Şimdi Ara

Diyeceklerim var! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
9
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Motosiklete gerek yok.oda bi sistemin parçası.tam bir petrol bağımlılığı.bacakların neyine yetmiyo al bisikletini çadırını matını kıyafetlerini türkiye turuna çık.paran olmasada aç kalmazsın asıl insanlık anadoluda.hiç tanımadığı kişinin karnını doyurur evinde misafir ederler.ve bunu hiç bi karşılık beklemeden cidden iyi insanlar olduğu için yaparlar.daha fazla düşünmene artık gerek yok bence yolların bittiği bacaklarının seni götürdüğü yere kadar pedalla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok artık ilk defa bu kadar uzun bi yazı ilgimi çekti ve soluksuz okudum güzel yazdığını düşünüyorum takipteyim

• Şehirlerden uzak yaşanılabilir bir ormanda kendi hayatımı kursam hayvanlarım olsa,ufak çaplı kendim için tarım yapsam kimseciklerde hayatıma karışmasa,tahtadan yapılmış evimin yanından bir şelale aksa akşam ateşin başında sessizliği dinlesem hayatım böyle geçse sistemin kurallarına-insanlara maruz kalmasam çok güzel olmaz mı?

• Helal dayı doğru hepsi

• Kanki ergenlikte bende böyle düsünürdüm geçer merak etme

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnets_Bitch

Motosiklete gerek yok.oda bi sistemin parçası.tam bir petrol bağımlılığı.bacakların neyine yetmiyo al bisikletini çadırını matını kıyafetlerini türkiye turuna çık.paran olmasada aç kalmazsın asıl insanlık anadoluda.hiç tanımadığı kişinin karnını doyurur evinde misafir ederler.ve bunu hiç bi karşılık beklemeden cidden iyi insanlar olduğu için yaparlar.daha fazla düşünmene artık gerek yok bence yolların bittiği bacaklarının seni götürdüğü yere kadar pedalla...

Motosiklet konusundaki düşünceleriniz doğru ama motosikletlere karşı bir zaafım var eğer elimde para olursa motosikletle gezmeyi tercih ederim -muhtemelen olmayacak param- ama tabikide hali hazırda bir bisiklet sürücüsüyüm.Bu yaz planlarımda bisiklet turu var. Beni engeleyen tek şey sadece okulum. Okulum biter bitmez bisiklet turlarına başlıyorum. Anadolu kökenli biri olarak anadolu insanını bilirim gerçekten iyi insanlar eminim aç bırakmazlar. Belki de aradığım huzuru aradığım anlamı bu insanlarda bulacağım kim bilir. Yorumunuz için teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: Pro Swindler B

yok artık ilk defa bu kadar uzun bi yazı ilgimi çekti ve soluksuz okudum güzel yazdığını düşünüyorum takipteyim

Teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: TheHound

Şehirlerden uzak yaşanılabilir bir ormanda kendi hayatımı kursam hayvanlarım olsa,ufak çaplı kendim için tarım yapsam kimseciklerde hayatıma karışmasa,tahtadan yapılmış evimin yanından bir şelale aksa akşam ateşin başında sessizliği dinlesem hayatım böyle geçse sistemin kurallarına-insanlara maruz kalmasam çok güzel olmaz mı?

Dediğiniz gerçekten güzel şeyler ama günümüz koşullarında bunları gerçekleştirebilmek için belli miktarda paralar gerekiyor bana göre en mantıklısı belli bir yere ait olmamak.

• Yazdıkların da içimde her zaman bastırdığım, susturduğum duygu ve düşünceleri gördüm. Soluksuz okudum, takipteyim.

