Şimdi Ara

Dizel kokusu sizide rahatsız ediyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Büyük bir şehrin nispeten havası temiz yerinde oturuyoruz. Özellikle dizel arabalarda ilk çalıştırmadan sonra birde camlar açıksa bariz bir iğrenç koku geliyor. Benzinli araçlarda da bu var ama dizel arabalar gerçekten çevreyi çok kirletiyor. Burnu keskin olan varsa hemen anlar zaten. Resmen hergün zehirleniyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AS 950 lerde o tarz bir koku geliyor haklısın. Ama yeni mercedes axor larda felan kestiler o kokuyu ...

• Önümde giden araba egzozdan siyah duman attı mı elim otomatik iç sirkülasyon düğmesine gidiyor.
  • Otobüslerin kamyonların yanından geçerken camları kapatıyorum, hatta dizel otomobillerin çoğu zehir makinesi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim arac 1.6 tdi jetta.Hani su eminsyon problemli olanlardan.Kapali otoparkta 30 saniye rolantide calisinca igrenc bir koku yayiyor.

• Benzinli candır.

Dizeller çevreyi kirlettikleri için yasaklanıcaktı ne oldu?

• quote:

Orijinalden alıntı: alperdgal

Benim arac 1.6 tdi jetta.Hani su eminsyon problemli olanlardan.Kapali otoparkta 30 saniye rolantide calisinca igrenc bir koku yayiyor.

Aracımın topmpnunda ufak bi işlem yapıyordum.Önümde jetta durdu rölantide bekledi 15 sn sonra nefes alamadım uzaklaştım.Harbiden çok pis kokuyor.Benim dizel corsa da aynı.
  • Dizel Corsa aracım var yazılanlara harfiyen katılıyorum

• İlk marşa basınca pis bir koku geliyor ama sonra bir koku hissetmiyorum ben dizel araçta
  • lpg daha cok rahatsiz ediyo beni

• Ne yapsak ki benzine mi binsek

• Kendi dizel aracımda da uzun zamandır gozlemliyorum aynı durumu bu nedenle farklı yerlerden motorin almaya başladım. Shell in yakıtı en çok kokan motorin, sırf bu yüzden aytemiz den almaya başladım koku baya azaldı.

• Benzin kokusu daha hoş, açık havada 10-15 dakika koklamak istiyorum.Ama hiç dizel kokusuna rastlamadım.

• LPG'nin kokusu çok berbat. Tabii ki dizel ağır araçlar da.

• Öndeki araç lpg'li eski bi araçsa bi de, yanmamamş gaz öyle pis kokuyor ki zehirlenecek gibi olıyorum.

• çiğ lpg kokusundan sonra dizel kokusu parfümdür, mistir.
  • Dpf li araclarda koku normal degil.

Adblue kullanan kanyonladda cikmiyor artik o koku.

Bizde c3 varken camaşir suyu kokuyordu.

Yerine opel astra aldik. Dpf var koku yok. Bazen kara duman attigi oluyor ilk calismada. Bos bir yolda yuksek devir yukset surat yapip dpf filtre temizleyici calistiriliyor duzeliyor duman atma ve koku.

Opel corsa c 2006 model. Koku yok.

Fiat doblo 2005 jtd koku var. Filtre yok.

Kendi aracim da lpg li. Ayarini kendim yapiyorum. Egzozdan cikan dumani cigerlerine cek o derece. Hic ooku yok. Ama eski model gaz ayari iyi yapilmamis cig yakan araclarin kokusu camnkapali bile olsa arac icine giriyor o hic cekilmiyor

Avrupada 2020 yilinda dizel arac satisi yasaklanacak diye hatirliyorum. Belkide 2025 de olabilir.

Petrole verilen deger azalacak. Esas merak ettigim geliri petrol olan arap ulkeleri ozaman ne yapacak? Bu zevk sefa para icinde yuzenler fakirlikle burun buruna geldiginde ortalik karisacak.

• Valla LPG ve dizel aşırı rahatsız ediyor beni. Aracım benzinli ama pompacıyla kanka olduk. Bu yüzden LPG taktıracağım.
  • Dizel araçlardan çöp suyu kokusuna benzer bir koku gelir o koku iğrençtir.

• Rafineriden yeni gelmiş benzin kokusuna bayılırım

Kimyacı olsam ilk işim benzin esanslı parfüm çıkarıp piyasaya sürmek olurdu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.