Şimdi Ara

Dizüstü Bilgisayarım Zorlanıp Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir haftadır bilgisayarım aşırı zorlanıyor. Bu nedenle de kendisini kapatıyor. Virüsten şüphelendim. Bilgisayarı tamamen tarattım ama virüs bulmadı. Adaptörden şüphelendim adaptörle çalışırken pilide taktım yine kapandı. Bilgisayarı 3 ay önce temizlettim macununu falan değiştirttim. Niye hala bu şekilde zorlanıp kapanıyor anlamadım. O kadar ilerledi ki durum, bir program silerken firefoxta gezinemiyorum.

Not: Isınma anlık oluyor genel olarak sıcaklık 48-55 derece arasında değişiyor.

• Görev yöneticisi işlemler bölümüne bakın dosya uzantılarında sistemden kullanan var mı?
    Üzerine sağ tıklayıp görevi sonlandırın bunlar sistemi zorlayan durumlar herhangi bir program buna neden olabilir farkına varmadan zorlandığında sıcaklıklar kaç dereceye çıkıyor.Macun adi olabilir çok leptop temizlediğim için biliyorum 3 ayda silinebilir fan temiz olsa da macunsuz bir bileşen zorlandığında anında ısınır ve kapanır.Bilgisayarınızı zorladığınızda yada zorlandığında kaç derece oluyor?
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    İlk dediğinizi tam anlayamadım ama bilgisayar zorlandığında anlık 104 dereceye çıkıyor. Çıktığı andan 1 saniye sonra 50 dereceye tekrar düşüyor. En azından Core Tempte öyle yazıyor.
  • Görev yöneticisinde işlemler adı altında başlık vardır orada sistem dosya uzantıları var orada anlık bu uzantıların sistemden ne kadar kullandığını gözlemleyebilirsiniz.En çok kullananları tespit edip üzerine sağ tıklayıp görevi sonlandır seçeneğini seçin.105c işlemci kapanma sınırıdır herhangi bir dosya uzantısı buna neden olabilir işlemciye anlık yük bindirir sıcaklık anından bu dereceye çıkıyorsa soğutma sisteminiz sağlıklı değil fan temizliği ve termal macun takviyesi gerekir.Dediğiniz temizlik tam anlamıyla yapılmış değil.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarın tozlu olması durumunda devamlı ısınması gerekmez mi? Ben termal macundan şüpheleniyorum anlık olarak ısınıyor. Olmazsa servise getireceğim. İlgin için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.