Şimdi Ara

Dizüstü alacam yalnızca ''Uzmanlardan'' öneri bekliyorum..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkdaşıma bir dizüstü alacaz siz uzmanların görüşü doğrultusunda..biz marka olarak HP,Asus ve Toshiba olarak karar verdik..sistem özelleikleri hakkında yalnızca uzmanlar cevap verirse sevinirim..

Marka:HP,Asus,Toshiba (üçünden biri siz karar verin)

İşletim sistemi:? Çift çekirdekli ........?
    İşlemci/hızı:Ben 2,4 GHz üstü yeterli dir diye düşündüm..
    Sistem belleği(ram):2Gb DDR2 Ram KAÇ MHZ??
    Sabit disk:120 GB
    Grafik(ekran)Kartı:Nvidia Geforce 7400, kaç mb?
    Ekran:?
    Optik sürücü(Cd okuma ve yazma):?
    Sürücü yuvası:5'li (MMC,SD, xD-Picture,MS ve MS Pro)
    Ethernet kartı:?
    Modem:?
    Ses:?
    Klavye:?
    Mouse:?
    Pil ve Pil süresi:? max. kaç saat çalışan var?
    Ağırlık:?
    Wirelles,Bluetooth,Webcam:?

soru işaretli yerler sizden tamamlamanızı isteyeceğim.eksik bir şey de varsa lütfen onlarıda söyleyin,sonradan pişman olmayacağım bir bilgisayar olsun lütfen..
    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum .
    saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niksizkahramanerkan -- 26 Ocak 2008; 16:17:05 >

• asus...modeli sen seç...ama asus tan şaşma...
  • Ben de birşeyler ekleyeyim.

İşletim sistemi:? Çift çekirdekli ........? + intel olsun.
    İşlemci/hızı:Ben 2,4 GHz üstü yeterli dir diye düşündüm.. + 2,0 ghz bile yeterli olur.
    Sistem belleği(ram):2Gb DDR2 Ram KAÇ MHZ?? + MHZ bilmem ama en az 2gb olmalı. bi sene sonra da 4e cıkabilmeli.
    Sabit disk:120 GB + en az 5400 rpm ve 8mb cache olmalı
    Grafik(ekran)Kartı:Nvidia Geforce 7400, kaç mb? + Ekran cok onemli. En az paylaşımsız 256mb olmalı. Kaliteli bir model olmalı. 1,6 mhz cift cekirdek işlemci ile 2,2 cift cekirdek işlemci farkını pek anlayamassın ama ekran kaliteli-kalitesiz ekran kartları arasındaki fark oyun ornarken falan bariz olur.
    Ekran:? + Teknoloji marketlerini dolaşıp markaların ekranlarını kendin incele.
    Optik sürücü(Cd okuma ve yazma):? + Bu cogunda standart oluyor.
    Wirelles,Bluetooth,Webcam:? + bluetooth a cok gerek yok bence. webcam daha onemli. Bir de parmak okuyucu ozellikte olanlar var. acılışta sifre yazmaktansa parmak basmak daha güzel olur. Parmak okuyucu da olsun.

• http://forum.donanimhaber.com/m_14741799/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_3765100/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_6018575/tm.htm

Yukarıda bazı üst konuların linklerini verdim notebook seçerken dikkat etmemiz gereken hususlar ile ilgili. Ayrıca kullanacağın programlar ve taşıma durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi verirsen daha iyi yardımda bulunabiliriz. Örneğin benim için en önemli kriter mobilite yani taşınılabilirliğin iyi olmasıdır. Ama sen genelde evde kullanacaksındır ve senin için büyük ekranlı olması önemlidir gibi...

• Baştan Hpyi ele Servislerde Sürünmek istemiyorsan Bence Toshiba yada Monster all..