• 25 Mart 2015

https://www.youtube.com/watch?v=9YguCkYy5Uk

Günler çok hızlı geçiyor anlamadan. Anlamlandıramadan. Dün gece uzun bir aradan sonra kendimi yalnız hissettim. 13 milyonluk şehirde yalnız hissetmenin ironisini hücrelerime kadar hissettim. Özlüyorum insanları. Değişmemiş insanları ya da benim değişmediğim günleri. Benim düşünemediğim günleri özlüyorum. Tek korkumun sınavlar olduğu zamanları özlüyorum. Şimdi düşenecek çok şey var. Yalnızlık bunlardan da biri. Benim derdim yalnız olmak veya olmamakla ilgili değil. Yalnızlığa mahkum edilmiş olmamla ilgili. İnsanları tanıdıkça, insanları yaşadıkça insanlardan uzaklaştım içgüdüsel olarak. Hayatıma insanlar girmemeye başladı. Bir bir ayrıldılar hayatımdan daha öncede bahsettiğim gibi. Ancak yerlerine yeni insanlar koyamadım bir türlü. Nasıl koyabilirim ki insanlardan tiksiniyorum. Dün gece zor bir geceydi benim için. Bazen böyle zamanlarım olur sabahlara kadar uyuyamam. Sadece düşünürüm. Dün gece işte yalnız hissettim. Yalnızlığı gerçekten hissettim. Dünyada terkedilmiş, sıkışmış olarak hissettim kendimi. Siz hiç dünyada sıkışmış hissettiniz mi? Koskaca evrenin içinde sıkıştığınızı.

Ölümü düşündüm dün gece. Eskiden bir inancım vardı artık yok oda terketti beni ve tanrıyı hissetmeyi bıraktım. Neyse ölüm. Düşündükçe cevap bulunamayan konulardan biri. Ölüm çok anlamsız geliyor.Öldükten sonrası koca bir hiçlik.Ama hiçliği düşünmek zaten imkansız. Hiçliği düşünebilmek hiçliği hissedebilmek için hiç var olmamış olmamız gerekiyor. Hiç var olmamış olmakta hiçliğin olmasını gerektirecek bir yaşamı yaratamaz bize. Yaşamanın bir anlamı olmalı. Ama yok anlam veremiyorum hiç birşeye. Duygularım yok insanları sevemiyorum, aşık olamıyorum normal insanlar gibi hissedemiyorum. Aslında 13 milyonluk şehirde yapayalnız olmak ironik değil, bir lanet bir ceza sanki.

• 9 Ağustos 2015

Üç buçuk ay falan oldu buraya son yazdığımdan beri. Hayatımda çok şey değişti. Mezun oldum. Kararlar vermek zorunda kaldım. Zor kararlardı ama bu kararları vermeden önce anadoluda bir kaç yeri gezdim. Aslen anadoluluyum. Ama doğduğumdan beri batı kültürüyle büyümüştüm. Aslımı iyice gözlemlemek istedim. Gittim gözlemledim. İnsanlık hala var biliyor musunuz? 3 hafta kaldım. İlk defa akşam çayımı içerken ve bir insanla muhabbet ederken kahkaha attığımı hatırlıyorum. Genelde çayımı yalnız içerim. İnsanları pek sevmem. Çok sevdim oradaki insanları ve köylerini. Metropollerin büyüsüne kapılmış robotik insanlardan eser yoktu. Sanki bir duvar kalkmıştı insanlarla aramdan.Bir gün bende anadolunun bir köyüne yerleşip yaşayacağım.Ayrılırken ağladım.Sanki bir parçam koparılıyordu. Herneyse kararlar verdiğimi söylemiştim. Zor kararlardı. Okulum bitmişti ya hiç birşeyim olmadan çantamı alıp çekip gidecektim yaşadığım yerden ya da durup biraz para biriktirip hayallerimi erteleyecektim. Yapamadım çantamı alıp çekip gidemedim. Hem param olmadan nereye gidecektim ki?Doğrusu aileme bunu yapamadım. Çünkü onlara gerçekten değer veriyorum. Daha önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi değer verdiğim nadir insanlardandır ailem.Şimdi bir işe girdim. Her gün sabahın köründe kalkıp bende o anlamlandıramadığım insanlar gibi işe gidiyorum akşam yorgun gelip uyuyorum. Hayallerimi ertelemek ve para biriktirmek için maksimum 10 yıl verdim. 10 yıl çalışacağım. Düşüncelerime oldukça ters biliyorum ama ben sabırlı bir insanım.Günün sonunda gülen ben olacağım buna eminim. Yada yılların sonunda.Ancak en büyük korkum tamamen robotlaşma düşüncesi. Eğer ya 10 yılın sonunda bende normal bir insana dönüşürsem? Aslında istediğimde bu değil miydi? Normal bir insan olabilmek. Ama en büyük korkumda normal bir insan olmak. Kendimle çelişiyorum biliyorum...

