Şimdi Ara

Dizi / Film Senaryo Yazarlığı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar universiteye hazirlaniyorum ve yaraticiligim çok gelişmiş seviyede , kucuklukten beri senaryolar yaratip karakter betimleyebiliyorum ve bu yaraticiligimi mesleki olarakta kullanmak istiyorum.

Nasil yazar olunur , resmi bir mesleki alani varmidir ?
    Dizi veya film şirketlerinde senaryo , hikaye yazmak için ne yapilmasi gerekiyor ?
    Bir dizi veya reklam filmine senaryo yazip şirketlere gondermem mi gerekiyor ,detaylari nasildir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream-Lord -- 4 Kasım 2015; 15:12:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okuduğun bölüm bu işle alakasızsa benimle aynı yoldasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackkan

Okuduğun bölüm bu işle alakasızsa benimle aynı yoldasın.

Daha bölüme geçmedim hocam , ama olmak istiyorum yani.
    Nasil o tur yerlerde calisilir hic bilmiyorum , durduk yere bir senaryo taslağı gondersek onu okumazlar bile kim uğraşırki..

• quote:

Orijinalden alıntı: Dream-Lord

quote:

Orijinalden alıntı: Blackkan

Okuduğun bölüm bu işle alakasızsa benimle aynı yoldasın.

Daha bölüme geçmedim hocam , ama olmak istiyorum yani.
    Nasil o tur yerlerde calisilir hic bilmiyorum , durduk yere bir senaryo taslağı gondersek onu okumazlar bile kim uğraşırki..

Hangi bölüm de okucaksın. O dediklerine gelirsek paranın çözemeyeceği şey yok.

• Sağlam bi seneryon varsa noterde tastiklet sonra şirketlere gönder
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yetersiz_Bakiye

Sağlam bi seneryon varsa noterde tastiklet sonra şirketlere gönder

Hangi şirketlere işte ? :)
    Ve hani nekadar kabul ederlerde çagirirlar bu işler nasil yurur hiç bilmiyorum , şuan hazirda bir senaryoda yok yazabilirim fakat şirketlerinde istedigi belli bir senaryo olmuyormu ?

• up

• quote:

Orijinalden alıntı: Dream-Lord

quote:

Orijinalden alıntı: Yetersiz_Bakiye

Sağlam bi seneryon varsa noterde tastiklet sonra şirketlere gönder

Hangi şirketlere işte ? :)
    Ve hani nekadar kabul ederlerde çagirirlar bu işler nasil yurur hiç bilmiyorum , şuan hazirda bir senaryoda yok yazabilirim fakat şirketlerinde istedigi belli bir senaryo olmuyormu ?

Hocam daha bu işe hiç elinizi sürmemiş, kaleminize uç koymamışsınız, "ben yazarım ama şirketler nasıl bir şey ister ki "diyorsunuz. Sizce bugün piyasada iş yapan senaristler ilk senaryolarıyla dizi film yapabilmişler midir? Siz hele bi deneyin, belki çok güzel olacak, belki yapamayacaksınız. Öyle damdan düşer gibi şirketlerin ilgilendiği senaryolardan bahsetmeniz şu aşamada gereksiz.kolay gelsin...

Edit: hatta bana sorarsanız ilk başlarda kısa senaryolar yazın. İlle böyle derin felsefik bir kısa filmden bahsetmiyorum. Basit bir olaydan yola çıkın, basit ilişkiler kurun, sonra kendiniz çekin, bakın bakalım nasıl oluyor, hem kendiniz çekerken de bir çok şey öğrenirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reisiflamingo -- 11 Kasım 2015; 11:40:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dream-Lord kullanıcısına yanıt
    Wattpadmi neydi orda yaz kisa kisa senaryolar yaz ergenler takiliyor diyolar ama nasildir bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.