Şimdi Ara

DİZEL ARAÇ BAKIMI BİRAZ GECİKSE NE OLUR...? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
76.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: topaz42

Bazı arabalar sanırım arıza olmasa bile bakım uyarısı veriyor. Daha 15 gün önce gördüğüm bir şeyi anlatıyım.

Renault Bağdatlılar servisine bir tane Renault Clio HB geldi. Arıza ışığı yanmış. Yol bilgisayar ekranında 15000 rakamı yanıp sönüyor. Adam arıza lambasını söndürsünler diye getirmiş. Sahibine 15000 bakımının yapılması gerektiğini, arıza ışığının bu sayede sönebileceğini izah ettiler. Fakat adam insafsız.

Hayır, ben bakım istemiyorum. Sadece ışığını söndürün diye diretti. Söndürmediler. Çünkü yarın ilerde araba uyarı ışığı vermez ise sorumlunun servis olacağını söylediler. Adam yine de bakımı reddetti. Adama güle güle dediler. İnanın acıdım arabaya. Nasıl vicdansız birinin eline düşmüş diye.

yarın da renault'u kötüler artık.

hocam adam tam sopalıkmış valla
    yarın öbürgün bakım yapılmadığı için yolda kalır sonra orda burda firmayı kötüler araba arıza yaptı diye

• Biraz geçiktirmeniz sorun yaratmaz ama uzun yola çıkacağınız için tavsiyem erken bakım yaptırmanızdır.
  • Valla 2006 Lancer 1.6 AT lpg li aracıma ortalama 15.000 de bir bakım yaptırıyorum bir tuhaflık görmedim şimdiye kadar.Yalnız şöyle birşey var 15.000 km yi 6-7 ayda yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Uzun yola çıkacaksınız. Zaten 8000 km kullanmışsınız. uzun yola çıkmadan önce bakımını yaptırın. Rot balansına dahi baktırın. Diesel araba bu. Havayı sever. Yağını, hava filtresini, yağ filtresini yola çıkmadan değiştirin bence. Dönünce de sadece hava filtresini kontrol edersiniz. O kadar.

Her 10 bin Kilometrede BU Bakım Şarrt mı ?
  • Aracı alalı bir sene doldu km 12 binde bakıma götürmem gerekiyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Her 10binde şart diye bişi yok

Sümbüller 20binde bakıma giriyor

Tam sentetik yağ varsa rahat ol

Hyundai dizellerde 15 binde 1 yada senede 1 garanti için bakıma giriyor

• 15 bindir ya da bir yıl hangisi önce geçerse. Tamamen para tuzağı 7.500 km nedir abi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011den itibaren tüm Renault-Dacialarda 20bin kmde bir bakimlar.

• Arkadaş 7 yıllık konuyu hortlatmış.
    Bu kadar zamanda çok şey değişti.
    Benim aracım dizel ve yol bilgisayarı 20 bin km/ 1 yıl olarak hesaplıyor bakımı.
    Araç firmaları bu bakımdan bi dünya para kazanmıyor mu ?
    Neden 10 bin değilde 20 binde bakıma gel diyor bize?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr_gorunmez

dizel aracımı 10 binde bir bakıma sokuyorum
    şu an aracımın bakımına 2 bin km var,,ancak yaz tatiline çıkacağım için ve tatilde yaklaşık 3 bin km yapacağım için bakımı yaklaşık 700 km ila 1000 km kadar gecikecek..

gittigim yerde de yaptırmak istemiyorum

bu gecikme sorun yaratır mı

TAVSİYELERİNİZ NEDİR...........?

Garantiyle ilgili sıkıntı yoksa birşey olmaz.Bakım özellikle hava filtresi erken dolarsa yakıtı etkiliyor.700 km ya da 1000 km önemli bir fark değil.
    Zaten o bakım aralığı normal koşullarda.Örneğin bakım aralığı 10000km olan aracın istanbulda bu km yi beklemesiyle trafik ışığı olmayan bir ilçede aynı km yi beklemesi aynı şey mi.
    Ya da sürekli tozlu topraklı bir yolda kullanılan bir aracın hava filtresiyle,sıfır asfaltta kullanılan aracın hava filtresi aynı kullanım ömrüne sahip değildir.
    Takıntılı biriyseniz hava filtresini değiştirin.Abi şunun yağına da bir bak de daha gider mi?diye sorun.Onlar az çok parmaklarında yağı gezdirip birşeyler diyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hyundai i20 aracım var 2016 model ilk yıl bakımı fiyatlar çok fazla geldi 650 lira fiyat çıkarıyorlar.balata değişimi olmamasına rağmen,sırf yağ değişimi ve işçilikten dolayı

• Arkadaşlar 2017 model Ford Tourneo coruer aracım var.Aldıgım kişi sıfır almış bakım kartını verdi.Kendisi Aydın da oturduğu için orada yaptırmış.Ben Ankara da oturuyorum,bu ayın 21 i bakım günü.Bakım fiyatları ortalama nedir, nasıl öğrenebilirim

• Garantisi varsa bakım zamanını geciktirmemeni öneririm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç toyotaysa gerek yok hocam.
  • 1000 km den bir sey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: funky-nd

araç toyotaysa gerek yok hocam.
    corolla d4d ise gayet gerek var. 2011 modeli için konuşuyorum.

sürekli yağ eksilttiği için motor kilitler kalırsın yolda
  • peki km değilde süre zaman olarak belli bir zamanı var yani 1 yıl veya 2 yılı geçmeycek gibi ? Benimde dizel ben yılda çok çok az km yapıyorum nadir kullanıyorum arabayı bunda bir zaman var mı ? 2 sene 3 sene gibi
  • Ewt guzel bır konu olmus dızellerde malesfkı her 10 bınde muhakkak yaptıtmak gerekıyor bu ıslemı bırde her 5000 km de haava fıltresı kontrolu ve fıltre tası ıcı falan sılinip takılırsa cok ıyı olur...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.