Şimdi Ara

dizel multimode COROLLA mı? lpg li otomatik CİVİC mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
9.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar..
  • Arkadaslar bu devirde hangi araci alirsaniz size zaten guzel gelecektir. Bu teknoloji ile uretilen arac cirkin olamaz zaten. En baz model hyundai accent dizeller bile honda, toyata ile kapisir durumdalar.Hangi araci alirsaniz bir sure sonra bu arac super digerini bosver ben bunu kesinlikle tavsiye ederim diyeceksiniz. Asil tartisilmasi gereken konu Koc ve Sabanci zamaninda adam olsaydi ve (Turkiye gibi calisma gucu maksimum olan bir ulkeden) adam yetistirip kendi markamizi uretebilseydik simdi mis gibi Turk arabalarina bunlarin yari fiyatina biniyo olabilecektik. Ama bunlar cok para kazanmak ugruna alip Hondayi alip Toyotayi bize minimum yuzde 20 karla kakaladilar. Benim kaldiramadigim budur. Otup dururlar yetismis adam yok piyasada diye, bi kendin yetistir bi kendin el at su ise, yok. Anca para. Ne yapacaniz hala parayi, ayip ki ne ayip. Biz de anca burda Alman mi Japon mu Koreli mi diye birbirimizi yeriz. Su anda bu ulke bu durumdaysa zamaninda para kazanmak ugruna bu ulkeyi hice sayan Koc ve Sabanci bizi bu hallere sokmustur.

• Selam.
    konu eski ama başkasına yardımcı olmak maksadıyla tecrubelerimi-sıkıntılarımı vs başkasına yardımcı olur diye yazıyorum.

eski honda araç kullanıcısı ve şuanda yeni toyota araç kullanıcısı olarak.
    2000 den buyana devamlı honda araç aldım ve kulllandım hondaya laf yok super araba motoru sağlam vs vs yazmama gerek yok.( 3 ay önce 2008 hondamı sattım. bir muddet araçsız kaldım 3 ay gibi bir zamanda bir çok aracı inceledim :) japon arabalarına alıştığım için acele etmedim ama en sonda döndüm dolaştım honda ve toyota corolla arasında kaldım bu sefer değişik olsuın diye toyota olsun . dedim corolla mm dizel araç baya araştırdım. internette yok yokuşlarda kayıyor cıkamıyor vs vs gibi. sorunları dert etmedim pek. her araç yokuşta kalkışta zorlanır kayar. honda bile yokuşta kalkarken triptonic olmasına rağmen az biraz kayma yapıyordu yokuş çıkışı honda 1.6 125 bg ve performansı ii olduğu için yokuşta toyota gibi olmasada oda bayılıyordu .

neyse

en son hondam 2008 triptonic civic elegance . çok güzel ve performanslı araba mecbur kalmasam satmayacaktım ama tek sıkıldığım yanı yakıtı çok yakması idi çok km yaptığım için. diğer konularda hiç beni üzmedi ne motorunda ne elektriksel vs konularda sorunsuz güzel bir araçtı. taki toyota ile tanışalı:)
    honda alacaksanız da yılda çok az km yapan biri iseniz bence lpg taktırmayın araba kesinlikle rezil bi duruma düşüyor. motorun sesi değişiyor :) performans düşüklüğü yaşanıyor. bir arkadaşım da da honda var oda kalkıp lpg taktırmıştı 1-2 gun arabasız kaldığımda arkadaşın aracını kullanıyordum lpgli idi. kesinlikle honda ya lpg pek gitmiyor. hatta ufak espri yaptım olm bu kasaya ne motoru taktında rezil olmuş araba vtec motoru değiştin mi diye:) az km yapan biri iseniz şehir içinde kullanacaksanız benzinli olarak muhtesem bir araç.

devamlı şehirler arası kullanacaksanızda benzinli kalsın şehirler arasında da 5.5-6 litre yakar.tatmin edici rakam şahsen. yanlız ( şehir içinde yoğun trafik vs istanbul trafiğinde ise 9-10-11 lt buda çok tabiki dur kalk vslerde)
    ama şehir içi olarak düşünürseniz karar sizin.

neyse gelelim toyota ya
    ekim 2010 ayı ile yani 42. hafta araçları ekim 18 de teslim aldım şuanda pek kullanamadım daha yeni araç 300 km de. :) hondaya göre performans konusunda dizel oluşundan mı nedir ilk dizel aracım bu arada. hızlanması vs çok iyi turbosu çok iyi:) hondaya bile kafa tutabilecek bir araç:) 1.4 90 bg olmasına rağmen:) özellikle multi mode aldım hem otomatik mantığı ile kullanmak maksadıyla aldım hemde yarı manuel gibi:) manuel vites değişimine alıştım şahsen zevkli ve eğlenceli oluyor. vites geçişleri multi mode iken 1 .ci vites kendini hissettiriyor okadar diğer geçişler pek hissettirmiyor gibi geldi.

