Şimdi Ara

Dizüstü soğutucularının hepsimi böyle?!(Uzun oldu ama lütfen okuyun sabırla)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bundan 1 sene önce casper markalı plastik dizüstü bilgisayar aldım.Fiyatını hatırlayamıyorum 2000di sanıyorum. i5li gt740m ekran kartlı falan filan birşey.
    bilgisayarı aldıktan 1 hafta sonra oyun oynarken fazla ısınıp kapandığını farkettim.Hemen teknosaya uğradım ve şu alttakinden aldım.

Efendime söyleyeyim, ordaki çalışanlara filan sordum bende kullanıyorum bundan acayip iyi diye yalan attılar bende yuttum aldım. 2li aldım sebebi benim bilgisayarımın sol tarafında fan deliği var ve işlemci de sol tarafta, sağ tarafta pek sıkıntı yok sol taraf yanıyordu diye. daha sonra tabi bu soğutucu acayip bir şekilde yavaş dönüyor. 1 derece düşürüyorsa düşürüyordu. Şöyle diyeyim elimi koyuyordum soğutmuyordu. Öyle birşey.
    Aklıma bir fikir geldi.şu alttaki mini fanlardan almıştım kendime tutmak için. acayip serinletiyordu 40 derece olan sıcaklıklarda bile yarım saat tutup kapatıyordum.

Bende dedimki bu kadar serinleten zımbırtı bilgisayarı neden soğutmasın? düne kadar onu bilgisayarın sol yanına üfleyecek şekilde koyup oyun oynuyordum. Dün maalesef ömrünü yitirdi arkadaşımız. Bende sıkılmıştım zaten. Saçma geliyor bilgisayara vantilatör tutmak. Dedim düzgün bi tane alıyımda hiç sol tarafa koymakla filan uğraşmayım.
    Teknosaya değil mediamarkt'a gittim bu sefer.Alttaki aletten aldım.

İnternetten yorumlara baktım biri yazmış: "Uzun zamandır xigmatek kullanıyordum beni şaşırtmadılar çok iyi ürün tavsiye ederim.","Alev topu olan bilgisayarımı kar topuna çevirdi :)" bunun gibi birkaç yorum görünce aldım.
    Aslına bakarsanız dışarıdanda çok klas gözüküyor sıkıntı çıkartmaz gibi gözüküyor. Eve geldim,taktım.Bana inanın ilk aldığım ile aynı hızda. yavaş! dediğim gibi elimi bile soğutmuyor.
    Bilgisayarı ancak 1 derece soğutuyor.

O kadar yazdım okumuşsunuzdur inşallah. Şimdi ben ne yapayım arkadaşlar? çıldırayımmı? Soğutucuların hepsimi böyle? Bi Tavsiye verin o kadar para verdim boşamı gitti?
    O 10 liralık vantilatörün verdiği soğuğu şu 70 liralık şey veremiyor ben ne yapayım daha? usb girişlerinde sıkıntı yok soğutucu yavaş yani? iade desem almazlar değil mi? Varmı önereceğiniz soğutucu? 2 sene sonra alırım.

• Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şuan ben de aynı konuyu araştırıyorum mekanik soğutucularda pek iş yok gibi hatta forumdan bazı arkadaşlar kendi sıvı soğutma tekniklerini falan geliştirmeye başlamış yakın zamanda bir sonuca ulaşırsam size de haber vereyim.
  • Öncelikle cihazınızın altında hava emebileceği yeterli boşluk olmalı. Aldığınız soğutucunun da bu boşluğa hava üfleyen fanının olması gerekli. Yeterli boşluk yoksa soğutucunun plastiğe hava üflemesinin bir faydası yok.

Ucuz soğutucular genelde göstermelikler. Plastik kasaları ve dönen fanları var ama o fan ne kadar hava akımı yapıyor?

Kullandığım dizüstü ince bir kasaya sahip olduğundan fan ızgarasına hava üfleyen bir soğutucuya ihtiyacım vardı. Cooler Master Notepal U3+ aldım ve fan konumlarını doğru ayarlayınca gayet işe yarıyor. Masadaki sıcaklıklara göre yaklaşık 10 derece kadar soğutuyor, tabi bunun neredeyse beş derecesi bilgisayarın altını yükseltip fan ızgarasından have emilimini daha kolay hale getirmesinden kaynaklı.

Hani dizüstünüzde yeterli hava boşlukları olmalı. Ondan sonra da ucuz soğutuculardan uzak durmalısınız. İşe yarar soğutucular da biraz pahalı olabiliyor tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Öncelikle cihazınızın altında hava emebileceği yeterli boşluk olmalı. Aldığınız soğutucunun da bu boşluğa hava üfleyen fanının olması gerekli. Yeterli boşluk yoksa soğutucunun plastiğe hava üflemesinin bir faydası yok.

Ucuz soğutucular genelde göstermelikler. Plastik kasaları ve dönen fanları var ama o fan ne kadar hava akımı yapıyor?

Kullandığım dizüstü ince bir kasaya sahip olduğundan fan ızgarasına hava üfleyen bir soğutucuya ihtiyacım vardı. Cooler Master Notepal U3+ aldım ve fan konumlarını doğru ayarlayınca gayet işe yarıyor. Masadaki sıcaklıklara göre yaklaşık 10 derece kadar soğutuyor, tabi bunun neredeyse beş derecesi bilgisayarın altını yükseltip fan ızgarasından have emilimini daha kolay hale getirmesinden kaynaklı.