TOSHIBA TECRA S5-13N INTEL CORE 2 DUO T7500 2.2Ghz 2GB 160GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR

İşlemci Intel® Centrino® Pro işlemci teknolojisi, Intel Core 2 Duo T7500 - 2.20 GHz 800 MHz Front Side Bus, 4 MB 2. seviye ön bellek, Intel® PM965 Express chipset , Intel® Wireless Wi-Fi™ Link 4965 AGN Ağ Bağlantısı
    İşletim sistemi Windows Vista Business Edition ENG Windows® XP Professional Edition Downgrade olanağı
    Ekran 15.4” WSXGA+ TFT ekran (1.680 x 1.050)
    Ekran kartı NVIDIA® Quadro® NVS 130M TurboCache™ teknolojisi, 256 MB entegre VRAM, 2.047 MB''a yükselebilen grafik belleği (Sistem belleği 4 GB''a yükseldiğinde)
    Hard Disk 160 GB (5.400 rpm) S-ATA
    Sistem Hafızası 2.048 MB (2 x 1.024 MB) DDR2 RAM - Max. 4.096 MB (667 MHz)
    Sürücü Slim Select Bay DVD SUPER Multi Drive (Double Layer)
    İletişim Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000, Uluslararası V.92 modem
    Kablosuz iletişim Wireless LAN (802.11 a/b/g/Draft-N), Bluetooth 2.0 + EDR
    Ses sistemi Toshiba Bass Enhanced Sound System, Entegre stereo hoparlörler
    Arayüz DC-in, ext. monitor, ext. mikrofon, expansion bus connector, RJ-11, RJ-45, 3 x USB 2.0, i.LINK® (IEEE1394), kulaklık, TV-out (s-video), SD™ Card slot, seri port
    PCMCIA 1 x PC Card Type II
    Klavye - Mouse Q Klavye, Toshiba Dual Pointing (AccuPoint™ II ve Touch Pad)
    Batarya Lithium-ion teknolojisi
    Toshiba EasyGuard Parmakizi okuyucu, Anti-theft protection timer, Sıvı geçirmez klavye, Antivirus software, Toshiba Summit, Diversity antenna, Advanced Encryption HDD protection (3-axis), Shock protection design, Durable design, Execute disable bit protection(XD-bit), Wireless Log-on via Bluetooth
    Boyut / Ağırlık En x Boy x Yükseklik: 366 x 268 x 30.0 / 38.9 mm. Ağırlık: 2,8 kg
    Garanti 3 Yıl Uluslararası
    Cihaz beraberinde verilen Taşıma çantası Özel fonksiyonlar Toshiba Easy Guard full paket, Parmak izi okuyucusu, Toshiba Dual Pointing (AccuPoint™ II ve Touch Pad), Intel® Turbo Memory (1 GB)

2.810,77 YTL

MONSTER T2-REX INTEL CORE 2 DUO T7700 2.4Ghz 17" 4GB 200GB TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR T77M571RU2

Intel® Centrino® Duo Mobil işlemci Teknolojisi
    Intel® Core™ 2 Duo T7700 ( 2.4 Ghz, 800 Mhz FSB, 4 MB Cache, 64 bit )
    Intel® 965PM Chipset,
    Intel® PRO/Wireless 4965 WI-FI kartı ( ( 3 Anten bağlantısı. 5 kat daha güçlü bağlantı ve 2 kat daha fazla kapsama alanı !!! )
    512 MB DDR3 nVIDIA® GF8700M GT (128 Bit) DirectX 10 destekli
    17.1" WSXGA+ TFT 1680 x 1050 Yüksek Çözünürlüklü Parlak Ekran
    4 GB DDR II 667 Mhz KINGSTON Bellek ( 2 Slot / 64 bit işletim sistemi ile Max. 4 GB )
    200 GB 7200 RPM SATA 16MB Cache
    1.3 Mpixel dahili Web Camera
    Dahili Mikrofon
    Super Multi DVD-RW Dual Layer
    Dahili Bluetooth adaptör Ver.2.0
    Card Reader 7.1 (MS/MS Pro/MS Duo/SD/Mini-SD/MMC/RSMMC )
    Kulaklık çıkışı ve Mikrofon girişi
    56k V92 Modem + 10/100/1000 Gigabit Ethernet
    4 x USB 2.0 + 1 x IEEE1394 + 1x COM port ( Seri Port / RS232 ) + 1x DVI output ( support Dual link )
    1 x PCMCIA Express Card Slot + S-Video Tv-Out
    Media Center uyumlu TV Kartı + Uz. Kumanda
    Intel® High definition Audio Interface + 3D stereo enhanced sound system + SRS WOW Surround Sound Technology inside + Sound-Blaster PROTM Uyumlu + S/PDIF Digital output 7.1CH + 1x Built-in Microphone + 2 x Built-in Speakers 1,5 W + 1x Built-in Woofer 2W
    Full size keyboard with Numeric pad + Built-in Touchpad with scrolling functions
    Li-On Batarya 8 CELL ( Ortalama 2 saat pil ömrü )
    397 x 284 x 22 to 44 mm/ 3.95 kg
    Free DOS işletim sistemi.
    Powered By CLEVO
    2 YIL garanti
    Notebook Çantası Hediyeli