• krdş türkiye bura ne beklion

• 13 Eylül 2019

Yazmayalı 4 yıl oldu.

Çelişmek. Tamamıyla kendimle çelişiyorum şu günlerde. Merak ederseniz eğer kapitalizme kaptırdım kendimi. Bile bile göz göre göre.Bunları yazıyorum ki hepimizin şuan mevcut yaşadığımız ülkede geleceğimiz sonu sizlere göstermek istiyorum.

2015 yılında işe başladıktan sonra düşünmeyi tamamen bıraktım. İş yerinden biriyle tanıştım. Evlendim. İlginç değil mi? Aynı duygulara hala sahibim ama baskılamayı öğrendim. Önceleri kazandığım para güzel geldi. Her gece içmeler gezmeler. Beynimi uyuşturdum kısacası. Düşünmemek için. Karşıma biri çıktı. Garip bi şekilde benimle aynı duygulara sahip bir kişiydi. İşten fırsat bulabildiğim nadir zamanlarda onunla gezdim hep. Babamın arabasıyla yaklaşık 20000 km yol yaptım. Herşey güzeldi duygularımı baskılayailiyordum düşünmüyordum. Garip bi şekilde aşıktım da. Hani aşk yalandı çok dedim kendime ancak bütün aşık olma belirtilerine sahiptim. Evlenmek istiyordum. Ancak ne düğün ne de başka bişey istiyordum. Olmuyormuş kapitalizme bir kere kendinizi kaptırdığınızda herşeyi usulüne uygun yapmanız gerekiyormuş. 2500 liraya yüzük alıp evlenme teklifi ettim. Söz nişan düğün derken yaklaşık 60000 lira para harcadık. Hali hazırda borçlarını hala ödüyoruz. Tesellim beni kabul eden biri tüm düşüncelerimle tüm duygularımla. Ve kesinlikle benim kafamda biri. Belki hiç biriyle tanışmasaydım her allahın günü içecektim anlamsızca amaçsızca ama bu şekilde de kapitalizmin kölesi oldum. İki ucu boklu değnek.

Özet geçmek gerekirse beni yakaladılar siz kendinizi kurtarın.

Hoşçakalın..

• Dusaro D kullanıcısına yanıt
    Hocam inanmıyorum 4 yıllık bir değişimi izlemek gerçekten çok ilginç. Hakkında hayırlısı olsun

• sempatikinek kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam. Açıkçası bu yazdıklarımı unutmuştum bile. Görünce paylaşmak istedim. Korktuğum başıma gelmiş haberim yokmuş tamamen normalleşmişim.
  • Once hepsi sacma gelir sonra hepsini yaparsın.
    gen bencildir diye bir kitap bile var.her insan cıkarcidir.insanlara faydan varsa gelirler yoksa giderler.tek hatan kiz ve erkek ayrimi yapman. 2 cinste insan ve bencil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikolojisi bozulmuş uslan kardeşim

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayrıldı01 -- 2 Ağustos 2020; 18:14:31 >
  • Vay be .Bence doğru olanı yapmışsın .Her gece içsen ne olacaktı ki

• Çok güzel bir yazı. İşin garip kısmı da bende hissediyorum.Geçmişime bakınca ilginç geliyor belki de ben yanılmışım.

• Bu tür yazılara, yazan kişilere hayranım. Şarkıları da sevdim :) 1. şarkı silinmiş merak ettim hala hatırlıyorsanız şarkının ismini verir misiniz?
  • ExGizliHesabım E kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış hatırlamıyorsam eagles hotel california olması lazım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.