Şimdi Ara

Dizel araba yokuşta kalkış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem_478

Evet öyle oldu rampada stop ettirdim in aşağı dediler

4kişi sadece debriyajla yokuşta zor olur yarım debriyaj yaparken debriyajdan çekmeden sabit tutarak biraz gaz verirsin hızlanmaya başlar uygun hıza geldi mi debriyajı yavaşça bırak
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Valla sağolasın hocam bile bile lades demeyelim tekrar kalmayalım

• quote:

Valla sağolasın hocam bile bile lades demeyelim tekrar kalmayalım

inşallah geçersin sınava daha 10 gün vardır sanırım ya da heryer aynı planı mı uyguluyor bilmiyorum ben 2 ağustosta sınava gircem pratik yapmak şart kurs sanırım seni tekrar çalıştırır ama dediğim gibi gözün devirde olsun titredimi o konumda yani kavrama noktasında debriyajı sabit tutarak kaldır

Bu video güzel anlatıyorhttp://www.nasil.tv/Duz-vitesli-otomobil-ile-yokus-yukari-nasil-kalkilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 17 Temmuz 2014; 23:42:02 >

• Direksiyon sınavına dizel palio ile girdim, adam arabadaki simgelerden anlıyor mu diye klimayı aç dedi. Arabada 4 kişi+ birde klima, yokuşta (biraz dik bir yokuştu) normalde araç pek zorlanmadan kalkardı ama ilk defasında stop etti, ikinci deneyişimde araba resmen can çekişerek kalktı. Hocaya sordum baya kötüydü geçer miyim diye rahat geçersin demişti ve 3 defaya kadar stop ettirmeye bir şey demiyorlarmış. Rahat ol yeterli ben stop ettirmeme rağmen 85 mi 90 mı öyle bir şeyle geçmiştim, park sırasında yapılan hataları bile pek takmıyorlarmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaaan_95

Direksiyon sınavına dizel palio ile girdim, adam arabadaki simgelerden anlıyor mu diye klimayı aç dedi. Arabada 4 kişi+ birde klima, yokuşta (biraz dik bir yokuştu) normalde araç pek zorlanmadan kalkardı ama ilk defasında stop etti, ikinci deneyişimde araba resmen can çekişerek kalktı. Hocaya sordum baya kötüydü geçer miyim diye rahat geçersin demişti ve 3 defaya kadar stop ettirmeye bir şey demiyorlarmış. Rahat ol yeterli ben stop ettirmeme rağmen 85 mi 90 mı öyle bir şeyle geçmiştim, park sırasında yapılan hataları bile pek takmıyorlarmış.

kurallar katılaştı 3stopla geçmek için tanıdıkla sınava girmek gerek,ayrıca adam bir kere stop ettirip kalmış ayrıca not sistemi de yok geçtin kaldın oldu diye biliyorum ayrıca sinyalden bile kalınıyo(ayrıca showu yaparım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 18 Temmuz 2014; 0:31:20 >

• Yok hocam bırakıyorlar rampada 1 kere stop ettirdim geçemedim

• jimhendrix kullanıcısına yanıt
    İnşallah geçerim teşekkür ederim. Sınav Cumartesi günü. 😃

• kerem_478 kullanıcısına yanıt
    Kardesim kaldigin icin gecmis olsun simdi nasil rampada arac kaldirilir ogrenir gecersen senin icin cok daha hayirli olur...

Kisaca tarif edeyim dizel icin:

Rampada durdun debriyaj frene basiyorsun kalk dediklerinde heycan yapmadan acele etmeden ayagini yavas yavas debriyajdan kaldiriyorsun ama cok yavas kaldir hafiften bir titreme hissedeceksin o anda debriyaj konumunu korurken frenden gaza hizli bi sekilde geciyorsun ve gaza biraz fazla yuklen korkak alistirma devir yukselsin biraz arac kendini one dogru atmaya calisacak sende debriyaji yavasca birakacaksin tabi gaz kontrolun onemli bu esnada yoksa patiye dusebilrsin ondanda birakmazlar heralde :) gozunde buyutme dizelleri kaldirmak en basitidir kolay gelsin iyi sanslar ;)

• gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Bugünkü deneme sürüşüne kadar hoca bana sadece debriyajla kalkmayı öğretmişti Allahtan bugün gazın arabayı kaldırmadaki rolüne de biraz değindi! Bilerek yapıyorlar diyede düşünmüyo değilim. Kalsın parayla ders alsın falan

• Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Buradan edindiğim bilgiler sayesinde bugünkü direksiyon sınavından geçtim. 😄

• quote:

Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Buradan edindiğim bilgiler sayesinde bugünkü direksiyon sınavından geçtim. 😄

hadi hayırlı olsun bende kursa yazıldım bakalım alırız inş ehliyeti

• toutonic T kullanıcısına yanıt
    Valla çok zorlaştırmışlar hem sıfır hata olsun istiyorlar hem de 30 dk da parkuru bitirmen gerekiyor. Şimdiden kolay gelsin.

• Bende bugün kazasız belasız geçtim oysa hayatımda araba kullanmışlığım yoktu 10 saat ders alarak iyi pratik yaptım kendi adıma trafik çok önemli kazasız belasız sürmek kısmet olur inşallah ehliyet almak isteyen diğer arkadaşlara da başarılar
  • 15 yaşındayım Rahatlıkla kaldırıyom abi stres yapma ! Yokuşta sağ ayağın frende olsun sol ayağın debriyajda yavas yavas debriyajı çek arabanın sesi değişiyo gibi olcak tam o sırada frenden hızlı bi şekilde gaza kökle araba kalkıyo sonrada ayağını debriyajdan çek
  • Benimle direksiyon sınavına giren arkadaşım arabayı bile çalıştıramadı kontağı açıp kendiliğinden çalışmayı beklıyordu:) kapa aç kapa aç yanındakı çalıştırdı yoldada 2,3 stop etti ama sınavdan geçti.

Bide direksiyon sınavına gelmeyenlerin yerine kurs sahipleri gelmemişler yazıktır onların yerınede bir tur atın kalmasınlar diye ricada bulunuyorlardı ve iyi kullananlar gelmeyenlerin yerinede birer tur atıp herkesi geçirdiler.
  • Nasıl bir sistemse işte!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.