3.513,82 YTL

Ben uzman değilim fakat san bunları önerebilirim..

• Yukardaki önerdiklerim fazla gelirse fiyat olarak

Toshiba

İşletim sistemi:? Çift çekirdekli ........?İntel T7500(2.2) Yada T7700(2.4)
    Sistem belleği(ram):2Gb DDR2 Ram KAÇ MHZ?? 667
    Sabit disk:120 GB (160 GB)
    Grafik(ekran)Kartı:Nvidia Geforce 7400, kaç mb? 256Mb Ama Ben kullanıyorum biraz düşük kalır şimdiki sistemlere Göre 8 sSerisne bak derim.
    Ekran:? 15.4
    Optik sürücü(Cd okuma ve yazma):? DVD +R Dl Mümkünse Lightscribe
    Pil ve Pil süresi:? max. kaç saat çalışan var? Oyun oynarsan 1-1.5 Ekranın parlaklığını düşürürsen 2-2.5
    Ağırlık:? 3 yada daha az
    Wirelles,Bluetooth,Webcam:? Webcam hariç hepsi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 26 Ocak 2008; 19:33:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Ademsx1

Yukardaki önerdiklerim fazla gelirse fiyat olarak

Toshiba

İşletim sistemi:? Çift çekirdekli ........?İntel T7500(2.2) Yada T7700(2.4)
    Sistem belleği(ram):2Gb DDR2 Ram KAÇ MHZ?? 667
    Sabit disk:120 GB (160 GB)
    Grafik(ekran)Kartı:Nvidia Geforce 7400, kaç mb? 256Mb Ama Ben kullanıyorum biraz düşük kalır şimdiki sistemlere Göre 8 sSerisne bak derim.
    Ekran:? 15.4
    Optik sürücü(Cd okuma ve yazma):? DVD +R Dl Mümkünse Lightscribe
    Pil ve Pil süresi:? max. kaç saat çalışan var? Oyun oynarsan 1-1.5 Ekranın parlaklığını düşürürsen 2-2.5
    Ağırlık:? 3 yada daha az
    Wirelles,Bluetooth,Webcam:? Webcam hariç hepsi.

ben marka olarak asus veya toshiba diye düşünmüştüm.genelde bu iki marka iyidir diyorlar..
    şimdi işlemci intel core2 duo T7500 çift çekirdekli bu mu olsun????????
    sabit disk 160 demişsin ,o kadar mükemmeli arayan biri değilim 120 bile çok bana fazla yükleme yapacak değilim .orayı geçtik..

işlemci hızı da 2,0 veya üstü ona da tamam..
    ram e gelince 2 gb DDR mi DDR2 az önce yukarda da DDR3 demiştin bunların farkı ne hangisi daha iyi...Mhz si 667 iyi mi?piyasada şu an en iyi ram nedir?
    ekran kartı : nvidia geforce 7400 (bu 512 paylaşımlı paylaşımsız ne oluyo açıklarmısınz lütfen hangisi daha iyi???farkları nedir...

benim için önemli olan ekran kartı ,ram ve işlemci bnlar hakkında net bir bilgi verirmisiniz bütçeyi sarsmayacak en iyisi hangisidir şuan piyasada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niksizkahramanerkan -- 27 Ocak 2008; 0:08:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: abars

Ben de birşeyler ekleyeyim.