bayırlarda-yokuşlarda araç biraz bayılıyor multimode vitesteyken orası doğru ama direksiyon kulakcılarından vites düşürüp devam edebiliyorsun bunu pek sorun etmiyorum şahsen ben. kesinlikle bu sorun olmuyor yokuşlardada diğer araçlara plaka okutabilirsiniz hatta:) sürüş keyfi var konforu hondadan daha iyi gibi geldi bana. yol sesini içeri honda gibi almıyor lastik sesinide. corollanın motoru dizel olmasına rağmen kullanırken motor sesini pek duyamıyorsunuz zaten. :) diğer eksi - olarak gördüğüm nokta araç sabit yerde çalışır durumdayken motor sesi içeriden duyulmaya başlıyor hareket halindeyken ses kesiliyor:)
    ekonomik araba yakıtta cimri. araç daha 300 km olmasına rağmen:) çok hoşuma gitti şehir içi istanbul trafiği karışık çok yoğun trafik ve normal derecede trafikte 5.5 -6 litre arası gösteriyor konsol ekranında klima devamlı açık kaldı bu kilometre boyunca şuanda yazabileceğim bunlar.araç çok yeni pek huyunu suanda bilmiyorum ama hoş bir araç. toyota hakkında ilerki kullanımlarda tecrubelerimi sıkıntılarımı aktarmaya çalışırım ama beğendim aracı:)

• otomatik benzinli araç fazla yakıyormus diye duydum ama senin honda lpgliymiş iyi o zmn al derim
  • Selamlar 2010 model honda civic elegance 1.6 125 bg sunrooflu modelinden aldım ve teslim almadan önce servis garantili lpg taktırdım. yakıtı 18-20 krş arası çok devirli kullanırsanız 24 kuruşa kadar çıkabiliyor. performans ve yokuş kalkışı ile alakalı bir sorun yaşamadım. aracımı alalı 4 ay oldu şu an 9000 km de. sanırım lpg taktırmakla doğru bişey yaptım. daha önce citroen c4 1.6 110 bg kullanıyordum. Tork ve ilk hızlanma c4 te daha iyiydi. Fakat honda yolda çok daha rahat konfor olarak. Toyotayı hiç denemedim . Honda almanızı ve lpg taktırmanızı tavsiye ederim. Takan serviste lpg ye garanti veriyosa zaten 6 sene /150.000 km garantisi var. Güvenle binersiniz. Saygılar.
  • benim fikrim ya şu anki aracınıza lpg taktırıp binin 10bin tl cebinizde kalsın yada sıfır otamatik 1.6 didel kia ceed veya hyundai i30 alın kafanız rahat etsin. ne yarı otm corallaya ne de lpg li ikinci el civicle uğraşın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: piasemen

arkadaşlar herkese iyi günler.
    en fazla 3 yaşında(2007-08-09) dizel otomatik daha doğrusu tiptronik(multimode) corolla(1.4 D-4d) almakla benzinli otomatik civic(1.6) alıp lpg taktırıp kullanmak arasında karasız kaldım.

COROLLAnın dizel oluşu ekonomi ve lpg ile oluşabilecek olası sorunlara göre avantajlı ama multimode şanzumanın çok kullanışlı olmadığı yönde hatta biraz sorunlu bi şanzuman oluşu biraz kafamı kurcalıyor açıkcası.

CİVİC otomatik vites açısından daha sorunsuz bi araç ve corollaya göre daha güçlü bir motora sahip ama lpg ile sorun yaşar mıyım burdada bu sorun var..

alacağım araç sıfır olmayacak arkadaşlar en fazla 30-40.000km de ve dediğm gibi 2007-08-09 model olacak mümkünse marka fanatikliği yapmadan objektif yorumlarınızı yazarsanız ve dizel otomatik corolla kullnıcıları ve lpgli yeni otomatik civic kullanıcıları varsa sorunlarını ve izlenimlerini belirtirlerse çok sevinirim...

(açıkcası şuanki aracım 46000 km de 2006 ES otomatik civic ve aracımdan ve otomatik vitesinden gayet memnunum:)) buraya nerden geldim derseniz aracıma lpg taktırıp ekonomik şekilde 4-5 yıl daha binmek üzereydimki lpg taktırınca 4-5yıl daha binecek olmak sanki satmamaya şartlanmak beni biraz gerdi açıkcası:))ve madem 4-5 yıl bineceğim yeni civic alıyım ona lpg taktırıyım rahat rahat 4-5yıl binerim hiç olmazsa dedim ama busferde sorunsuz olan aracımın üstüne nerdeyse 10 milyar verip birde lpgden dolayı sorun yaşayıp rahat binemezsem habire sorun yaşarsam diye bi kurt düştü içime ve dizel otomatik olarak corolaya kaydı aklım ama multimode şanzuman problemi yaşayanlar ve bu şanzumanın kötü ünü kafamı karştırdı açıkcası durum bu arkdaşlar)

Merhabalar, merak ettim ne yaptiniz, memnunmusunuz bu surec icinde?..

• yeni araç almadım kendi aracıma brc lpg taktırdım 83000km ye geldim çok şükür hiçbir sorun yaşamadım...
    iyikide değiştirmemişim aracımı...(2006 civic otomatik )
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscaldiran

Merhabalar, merak ettim ne yaptiniz, memnunmusunuz bu surec icinde?..

O kadar konu açılmış yıllar unutsa da ben unutmam deyip sonuca bağlanmasını sağlamışsınız. :)

Bu arada bence de isabetli olmuş, en azından bildiğiniz bir araca devam etmişsiniz.
  • Aynı ikilemde kalan biri olarak konuyu hortlatıp aynı konuyu@haluk 23 güncellesek nasıl olur ??

2013 -15 Honda Civic orjinal LPG ile 2013-15 Corolla otomatik Dizel arasında kıyaslama yapsak nasıl olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buklamania -- 19 Ekim 2015; 20:47:20 >
  • Hocam konuyu 5yil önce açan kişi olarak cevap vereyim lpg honda diyorum. Aracim 160000kmye geldi ozaman 46000deymis maşallah diyelim 10000de bir rutin bakim dışında araç daha tık demedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.