DVD'nin 5+1 seçenekleri de mi farklı oluyor? Peki DivX'lerde neden sadece önlerden ve sub'dan ses geliyor. Centerdan da gelmiyor?
DVD lerde farklı ses kodlamaları olabiliyor. 2.0(stereo), 5.1, 6.1 vs şeklinde. Çoğunda birden fazla seçenek bulunur. Divx lere gelince divx ler genelde stereo yani 2 kanal şeklinde kodlanmıştır bu sebeple gerçekte merkez, arka ve sub sesi yoktur. Ancak senin kullanmış olduğun sistemde uydu hoperlörler sub üzerinden dağıldığı için sub uyduya gidecek alt frekansları süzer ve kendisi verir. bu sebeple sub için kayıtlı bir ses olmasa da uyduların alt frekanslarını verdiği için sub dan da ses gelir. Eğer 5.1 kayıtlı bir divx bulabilirsen o zaman center, sub ve rear lardanda ses alabilirsin.
saygılar
5+1 kotlandığını nasıl anlıyoruz? Peki bu ev sinema sistemlerinde de bu problem oluyor mu?
Arkadaşlar kafamda bir soru var ve tam da bu topic'deki arkadaşların (sizlerin) ilgi alanınıza giriyor.
LG HT502TH ev sinema sistemini şekil olarak çok beğeniyorum ve almaya niyetliyim. fakat dvd player'ı bir süre sonra benim için yetersiz kalacak ve hdmi portu olan HD DVD tarzinda bir player almak isteyeceğim.(cihazların fiyatları makul düzeye inince)
şimdi sorum şudur: bu sistemi şimdi alıp bir süre kullansam, daha sonra yeni player aldığımda yeni player'ın görüntüsünü hdmı ile televizyona , sesini de eski DVD player aracılığı ile mevcut kolonlarıma verebilir miyim? verdiğim ses 5+1 olurmu?yani 502 nin orjinal dvd player'ını sadece 5+1 ses için anfi olarak kullanabilir miyim? yapılabiliyorsa hangi bağlantı arayüzüyle yapabilirim?
bu sorunun cevabı cihazı alıp almayacağımı belirleyecek..o yüzden acilen bir cevap rica ediyorum. (bütçemi aştığı için receiver+hoparlör+player şeklinde kendi sistemimi kuramıyorum malesef..bide piyasadaki hiçbir hoparlör LG ninkiler kadar şık görünmüyor)
@sinanim dostum bilgisayarda filmin üzerine sağ tıklayıp özellikler bölümüne girersin özet sekmesinden ses kısmına bakarsın ses formatı olarak lame mp3 yazıyorsa stereo(2 kanal) kodlanmıştır. Eğer AC3 yazıyorsa o zaman 5.1 kodlanmıştır. Bu arada diğer ev sinema sistemlerinde de durum aynıdır bu bir problem değildir işin mantığı budur fakat ufak bir farkla, çoğu ev sinema sistemi 2 kanal kaynağı sanal olarak 5 kanala yayabilir. Fakat ne kadar 5 kanala yaysa da üst seviye sistemler hariç genelde başarılı değildirler. Ben 2 kanalı 5 kanala yaymayı tercih etmiyorum ses azalıyor ve gerçek seslerden uzaklaşıyor. Onun yerine gerçek 5.1 kodlanmış dvd veya divx seyretmeyi tercih ediyorum.
@BAZ LIGHTYEAR dediğin gibi bağlantı yapman mümkün fakat senin istediğin şeyleri yapması mümkün değil. Bu durumda şöyle sorunlar olur. Nedir bunlar birincisi eğer hd dvd gibi yeni ses formatları ile kodlanmış bir disk izlemek istersen eski playerın bu ses formatlarını tanıyamayacağından hiç ses alamayabilirsin. Eğer analog 5.1 veya 7.1 girişi olsa idi yeni alacağın playerlar zaten bu kodları çözerek analog olarak aktarabileceğinden sesleri alabilmen mümkün olacaktı. Normal bir dvd izlerken bir problem olmayacaktır. Demek oluyorki hd dvd aldığında tam manasıyla kullanmak istiyorsan bu set senin işini görmeyecektir.