İşletim sistemi:? Çift çekirdekli ........? + intel olsun.
    İşlemci/hızı:Ben 2,4 GHz üstü yeterli dir diye düşündüm.. + 2,0 ghz bile yeterli olur.
    Sistem belleği(ram):2Gb DDR2 Ram KAÇ MHZ?? + MHZ bilmem ama en az 2gb olmalı. bi sene sonra da 4e cıkabilmeli.
    Grafik(ekran)Kartı:Nvidia Geforce 7400, kaç mb? + Ekran cok onemli. En az paylaşımsız 256mb olmalı. Kaliteli bir model olmalı. 1,6 mhz cift cekirdek işlemci ile 2,2 cift cekirdek işlemci farkını pek anlayamassın ama ekran kaliteli-kalitesiz ekran kartları arasındaki fark oyun ornarken falan bariz olur.
    Ekran:? + Teknoloji marketlerini dolaşıp markaların ekranlarını kendin incele.
    Optik sürücü(Cd okuma ve yazma):? + Bu cogunda standart oluyor.
    Wirelles,Bluetooth,Webcam:? + bluetooth a cok gerek yok bence. webcam daha onemli. Bir de parmak okuyucu ozellikte olanlar var. acılışta sifre yazmaktansa parmak basmak daha güzel olur. Parmak okuyucu da olsun.

merhaba
    cevabın için teşekkürler..

5400rpm 8mb cachenin diğerlerinden artı yönü nedir açıklarmısın?
    bilgisyara ne gibi katkısı olur..?

256 paylaşımlı 512 paylaşımsız bunların farkı nedir..çoğu bilgisyarın özelliklerinde bunlar var...hangisi daha iyidir..diğerinden artı yönü nelerdir söylermisin?

• Sabit disk:120 GB + en az 5400 rpm ve 8mb cache olmalı
    -> 5400 rpm dakikada 5400 kere dönebildigini ifade ediyor. toshiba nın bazı modelleri dışıında bir cok harddisk 5400 rpm e sahip. bazısı da 7200 rpm bile olabiliyor. Yüksek dönme hızı istedigin bilgiye daha hızlı ulaşma şeklinde sana yansır. Bana göre labtoplarda performans olarak dar bogazı artık ekran kartı ve hdd ler oluşturuyor. Bu yüzden ikisi önemli. 8mb chache ise hdd nin cok kullanılan bilgileri tekrar okumamak icin sakladıgı bir bellektir. Bu da cogunda 2 veya 4 mb falan oluyor. 8 mb olursa iyi olur.

Grafik kartına gelince ; ekran kartı işlemci ve ram(hafıza) den oluşan ikinci bi bilgisayar olarak düşünülebilr. Temel amacı görüntüleri oluşturmaktır. işlemci kalitesi marka ve modele gore degişir hangi model daha ii bilmiyorum. hafızası ise iki şekilde oluyor. Bircok ekran kartı bilgisayarda bulunan ramleri kullanıyor. yani kendi icinde ram barındırmıyor. Bilgisayardaki ramleri kullanması hem verilern yeteri kadar hızlı rame yazılıp okunamaması yüzünden hem de bilgisayarın rami ni kullanarak kaynak tüketmesi nedeniyle iyi degil. Bazı ekran kartları ise kendi icinde ozel bi ram barındırıyor. Boylece bilgisayardaki rame ihtiyac duymuyor. Ve daha hızlı calışabiliyor.
    Ekran kartı ii olmassa ne olur?: Vista gibi bol grafik iceren sistemlerde ekran kartının yetersiz kaldıgı zamanlarda işlemci de grafik işlemi yaparak yardımcı olmaya calışır (tahmin). Performans düşer.
    İyi ekran kartı = Kaliteli işlemciye sahip olan + Kendi icnde en az 256 mb ram iceren (bütünleşik,paylaşımsız) ekran kartı

