıtlanmış, sizce ne yapabilirim?