Hani dizüstünüzde yeterli hava boşlukları olmalı. Ondan sonra da ucuz soğutuculardan uzak durmalısınız. İşe yarar soğutucular da biraz pahalı olabiliyor tabi.

İlk kısım doğru benim dandik bilgisayarımın altında hava deliği yok sol tarafta var sadece. Plastiğe boş boş üflüyor. Sol tarafatakılan vakumlu bir soğutucu makine gördüm intetnette. Konyada bulursam ondan alacağım

Edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VezHack -- 23 Haziran 2016; 17:24:17 >

• Up

• O vakumlu soğutucuların da işe yarar bir şey olmadığını söyleyeyim. Hani kullanmadım ama hem mantıken hem de gördüğüm kullanıcı yorumlarından bir işe yaramıyorlar ve çok ses çıkarıyorlar diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

O vakumlu soğutucuların da işe yarar bir şey olmadığını söyleyeyim. Hani kullanmadım ama hem mantıken hem de gördüğüm kullanıcı yorumlarından bir işe yaramıyorlar ve çok ses çıkarıyorlar diye biliyorum.

Hocam öncelikle o ses olayının allah belasını versin. Sessiz yapacaz diye zaten bu kadar yavaş yapıyorlar. İsterse uçak kadar ses çıkartsın yeterki soğutsun benim için. Odamdan dışarı pek ses çıkmıyor.

İkinci olarak o vakum havayı çekiyor içine. Mesela avucuna ağzını daya içine doğru çek serinletiyor o yüzden düşündüm. Bence düzgün birşeydir.

• VezHack kullanıcısına yanıt
    Mantıken işe yaramalarını bekliyorsun. Fan havayı çekerek düşük basınç yaratıyor, bu basınç da daha güçlü bir akımla havayı çekebiliyor vs. ama bu aletler soğutmak için değil kalpazanlara para kazandırmak için yapıldığı için çok kaliteli aletler değiller. Ondan dolayı pek bir şey beklemeyin.
  • Merhaba. Ben de internetten 10-20tl arasi ucuz 3 fanlı bir sogutucu almıştım. Laptopa en ufak bir etkisi olmuyordu. Usb 5v yerine 12 volt verdim ses acayip artti ledleri patladı söktüm ledleri. Elime hafif bir hava veriyordu ama ses cok acayip artmisti. Kendi sogutucumu yaptım. 12 volt pc fanından. Tam kendi laptopumun hava cektigi kisima(altta solda) denk getirdim. 9Volt bir adaptor buldum. Alti fan hava alsin diye deneme yanilma yontemiyle yukselttim. Yiksek durunca hava almasi rahat olhyor. Sadece gta 5 turu oyunlarda calistiriyorum. Laptopun hava deliklerini de genislettim fana dokunabiliyorum. Faydasi oluyor sogutucunun. Iyi günler yardımı olur inş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HezarfenPilot

Merhaba. Ben de internetten 10-20tl arasi ucuz 3 fanlı bir sogutucu almıştım. Laptopa en ufak bir etkisi olmuyordu. Usb 5v yerine 12 volt verdim ses acayip artti ledleri patladı söktüm ledleri. Elime hafif bir hava veriyordu ama ses cok acayip artmisti. Kendi sogutucumu yaptım. 12 volt pc fanından. Tam kendi laptopumun hava cektigi kisima(altta solda) denk getirdim. 9Volt bir adaptor buldum. Alti fan hava alsin diye deneme yanilma yontemiyle yukselttim. Yiksek durunca hava almasi rahat olhyor. Sadece gta 5 turu oyunlarda calistiriyorum. Laptopun hava deliklerini de genislettim fana dokunabiliyorum. Faydasi oluyor sogutucunun. Iyi günler yardımı olur inş.

Hocam dediğinizi anladım, ama bende şuan şöyle birşey farkettim. Bilgisayarın altında alttaki fotoğraftaki gibi delikler var ama parmağımla gösterdiği(düz tutunca bilgisayarın sol tarafı oluyor) tüm sıcak havayı orası dışarı atıyor. Dolayısıyla orası baya ısınıyor.

Edit mobilden resmi gönderemedim de, bilgisayarın altında delikler var deliklerin hemen arkasında sanırım işlemci filan duruyor(emin değilim) ama sıcak hava soldan veriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VezHack -- 24 Haziran 2016; 8:09:37 >

• VezHack kullanıcısına yanıt
    Dostum mantık şu; Laptop havayı alttaki deliklerden ızgaralardan alır içine çeker sonra sol taraftan dışarı atar. Yani sol taraf çok sıcak ise demek ki alt taraftan sıcak hava alıyor. Alt taraftan soğuk alsın ki fazla ısınmasın. Bazen diyorum şu klimayı laptopun altına koyma ihtimalim olsa :) Gerçi o zaman bırak soğutmayı laptopu dondurur o derece :) Normal soğutucular ortamdaki havayı hızlandırarak soğuk atıyor ama klima komple elektronik olduğu için içine aldığı sıcak havayı soğutuyor o soğuk havayı püskürtüyor direk. Böyle bir soğutucu olsa çok pahalı olurdu heralde ama bir tavsiye veriyim sana Zalman nc2000 var çok övgüsünü duydum 250 civarı piyasa da fazla yaygın değil ama.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.