Bunun yerine ileride bir hd dvd alacağım şimdilik ucuz yollu bişey olsun ve ileride alacağım hd dvd yi desteklesin diyorsan sana ancak multimedya setleri önerebilirim. örneğin Gigaworks s750 ve bir adet dvd player senin işini fazlasıyla görecektir. İleride de bir hd player aldığında analog olarak bu sisteme bağlar rahatlıkla izlersin. HD player ses kodlarını çözerek analog 7 +1 olarak çıkış vermekte bu sistemde 7.1 analog giriş mevcut olduğundan sesleri 7 + 1 olarak izlemen mümkün olacaktır. Yok eğer bu çok basit ben daha profesyonel bişey istiyorum diyorsan iş o zaman yine paket ve multimedya sistemlerden çıkıp anfi - dvd - kolon takımı üçlemesine gelir. örneğin yeni çıkacak ses formatlarını destekleyecek onkyo txsr605 veya analog 7.1 giriş mevcut olan yamaha 659 av recieverlar ve kolon takımı ile bir sistem oluşturabilirsin.
saygılar
Artık 5+1sistemindeki upmix özelliğini kullanarak izlemeye çalışıyorum. denildiği gibi girişlerde sorun olsa test sonucu olumlu olmaz.
6+1 destekli divX bir film aldım AC3 yazıyor fakat yine de upmix yapmadan 5+1 ses alamadım. sadece ön speaker ve sub'dan ses geldi :(
arkadaşlar yardımcı olacak yok mu? Bugün farkettim FR ve FL girişlerine hangi çıkışı takarsam ses geliyor. Diğer girişlere hangisini takarsam takayım ses yok.
Dostum benim playerımda stereo ve surround diye iki ayrı seçenek var. Menüde ses ile ilgili kısımda mevcut, ayrıca kumandasında da böyle bir kısayol tuşu mevcut bir kez bastığımda stereo tekrar basarsam surround oluyor. Ayrıca filmin de 2 kanal veya çok kanallı ses seçenekleri olabilir, dediğim sıra ile bir kontrol edersen problemi çözeceğini düşünüyorum.
Bu arada @sinanim sen nerede oturuyordun? Yakın isek belki yardımcı olabiliriz.
saygılar
İzmirdeyim. Tümmenüleri gezdim fakat surround seçeneği kesinlikle yok. Kullanan arkadaş da varmı bilemiyorum. ses sitemimi mpeg 1-2 stero olarak geçiyor.
Playerın ile ilgili ayrıntılı teknik bir döküman bulamadım ama sitesinde yazan bilgiden (Ses Modu: MPEG-1/2 layer I.&II. STEREO) divx için stereo çıkış verebildiği sonucuna vardım. Eğer mümkünse başka marka bir divx player ile test yapmanı tavsiye ederim. Sorun playerda ise analog çıkışlı yeni bir player alır kurtulursun bu eziyetten.
İstanbulda olsan playerı kapar gelirdim denerdik fakat değilmişsin izmir de olan arkadaşlar belki yardımcı olabilir.
saygılar.
dediğiniz gibi sanırım sorun divx playerdan. Fakat playerdan da çok memnunum altyazı sorunu vs. yok. diğer cihazlarda sorun çıkabiliyor. Seçimi hangi DivX playerdan yana yapmalıyım acaba? Bir de Goldmaster'lar var nasıldır bilemiyorum.
Valla ben imzamdaki philips playerı kullanıyorum alalı bir kaç sene oldu başta altyazı problemi vardı firmware ile düzeldi şimdi gayet memnunum. Arkadaşımda da lg nin bir playerı var onda da bir problem yok altyazı vs. ama şimdiki playerların hangilerinde analog çıkış var onları bilmiyorum araştırıp bakmak lazım. Senin muhakkak analog çıkışlı bir player alman lazım aksi taktirde bir de decoder ihtiyacı doğar ki ekstra masraf kimse istemez bu sebeple araştırıp bakmak lazım. Hatta mümkünse birkaç dvd ve divx ile test edip öyle almakta fayda var.
Bugün Bimeks ile görüştüm. 5+1 girişinde sorun olabilir çünkü sadece FR ve FL girişlerine hangisini takarsam ondan ses geliyor. servise gönderecekler yada yenisi ile değişecek.
arkadaşlar benim bir onkyo htr-340 amfim var 5.1 orjinal filmleri seyrederken display tuşuna bastığımda 3/2.1 gözüküyor ne yaptımsa 5.1 yazısı görünmüyor. ne yapmam lazım bu arada acemi olduğumu belitmemde lazım sevgiler hakan bostan
Sistemimde gayet güzel 5+1 ses alabiliyorum. Dolby Digital ibaresi çıkıyor.
teşekkür ederim dolb digital yazısı yterli ozaman 5.1 yazmasada olur demekki çok sağol
başlığı hortlatmış gibi olucam ama aynı sorun tıpatıp bendede var arkdaşta uzun süredri mesaj yazmamış keşke servisten geldikten sonra sorunun devam edip etmediği hakkınd abilgi versyedi bize
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme