Şimdi Ara

Doctor Who (2005- ) | 12. Sezon Bitti (294. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.011
Cevap
49
Favori
207.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PHI

12*05 gibi önemli bir bölüm gelirse kaçırmayayım diye burayı takip ediyorum artık. Maksat ana konuyla alakalı bölümleri izlemiş olup hikaye bütünlüğünü korumak.

Alıntıları Göster
    Bir de, hikaye bütünlüğü için, bu sezonun ilk iki bölümü izlenebilir.
  • 12x9 Bölümün başında yazanın sadece chibnall olduğunu gördüm eyvah dedim dediğimi yedirdi adam bana, beklediğimden de saçma bölüm yazabilmiş.

15 yaşında bir velet Doctordan daha çok cyberman teknolojisine hakim diyeceklerim bu kadar.
    Geçen haftaki bölüm (12x8) biraz iyi gibiydi bu bölümden sonra o bölümünde yazarına baktım ne göreyim iki kişi yazmış ikisi de chibnall değil, son iki bölümde de olan cyberman karakteri, cyberman dünyaları var, aynı karakteri bu bölüm chibnall kullanıyor fark geceyle gündüz siyahla beyaz arasındakinden de fazla. Bölüm boyunca iki eliyle doğrultamadığı TARDIS yine yok lisansını mı alamadı ne bok yedi anlayamıyorum arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: QuexSeeL

12x9 Bölümün başında yazanın sadece chibnall olduğunu gördüm eyvah dedim dediğimi yedirdi adam bana, beklediğimden de saçma bölüm yazabilmiş.

15 yaşında bir velet Doctordan daha çok cyberman teknolojisine hakim diyeceklerim bu kadar.
    Geçen haftaki bölüm (12x8) biraz iyi gibiydi bu bölümden sonra o bölümünde yazarına baktım ne göreyim iki kişi yazmış ikisi de chibnall değil, son iki bölümde de olan cyberman karakteri, cyberman dünyaları var, aynı karakteri bu bölüm chibnall kullanıyor fark geceyle gündüz siyahla beyaz arasındakinden de fazla. Bölüm boyunca iki eliyle doğrultamadığı TARDIS yine yok lisansını mı alamadı ne bok yedi anlayamıyorum arkadaş.
    Doctor'un yaşı iki bin küsür yıl diye her şeyi bilecek, en iyi şekilde yapabilecek değil. Yoksa dizinin tadı kalır mıydı? Fakat çocuğun önceden böyle bir şeyler yapabildiğine dair üç beş bilgi verilebilirdi. Verildiyse hatırlamıyorum. Zaten kafam son günlerde bayağı dağınık. Babasından üç beş şey öğrendiğinden bahsetmişti. Belki bu numarayı öğrenmiştir. Hikayede boşluk fazla olmamalı ama izleyiciye bir şey doldurtmaları göz çıkartmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 24 Şubat 2020; 22:48:15 >

• quote:

12x9 Bölümün başında yazanın sadece chibnall olduğunu gördüm eyvah dedim dediğimi yedirdi adam bana, beklediğimden de saçma bölüm yazabilmiş.

Ben zaten bu hanım ablamızın çıktığı ilk bölüm hariç son 2 sezonu ciddiye alarak izlemedim.Biraz ciddiye almaya kalktığımda sinirlendiğimi farkettim. Genelde sararak izliyorum. Doctor olan sahnelerde ne diyo la bu diye dinleyip sarıyorum bir bölüm 5dk sürüyor

Cyberman odaklı koca 2 bölümün son sahnesi hariç içi bomboştu zaten.

• Babası ile Cyberman lere karşı direniyorlarmış 4 (Dört) yaşındaymış o zamanlar?! Anladığım babasını 4 yaşında kaybediyor o zamandan beri bunlarla haşır neşir oluyor yoksa 4 yaşında babasının eğitimiyle Cyberman teknolojisine master yapmamıştır herhal. Birde Doctor kaç nesil kaç versiyon Cyberman ile uğraşmış Bill in Cyberman oluşuna tanık olmuş Daleklerle Cybermanları aynı anda def etmiş uçmuş kaçmış. Tabii bunlar bizim gibi DW dizisini hiç olmazsa izleyenlerin bildikleri basit şeyler, ben sanmıyorum ki chibnall bu güne kadar daha önceki kendi yazdıkları dahil herhangi bir DW bölümünü izlemiş olsun. 3 5 bölüm izleseydi Cyberman teknolojisine biz daha ergenken düz kontak yapıyorduk bunlara ehe ehe ama buna yapamıyorum beceremiyorum kafalarına girmez sonikle laaps diye çözer yola koyulurdu. Çocuğun bildiği bizim Doctorun bilmediği hakim olmadığı bir şeyler illa vardır ama bu Cyberman teknolojisi değildir. Çocuğun bildiği bir şey olacaksa onların icat ettikleri Doctorun ilk defa gördüğü bir şey olabilir, o bölgeyle ilgili bir bilgi olabilir, oradaki kişilerle ilgili bir bilgi olabilir olay kurgusu yazabilen herhangi bir watpadd yazarı bile bu kurguları yapabilir yeter ki mevzuya, hikayeye, karakterlere hakim olsun.

• Sanat Günesi kullanıcısına yanıt
    Ben de ciddiye almayayım aksın gitsin diyorum ama daha kafadan TARDIS e gidemiyoruz diyorlar sinirleniyorum. Kadın Doctorun pek suçu olduğunu düşünmüyorum Capaldi de olsa Tennant olsa eski Doctorlar da olsa bu yazarla böyle olurdu. Cyberman geliyor arkadaki müzik tan tan tan dıs dıs dıs telifsiz saçma sapan ne kadar melodi varsa alıp arkaya döşemişler gibi. Diyaloglar, seçimler her hareket Doctorla alakasız DW evreninde geçen bir spin-off dizi sanki. Doctor'u en alık olan, en son işe uyanan bir karakter yaptı çıktı chibnall denen atık. DW değil de sanki aptal sarışının maceraları her hafta Pazar günü BBC de. Herif Azılı bir kadın ve TARDIS düşmanı. TARDIS i de muhtemelen kadın karakteristiği var diye kullanmıyordur bu.
  • quote:

Babası ile Cyberman lere karşı direniyorlarmış 4 (Dört) yaşındaymış o zamanlar?! Anladığım babasını 4 yaşında kaybediyor o zamandan beri bunlarla haşır neşir oluyor yoksa 4 yaşında babasının eğitimiyle Cyberman teknolojisine master yapmamıştır herhal. Birde Doctor kaç nesil kaç versiyon Cyberman ile uğraşmış Bill in Cyberman oluşuna tanık olmuş Daleklerle Cybermanları aynı anda def etmiş uçmuş kaçmış. Tabii bunlar bizim gibi DW dizisini hiç olmazsa izleyenlerin bildikleri basit şeyler, ben sanmıyorum ki chibnall bu güne kadar daha önceki kendi yazdıkları dahil herhangi bir DW bölümünü izlemiş olsun. 3 5 bölüm izleseydi Cyberman teknolojisine biz daha ergenken düz kontak yapıyorduk bunlara ehe ehe ama buna yapamıyorum beceremiyorum kafalarına girmez sonikle laaps diye çözer yola koyulurdu. Çocuğun bildiği bizim Doctorun bilmediği hakim olmadığı bir şeyler illa vardır ama bu Cyberman teknolojisi değildir. Çocuğun bildiği bir şey olacaksa onların icat ettikleri Doctorun ilk defa gördüğü bir şey olabilir, o bölgeyle ilgili bir bilgi olabilir, oradaki kişilerle ilgili bir bilgi olabilir olay kurgusu yazabilen herhangi bir watpadd yazarı bile bu kurguları yapabilir yeter ki mevzuya, hikayeye, karakterlere hakim olsun.
    Babası, buuu lider Cyberman'den saklanırken Cyberman'in onu öldürdüğünü hatırlıyorum. Bu bölümdeki zamanı kestirememin de etkisi var. Cybermanlerin ne kadardır dünyaya hükmettiğini anlatıldığını hatırlamıyorum.

• O kısımları son savaştan kalan 7 kişi diye söyleyip geçtiler diye hatırlıyorum, bizim Dünya değil zaten galiba ya da bizim Dünyanın çok uzun zaman geçmiş hali ne oldu diye bakarken zaten olaya sırtlarında bir işe de yaramayan abuk aletlerle dahil oluyorlar sonrası koşturmaca ayrı düşmeler vs. bölgedeki savaş, kim kimdir, ne oldu birer replikle aradan çıkarılan şeyler. Her söyleneni alıp bakıyorsun bir şey anlatmıyor her biri bir meslektenmiş kaçmışlar bu zamana kadar falan filan. Bu hikayeyi 2. bölüme nasıl birleştirecekler bakalım.
  • Hadi son iki sezon kötüydü, doğru düzgün izleyemedim bile. Şu bölümü izleyeyim dedim, 50-60 yıllık birikimi bir saatte mahvettiler, helal olsun başka bir şey diyemiyorum. Son iki sezondaki rezilliği çok üst bir noktaya taşıdılar. Aklım almıyor hala...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saimertug -- 2 Mart 2020; 18:31:18 >
  • Eyvah eyvah.
    0/10

Chibnall senin gibi yazarın ta... 65 dakikalık bölüm bir hiçti. Üstelik dizi inanılmaz mahvedildi. Chibnall artık dizinin babasıdır, nedenini de sormayın.
    Tecteun TC(Timeless Child)'yi bulmadan önce TC'nin evveli neydi? E işte, adı Timeless. O kadar. Doctor peçeteden kendi kendine üremiş. Doctor ne şimdi? Ezelî? Ölümsüz? Tanrı? Zaman Lordlarıyla arasındaki bağ ne? İstediğine rejenerasyon döngüsü bahşedebiliyor mu? Yahut kendi döngüsü ne kadar? Sınırı var mı?
    Bu TC mevzusunu Doc ve Master'dan başka kim biliyor? Koskoca Galliffrey'in başkanı Rassillon bilmiyor mu? Acaba 11'e yeni döngü verdiğinde, inandırıcı olsun diye rejenerasyon rengi efekti mi verdi?
    11'in son bölümünde Doc'a yeni döngü gelince, aman aman nereye geldik bir anda diyorduk. Şimdikine bak, hey yavrum hey.

Ryan denen salakla diğer genç eleman kullanmasını bilmediği silahın nasıl kullanılacağını hiç sormuyorlar. Ağzınızda yaprak mı var? Sorsanıza nasıl kullanıldığını. O yaşlı eleman da ağır geri zekalı ki nasıl kullanıldığını söylemiyor. Bunları yaratan yazarlar nasıl bir ahmak, nasıl bir şuursuz anlayamıyorum. Sonra Ryan silahı Cyberlara atıyor ve Cyberları patlatıyor. Sonra uyuz uyuz seviniyor. Aha ölecek dedim, yok. Cyberlara atışlara bak. Ebesinin örekesini vuruyorlar. Tolga Ciğerci'nin bile ortaları, şutları daha isabetli.
    Bir kız muhteşem siper yeteneğini kullanarak öldü. Bunun sevdalısı da nööö deyip diğerleriyle gidiyor. Sonra, onu geride bırakamayız diyor .
    Sonra bu ekip Cyber zırhlarına giriyor. Geçen bölümde, masanın arkasındaki yaşlıyı görüp vuran Cyber lider, bunların burnuna kadar geliyor ama anlamıyor . Elemanlar daha sonra Cyber silahlarını kullanmasını da öğrenmiş. Bu Cyberlardaki yazılımda ter
    Master ve Cyber Zaman Lordlarının akıbeti de meçhul. Adamlar koskoca Galliffrey'i ve konseyi yok ettiler ya. İnanılmaz. Vallahi çıldıracağım, bu kadar vasıfsız, şuursuz yazarlar topluluğu olur mu? Ne diyalog var ne de beyni olan karakter.

Sonraki sezonda bunlar çözülebilir ama günümüze bakmak zorundayız. Yoksa bu ileride çözülür, çözülmez diye meseleleri öylece bırakmamalıyız. Fakat Chibnall şuursuzu bırakır. Yapmadığı şey değil.

Futbol takip ediyorum, Fenerbahçe berbat. Basket takip ediyorum, yine berbat. Ülkenin durumu ve siyasileri gırla... Dizi berbat. Anadolu'nun bağrından yiğidi PintiPanda, Kütahya'nın gururu Pqueen ve Gambell olmasa ölmüştüm.
    Haydi selaametle.

Edit: Normalde sezon finallerinde artık kafada soru işareti kalmaz ama bugün sorular çooooook fazla. Bari bütün sezon buna kafa yorsaydınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 2 Mart 2020; 21:12:15 >

• Master Dürzü chibnall serinin içine sıçıp bir daha toplanamasın kesin olarak kaldırılsın diye işi almış, aklıma başka bir seçenek gelmiyor.
  • Lan dünden beri aklıma geldikçe elim ayağım titriyor
  • Diziyi bitirecekler sonsuza kadar. Yoksa böyle şeyler açıklamazlardı. Gerçi son bölümü bitirmedim ama..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12. sezon ilk 2 bölümü, 5. bölümü ve son 2 bölümü izledim sadece.

Sevdim mi nefret mi ettim bilmiyorum. Genel saçmalıklar ve mantıksızlıklar bir yana ana hikayeyi bu kadar büyük etkileyebilmek bu yazarın hakkı mıydı? Moffat gibi ve diğer bir çok harika yazar varken Chibnall bu hakkı kendinde nasıl buldu?
    Bilemiyorum.

50 yıllık külliyatın özünü değiştirmek, değiştirebilmek bu kadar basit olmamalıydı.

Doctor time lord değilmiş, time lord'ların time lord olmasını sağlayan genetiği sağlayan ne idüğü belirsiz biri. Türü ırkı belli değil. Kimdir nedir bilen yok.
    Bu değişikliği yapabilme cesareti bbc'nin onayı olmadan olmaz. Bbc de bıktı heralde, yeni hikayeler arıyor galiba DW için.
    Moffat yeni bir rejenerasyon hakkı vermek için bi tarafını yırtmıştı. Bunlar bir anda Doctor'a "sınırsız rejenerasyon" hakkı verdi.

• Graham'ı ve Ryan'ı canlandıranların diziden çıktığı söylense de resmi bir açıklama yok.

• Graham a biraz üzülürüm o da diğerlerine oranla. Hele Ryan niye var, nedir, ne işe yarar bunlar hala büyük bir bilinmez. Hepsi gitsin Doctor solo takılsın ya da bir tane patlak voleybol topuyla dolaşsın bunlardan daha evladır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiliz dizisi diye izliyorum oyuncularda İngilizcem çok zenci ve paki var.Çok saçmaladılar.Sin 2 sezonda Jack Harkness'ın döndüğü bölüm haricinde güzel bir bölüm izlemedim.

• 11.sezonu izlememistim 12.sezon master icin izledim acikcasi senaryo iyi gidip sonunda tikaniyor ve anlamsizlasiyor. Companionlar icinde 3 tane cok fazla sadece yaz olabilirdi ya da sadece graham

