Şimdi Ara

Dizel almaya değer mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
1.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskişehir yolunda gidip gelmek için küçük hacimli benzinli motorları tercih edebilirsiniz. Nissan Micra 1.2 ile 170 TL (37 lt benzin ile) 650 km yol yapıyorum.
    Dizel Hyundai Getz ile de 150 TL ( 37 lt motorin ) 680 km yol yapıyordum. Ağırlıklı olarak eskişehir yolunda.
  • Kısır döngü.

- 10.000'i geçmiyorsa değmez
    + niye değmesin?
    - o kadar fark vermeye gerek yok
    + satarken de aynı farkı alacak ama?
    - bakım/ses/motor ömrü....
    + lpg de patlayabilir?
    - patlayan lpg olmuş mu son zamanlarda? tır geçer burdan. aman tır geçse üstünden patlamaz
    +iyi de AVM'ye girilmiyor LPG'yle
    ...
    ..
    .

Sonuç: Uzlaşma sağlanamaz. Kim neyi aldıysa onu savunur. Bugün dizel'e (ya da LPG'ye) binerken hunharca dizel'i (LPG'yi) savunan adam, yarın LPG'ye (dizel'e) bindiğinde sanki doğuştan LPG'liymiş (dizel'liymiş) gibi "yuvama döndüm" muhabbeti yapar.
  • Her türlü dizel diyorum. Dizeli amorti etmek diye bir saçmalık yok. Dizeli pahalı alıyorsan, satarken de pahalı satıyorsun. Ha arada 1TL zara ederim diyorsan, onu da binerkenki rahatlığına sayarsın. Bu devirde hiçbir güç bana benzinli aldıramaz. LPG olayına gelince, ortalık LPG'de sorun yaşayan forumdaşla dolu. Güvenle taktıracağına eminsen, sen bilirsin. Çünkü kaliteli LPG kitleri de pahalı
  • Valla dizel benzinli bilmem sakın LPG taktırmayın. Ben taktırdım arabadan soğudum.
  • Ayda 250 km yapıyorum. Yılda iki kere uzun yol yapıyorum. Yıllık en fazla 10000 km kullanıyorum. Buna rağmen arabam diesel. Sebebine gelince: Arabanın şoför koltuğuna oturunca çalıştırdığın motorun diesel olduğunu bilmek huzur veriyor. Diesel yakıtın fiyatı ne olursa olsun, benzinden ucuz olduğu müddetçe psikolojik olarak büyük rahatlık sağlıyor benim için.
  • Az yakan benzinli araçlarda mevcut; örnek BMW 1.16, golf 7 1.4 TSI, ibiza 1.2 TSI gibi. Az km yapıp keyifli araba kullanmak isteyen bu tip turbo benzinli araçlar alabilir. Bazı araçlarda ise dizel benzinli farkı az corsa gibi.Fiat benzinli fiyatına dizel veriyor. İlla dizel düşünen az km yapan arkadaşlar kampanya bekleyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangk -- 14 Eylül 2012; 16:59:46 >
  • benzinli ile dizelin arasındaki fiyat farkını yaptığınız km ye göre kaç senede çıkaracağınızı hesap edin çıkan sonuçtan daha uzun süre kullanacaksanız dizel alın , daha kısa süre kullanacaksanız benzinli alın.
  • Yılda kaç km yapacaksın?

Arabayı kaç yıl kullanacaksın?

Ağırlıklı olarak şehirçi mi şehir dışı mı, şehir içi ise trafik yoğun mu?

Dizel için kaç fazladan kaç lira vereceksin?

Kredi kullanacak mısın?

Düşündüğün markada dizelin bakım aralığı daha kısa veya bakım ücreti daha yüksek mi? Yüksekse ne kadar

Dizel motorlu ile benzinli motor arasında senelik vergi farkı var mı?

Bu sorulara cevap verirsen değer mi değmez mi söyliyeyim.
  • aracını 1 günde satmak istiyorsan dizel al :) ben bu yıl 3200 tl mazot ile 16500 km yol yaptım 3200:16500=0,193 kuruş km de 0.193x100=19.300 tl 100 km
    19.300/4 tl mazot =4.8 lt ortalamam ankara bursa bursa bodrum ,kemer baya gezdim . aracımı ikinci el aldım . 0 km araç alacağınıza 10.000 km 2 el al 5 bin daha az öder dizel alırsın . ne yakar diye düşünmeden gezersin. yıllarca 1.6 benzinli corolla kullandım . dizel gerçekten ekonomik. heleki ben bursa gibi heryeri dik yokuşlarla dolu bir yerde şehir içi 6 lt geçmiyorum
    bu arada aracım 1.5 getz crdi.
    dizel bu devrin aracı kim ne derse desin . benzin 3.5 olsun hemen atmosferik benzinliye dönerim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selim82 -- 14 Eylül 2012; 19:56:41 >
  • Torkundan ve her zaman daha az yakmasından dolayı bence de dizel ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schneeflocke

hocam ne olursa olsun benzinli araçta hep depo'ya gitme olayını çok uyuz oluyorum arkadaşımın arabasına bindik gidiyoruz yarım saat sonra depo'ya gir devam ediyoruz 1 saat sonra depo'ya gir bune böyle yahu..

dizel derim ben. satarken'de hiç değilse fiyatını korur.

sizin depo delik olmasın?
    veya belki arkadaşınız benzini 10'ar 20'şer liralık falan alıyordur..

bu arada depoya girmekten kastınız benzin istasyonu sanırım..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • son 5 yıldaki kullandığım araçlar LPG liydi. LPG kimi zaman dizelden daha az bile yaktığı oluyor ancak geçen gün koku ve sızıntı meselesi oldu, Allah korusun o an şu yolları küllük görenlerden biri küllüğünü kullansa ben ve 2 çocuklu ailem. büyük bir kaza geçirebilirdik. sebebide herkes LPG ci olduğu için!
  • Bakımlarını yaparsan tadından yenmez
  • dizeller ortalama 100kmde 6lt yakıt tüketirler.

Sizde 100 km de 6lt benzin tüketen bazı model araçlar vardır.Bunlar colt,jazz..vb bunları seçebilirsiniz.

Benzin ile mazot arasında 70 kuruş fark var.buda 6ltde 4.2TL olur.

yani yuvarlarsak dizele göre 100kmde 5tl fazla ödemiş olursunuz.Dizelin homurtusunu çekmeye değmez...

Hesap ortada neden dizele daha fazla para vereyim ki????
  • 15.000 km için dizel değer. bence benzin artık yılda 5000 civarı için uygun.

yılda 4-5 milyar yakıt parası vermek için bayağı dolgun bir maaş lazım
  • Hocam Merhaba

Bende aynı düşünce ile daha önce bir kaç arkadaşın yaptığı bir çalışmayı Excel'de yapmaya çalıştım.2 Tablonun açıklaması şu şekilde ilk kısımda belirtilen 43698 km yol yapıldığında ilk günden itibaren her iki aracın da yakıt sarfiyatları ve genel fiyatları göze önüne alındığında 43698km sonunda arada fark sadece 1 TL.Eğer devam eder isenin her km de fark dizelden yana olaya başlayacaktır.100.000km sonunda ise yakalşık 9000 Tl dizel karlı olacak.Önemli olan bu kadar km'yi ne kadar sürede yapacağınız ve gelir durumunuz.
    Araç fiyatları Opel Astra J kasa Edition 1,6 115 bg ve 1,3 95 bg dizel baz alınarak yapıldı

43698
    araç fiyat 38482 45420
    km 43698 43698
    100km fiyatı 37,995 22,12
    katsayı 436,98 436,98
    km maliyet 16603,0551 9665,9976
    toplam ödenen 55085,0551 55085,9976

KARAR 0,9425 TL

100000
    araç fiyat 38482 45420
    km 100000 100000
    100km fiyatı 37,995 22,12
    katsayı 1000 1000
    km maliyet 37995 22120
    toplam ödenen 76477 67540

KARAR -8937 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlama -- 14 Eylül 2012; 22:41:11 >

• benzinli cliomla 700 ile 750 km arası yol yapıyorum ayda depo gırtlak dolduruyorum her ay benzin fiyatına göre 170 ile 185 tl arası değişiyor .yıldada yaz dönemi belli olmadığı için 10000 12000 km arası değişiyor.bence dizele gerek yok.
  • bence dizel.
    1.4 turboşarjlı benzinli bir otomobille bursaya gittik 240 liralık yakıt ile dönüşte 20 liralık takviye yaptık.

1.6 hdi ile gitseydik daha 600 km lik bir menzilimiz olacaktı.

bence hesap bu.
  • tüm faktörleri göz önünde bulundurursak dizel
  • Yukarda bir yorum dikkatimi çekti dizel araçlar genelde ortalama 6 litre yakar demiş bunun yerine yaris jazz türü az yakan 100kmde 6 litre yakan bir araç alır dizelin homurtusunu çekmem demiş de dizel araçlar acaba ortalama 6 litre mi yakar önce bunu öğrensin diyorum zira C sınıfı dizel bir araç ortalamada 5 litre yakar bu hesaba göre B sınıfı dizel bir araç alındığında polo ve 208 türü araç aldığınızda ekonominin dibine vurursunuz ortalama 100 kmde 4 litre yakarak yani dizel gereksiz lafı bana saçma geliyor isteyen istediğini alır hiçbirşey gereksiz değildir önemli olan kişinin aracıyla mutlu olması ve ona sağladığı fayda gerisi boş .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.