Şimdi Ara

Dizüstü bilgisayar işlemci değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hp pavilion DV8000i dizüstü bilgisayarımın ısınma ve fan sesi sebebiyle içini açtım ve fandaki tozu temizleyip, fanı az yağladıktan sonra farkettimki termal macunum tamamen kurumuş ve iş görmez hale gelmiş. Bu işlemler sırasında ekran kartı ve ne işe yaradığını bilmediğim başka bir çipin üzerinde 2 adet termal pedin bulunduğunu gördüm, termal pedleri kaldırırken hasar verdim. Birisi tamamen kullanılmaz hale geldi, işlemci üzerindeki macunu iyice temizledim. Şu an acil yardım istiyorum, ve bilmediğim bazı teknik bilgilere ihtiyacım var;
    1-Termal pedler yerinde macun kullanabilir miyim? Kullanamıyorsam, termal ped piyasada kolaylıkla bulunan bişey midir? (internette bulamadım)
    2-Elimdeki işlemci 1.73/2M/533 Intel fakat fazladan elimde bulunan 1.83/2M/667 Intel işlemciyle değiştirmek istiyorum, acaba uyum gösterir mi? denemde zarar var mıdır? ya da hiç denememek en iyisi mi?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. İyi günler dilerim.

• tremal pedlerin macundan farkı sürüldükleri aleti yapıştırmalarıdır sanırım sende yapışık olduğu için çıkarırken zorladın o yüzden zarar verdin macun ısı transferi olarak aynı işi görür fakat yapıştırma özelliği olamdığı için eger süreceğin şeyi tutatacak başka bir şey yoksa sürdüğün kısım boşta olur bu iyi olmaz tabiki termel pedler piyasada satılıyor biraz daha araştır işlemciye gelince anakartın model numarasını öğren ve onakartın desteklediği işlemcilere bak eger elindeki işlemci listede varsa olmaması için bir sebeb yok
  • teşekkür ederim yardımcı olduğun için. Saygılarımla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.