Bir senarist nasıl bu kadar iyi gidip sonunda bu kadar kötü batırabilir anlamış Değilim. İngiltere LGBT’ye önem veren bir ülke tamam benim bunla sıkıntım yok orijinal britishden çok pakıstanlı görüyoruz veya siyahi oyuncu bunda da sıkıntı yok rahatsız olduğum bir oyuncu yoktu cidden benim anlamadığım bunu yapmaya cesaretin var peki aynı cesaret neden senaryo yazarken yok yarım asırlık bir tarih var bunu hiçe sayıp yeni bir doktor hikayesi oluşturuluyor.Madem o butona doktor basamayacak o zaman böyle bir şeye girişme doktor ,Master dedıgın adamlar 4. duvarı yıkacak düzeyde zekaya sahipler bu karakterleri aptal yerine koyamazsın açıkcası yaşlı adam o butona basmak icin geldiğinde bir heyecanlandım savaş doktoru olabilir mi dedim kimliğini saklamış bir şekilde bu zamanda sıkışmış düşünsenize tarih tekerrür ediyor doktor yine o butona basıyor bu sırada cybrrmanlar ona ateş etsede bir şey degısmıcek çünkü rejenerasyon olacak.Simdi savaş doktorunun misyonu su şekilde bitti demeyin bu senaryodan daha mantıklı bu. O anlamsız son beni tatmin etmedi dediğim gibi karakterlerimiz Zekiyken izleyicide zekice bizi bekliyor..Tardise önüne gelenin girmesi hakkında da doktorun son jenerasyondan beri bir zaafı olduğundan bahsedilebilirdi ve Buda doktorumuzun ne kadar ağlak bir karaktere dönüştüğünü açıklardı.Kadın hakları insan eşitliği gökkuşağı desenli Hırka giymek mi doktor kadınsa ne bilim biri ile flört ettir izleyici de empati yapsın zamanda dolaşsam kadın olsam bende bunu yapardım diye David tennnt yapıyordu.matt yapıyordu capaldi de bile bir aşk hikayesi vardı ???? Neden bizim kadın doktorumuzun bir iliskisi yok kadın olduğu icin mi bence asıl insan ayrımcılığı Burdur bu dizi kişileri sadece propaganda aracı olarak kullanarak bunu yapıyor... Açıkçası uk artık dw ye değer vermiyor son zamanlardaki sezonlar icin ayrılan bütçeye ,oyuncu bulamamalarına bakarsak.

• time war hakkında bir soru soracağım

yeni seride bu konu hakkında ayrıntıya girmeden üstü kapalı geçtiler hep. eski seriyi izlememiş biri olarak düşündüğüm şuydu dizi öncesi bir hikaye gibi kalıyor. Şimdi eski serinin ilk sezonu izliyorum doktor daha ilk kez dalek görüyor. time war bu eski seride mi yaşandı ? yani ayrıntılı bir şekilde bu savaşın bölümleri var mı ? 26 sezonun elimdeki video başlıklarına göz gezdirdim görmedim, ne zamana denk geliyor bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96B6D01A8 -- 9 Mart 2020; 20:24:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-96B6D01A8

time war hakkında bir soru soracağım

yeni seride bu konu hakkında ayrıntıya girmeden üstü kapalı geçtiler hep. eski seriyi izlememiş biri olarak düşündüğüm şuydu dizi öncesi bir hikaye gibi kalıyor. Şimdi eski serinin ilk sezonu izliyorum doktor daha ilk kez dalek görüyor. time war bu eski seride mi yaşandı ? yani ayrıntılı bir şekilde bu savaşın bölümleri var mı ? 26 sezonun elimdeki video başlıklarına göz gezdirdim görmedim, ne zamana denk geliyor bu ?

96'da DW filmi çekildi. Bu filmde, Doctor 8. suratına büründü. 2005'te DW 9. Doctor'la dizi olarak geri döndü.
    2013'teki The Night of the Doctor isimli 2-3 dakikalık prequeel ile gördük ki 8. Doctor bir savaştayken Karn Bacıları( :D adı sisterhood, ne yapayım)'na gitmiş. Orada bir şey içip John Hurt Doctoruna -namıdiğer Savaş Doktoru- dönüştü. John Hurt ise The Name of the Doctor'un sonunda, 50. yıl özel bölümünde çokça göründü. Yani John Hurt aslında 9. yüz.

İddialara göre normalde, Time War'daki Doctor Eccleston'du fakat adam diziden öyle soğumuş ki 50. yıl özel bölümünde bile rol almak istememiş. Enteresandır ki, modern serinin ilk bölümünde Doctor aynanın karşısına geçince kaşına, kulağına şaşırınca daha yeni rejenerasyon olduğu intibası uyandırmıştı.

• 
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.