Şimdi Ara

Dizüstü güç almıyor. Power tuşu işe yaramıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Lenovo B560 model dizüstüm 3 yıl olmasına rağmen canavar gibi çalışıyordu. Garantisi sona erdikten sonra sürekli içini açıp, bakımını yapıp, vidalarını tazeledim vs. Mutlu mesut yaşıyorduk biz beraber. 2 hafta önce şehir dışına çıkmam gerektiği için bilgisayarı apar topar toplayarak yola çıktım. Ve gideceğim şehre vardığımda bilgisayarı çıkardım bir süre internette işlerimi halletmek için. Power tuşuna bastım tepki yok. Belki şarjı boşalmıştır diye düşündüm -ki bu durumda dahi ikaz lambası yanması gerekiyordu-. Neyse bir de şarja takarak denemeyi düşündüm yine tepki yok. Sonra tabletimden internete bağlandım ve arattım. Lenovo B560 modellerinde sık görülen bir olay imiş falan fistan. Büyük bir sorun olmadığını düşünerek içerisini açtım ve yine rutin temizliğimi yapıp kapadım. Yine aynı tepkiyi verince soluğu yabancı sitelerde aldım. Youtube da bir rus paylaşımında benim dizüstünün problemini inceliyorlar ve içini açıyorlar. Ben de videoyu tamamen izlemeden onlarla birlikte aynı aşamaya kadar geldim. Ta ki, anakart üzerindeki microchipset in lehimini kaldırana kadar. Onu yapmak yemedi açıkçası. Tamam sonuçta ilgiliyiz, yapıyoruz ediyoruz da lehimle işimiz olmadı henüz. Bilgisayarı toparladım. Ve videoyu tamamen izledim. Programmer aracılığı ile ufacık bir parçaya ROM attıklarını gördüm. Aynı programmerı arayışa çıktım. Gördüğüm fiyat laptopun değeri ile eşit olduğundan çareyi bir teknik serviste aldım. Onlar da uğraşmak mı istemediler veya bilmediklerinden midir nedir bana anakartta hata var 250 tlye düzeltiriz dedi. Problemi bile tam söyleyemezlerken saçma bir yere bilgisayarımı bırakmayı düşünmediğimden teşekkür edip yolumu değiştirdim. Şu an ne yapacağıma karar veremiyorum. Bilgisayar güç almıyor videoyu aşağıda paylaşıyorum. Bu tarz ucuz yollu bir programmer ve o ufak -adını bilmiyorum çaktırmayın- aparatımsı şeyi nasıl ve nereden bulabilirim, başka şekilde yapabilmem mümkün müdür? Şimdiden cevaplarınız için ve sabredip okuduğunuz için teşekkür ederiz efenim.

Video:https://www.youtube.com/watch?v=wujndgfTuQs

• Power Supply vs. kontrol edeyim dedim bugün de, onlarda da bir sıkıntı yok. Sorunun kesinlikle anakart arızası olduğundan eminim. Videodaki gibi işlem yapabilmem için o aparatlar hakkında yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuB77

Power Supply vs. kontrol edeyim dedim bugün de, onlarda da bir sıkıntı yok. Sorunun kesinlikle anakart arızası olduğundan eminim. Videodaki gibi işlem yapabilmem için o aparatlar hakkında yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim. :)

Videodaki elemanlar teknik servis elemanına benziyor sıfırdan böyle birşeye kalkışman bence gereksiz şahsen alet-takım olsa gir dene dicem ama bunca zahmete değmez bence ver servise bayıl parayı :D yada hiç ugrasma yenisini al. Nekadar da yardımcı oldum değilmi
  • anakartta voltaj varken denemeler yapmadıysanız %90 bios sorunu. uygun bir serviste 80-120 arası çözerler..
    istanbulda olsanız fiyatta yardımcı olurdum da değilsiniz galiba.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.