• quote:

Orjinalden alıntı: abars

-> 5400 rpm dakikada 5400 kere dönebildigini ifade ediyor. toshiba nın bazı modelleri dışıında bir cok harddisk 5400 rpm e sahip. bazısı da 7200 rpm bile olabiliyor. Yüksek dönme hızı istedigin bilgiye daha hızlı ulaşma şeklinde sana yansır. Bana göre labtoplarda performans olarak dar bogazı artık ekran kartı ve hdd ler oluşturuyor. Bu yüzden ikisi önemli. 8mb chache ise hdd nin cok kullanılan bilgileri tekrar okumamak icin sakladıgı bir bellektir. Bu da cogunda 2 veya 4 mb falan oluyor. 8 mb olursa iyi olur.

Grafik kartına gelince ; ekran kartı işlemci ve ram(hafıza) den oluşan ikinci bi bilgisayar olarak düşünülebilr. Temel amacı görüntüleri oluşturmaktır. işlemci kalitesi marka ve modele gore degişir hangi model daha ii bilmiyorum. hafızası ise iki şekilde oluyor. Bircok ekran kartı bilgisayarda bulunan ramleri kullanıyor. yani kendi icinde ram barındırmıyor. Bilgisayardaki ramleri kullanması hem verilern yeteri kadar hızlı rame yazılıp okunamaması yüzünden hem de bilgisayarın rami ni kullanarak kaynak tüketmesi nedeniyle iyi degil. Bazı ekran kartları ise kendi icinde ozel bi ram barındırıyor. Boylece bilgisayardaki rame ihtiyac duymuyor. Ve daha hızlı calışabiliyor.
    Ekran kartı ii olmassa ne olur?: Vista gibi bol grafik iceren sistemlerde ekran kartının yetersiz kaldıgı zamanlarda işlemci de grafik işlemi yaparak yardımcı olmaya calışır (tahmin). Performans düşer.
    İyi ekran kartı = Kaliteli işlemciye sahip olan + Kendi icnde en az 256 mb ram iceren (bütünleşik,paylaşımsız) ekran kartı

anladım sağol verdiğin bilgiler için görüşlerini dikkate alacam.

• şimdi verdiğiniz bilgiler doğrultusunda kafamda tasarladığım diz üstünün özellikleri şöyle

İşletim sistemi:Wİndows vista home tr(çift çekirdekli)
    İşlemci :İntel core 2 duo(min. 2,2 Ghz) T7500(2,2) -T7700 (2.4)
    Bellek Ram :2GB DDR2 667 mhz + max 4GB
    Harddisk :120 Gb Sata 5400 Rpm
    Ekran Kartı :Nvidia GeForce Go 7400 (256 Mb paylaşımsız)
    Cd sürücüsü :Lightscribe optik DVD+RW
    Pil süresi :max. hangisi ise 3-4 saat yeter
    +
    webcam
    bluetooth
    wirelles
    parmak izi okuyucu
    kart okuyucu

bu özellikte bir laptop ne kadar tutar bir fikri olan varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niksizkahramanerkan -- 27 Ocak 2008; 14:17:43 >
  • izamdaki sistem işini görür aradığın özellikler var bakhttp://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T77FL904 ekran kartı 7400 e 10 basar 8600gt
  • quote:

Orjinalden alıntı: astaf

izamdaki sistem işini görür aradığın özellikler var bakhttp://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=T77FL904 ekran kartı 7400 e 10 basar 8600gt

fiyatı biraz uçuk ama benim aradığım özelliklere yakın bir bilg...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.