Şimdi Ara

DOD + chiller + sessiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar dün yoktum, piyasada biraz fiyat araştırdım. 1/3 danfoss 200 YTl, GE ve TEE 120 YTL.
    hepinizin tecrübelerine ve tavsiyelerinize güvenerek konu başlangıcındaki fikirlerimden vazgeçiyorum. şimdiki fikrim şu:
    1/6+1/6=1/3 ettiğinden ve benim elimde de hali hazırda 1/6 comp. bulunduğundan , sadece ikinci bir 1/6 comp. ile DOD bloğu bağlayıp öyle çalıştırsam diyorum, nasıl olur acaba?
    1/6 danfoss sıfır copmressor buldum bir yerde 60 YTL'ye verecek ama garantisi yok. almadan önce nasıl test edebilirim bi sakatlık var mı diye? acaba direk elektrik versek çalıştırsak , borulardan yağ felan atar mı? nasıl test edebilirim sağlam olup olmadığını.

bu şekilde biraz daha kalabalık bir sistem olacak ama daha ucuza maal olacak. çünkü elimde compresor hariç herşey var. elektrik tüketimi de aynı olacak sanırım , çünkü 1/6 comp 125 W , 1/3 comp. 250 W civarı .

DOD + chiller + sessiz

http://img137.imageshack.us/img137/3936/iftkompresor0nk.png

• quote:

Orjinalden alıntı: substation

arkadaşlar dün yoktum, piyasada biraz fiyat araştırdım. 1/3 danfoss 200 YTl, GE ve TEE 120 YTL.
    hepinizin tecrübelerine ve tavsiyelerinize güvenerek konu başlangıcındaki fikirlerimden vazgeçiyorum. şimdiki fikrim şu:
    1/6+1/6=1/3 ettiğinden ve benim elimde de hali hazırda 1/6 comp. bulunduğundan , sadece ikinci bir 1/6 comp. ile DOD bloğu bağlayıp öyle çalıştırsam diyorum, nasıl olur acaba?
    1/6 danfoss sıfır copmressor buldum bir yerde 60 YTL'ye verecek ama garantisi yok. almadan önce nasıl test edebilirim bi sakatlık var mı diye? acaba direk elektrik versek çalıştırsak , borulardan yağ felan atar mı? nasıl test edebilirim sağlam olup olmadığını.

bu şekilde biraz daha kalabalık bir sistem olacak ama daha ucuza maal olacak. çünkü elimde compresor hariç herşey var. elektrik tüketimi de aynı olacak sanırım , çünkü 1/6 comp 125 W , 1/3 comp. 250 W civarı .

DOD + chiller + sessiz

http://img137.imageshack.us/img137/3936/iftkompresor0nk.png

hala anlatamadım.

kafanıza göre kompresör almamalısınız, geri dönüşü alçak basınç lı olacak yani LBP kompresör.

r22 içinde bir ihtimal bulursunuz ama esas 404 makinalardır. Tama yağ değiştirip her türlü kompresörle 404 basarsınız ama sistem ayar tutmaz. Tuttuğunu düşündüğünüz noktada en az -10 -15 derece daha gidecekken kalır.

Madem yeni alma noktasındasın, en azından r134 veya r404 makinası al ki adam gibi olsun.

Dolapderede 160-170 YTL civarına 1/2+ Aspera 404 makina var, sıfır.

Al mis gibi kullan.

o aletle temiz bir sistem kurup iyi vakumlarsan 404 gazla beraber -45 @ 250 W alırsın, söylemedi deme.

• quote:

Orjinalden alıntı: C4

ewt bu çok iyi hazne olayını kaldırmak lazım
    hatta hiç dod olayına girmeyip hazneyi falan atıp suyun geçiş yaptığı kalın bir boru içerisine yerleştireceğin farklı çapta sarılmış 2 spiral bakır boruya 2 kılcal ile 1/2-r22 vereceksin
    suya daha iyi temas sağlamak için 2 kılcal 2 spiral kullanacaksın
    spirallerden biri daha küçük çapta sarılmış diğerinin içine geçmiş olacak böylece tek spiralde ortadan direk geçen suyu önlemiş olacaksın
    ama su devridaimi yüksek olursa verim düşebilir gibi geliyor
    ne dersin meke hocam denemeye değermi
    pompa için önerin nedir sulu rotor sessiz sakin küçük bir wiloya ne dersin

DOD + chiller + sessiz

baya uğraşıp çizmişsin.

bu zaten yapılmış ve güzel çalışan bir metod. Dönüş gazından faydalanmak. Ama yukarıda bolca bahsettiğim 2 sorunu var
    1-suyu fazla soğutamazsın
    2-komp fazla ısınır.

• yazılanları okumadım ilk mesajına göre cevap verdim pek zamanım yokta :-)
    quote:

Orjinalden alıntı: substation

merhaba arkadaşlar halen kullanmakta olduğum chiller soğutmanın , soğutma açısından performansından memnun değilim. Sıvının ısısı -10 derceye inmesine rağmen işlemci ısısı max overclok ve load'da +10 derecelere çıkmaktadır.

Bunun sebebi soğutmadan ziyade , soğuk suyun aktarımı veya blok dizaynı olabilir.Sistemin iç çapını artırarak bunun üztesinden gelebilirsin(blok kanalarını genişlet , hortum çapını artır , daha güçlü bir pompa kullan).Belki blok tabanın tam düz değildir.bloğu nere yaptırdın yada ne kullanıyorsun bilmiyorum ama..Çok iyi bir zımpara lama ve tam düzgün bir yüzey kullanmak önemli , zira aksi taktirde ısı iletimi güçleşir.

quote:

Şu anki dizayndan beklentim şu : CPU sıcaklığı -10 derece , chiller içindeki su sıcaklığı 0 ile +5 derece arası olması. sisteminde 1/6 LG kompresör kullanıyorum

BU söylediğin imkansız.Şöyle ki; şu 0 - (+5) derece arasında gezerken hiç bir zaman işlemci -10 derece olamaz.İdeal olan su 0 derece ise cpu nun da 0 derece olmasıdır.Ama ısı iletimi sırasındaki kayıplar yüzünden bu imkansız.

quote:

sistemimin sessiz olmasının sebebi hiç fan kullanmamam, bununla ilgili konuyu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

Bak burada hassas bir denge var.Eğer fan kullanmıyorsan normal de kulandığın(örn. 1/6 komprasöre 1/6 radyatör) radyatörden daha büyük bir radyatör kullanmalısın.Radyatörün borularına yandan elleyeceksin.Yukarıdan aşağı doğru en üst çok sıcak olacak ve en aşağısı oda sıcaklığına yakın olacak.İdeal sistem bu şekilde çalışır.En basıt şekilde böle anlatabildim.

Aynı komprasör ile daha düşük ısılar için gazını değiştirebilirsin.404 a kullan mesela...İŞlemcin ve sistemin hakkında bilgi vermemişsin.Onun için wat hesaplarını veremiyeceğim.Kolay gelsin kardeş.

• baha hocam peki 1/3 compresör ve 404a gazı ile DOD ve devam eden boruyu uzun tutarak bi chiller yapamaz mıyız?
    Elimdeki DOD bloğun resmi şu linkte var
    http://img364.imageshack.us/img364/8108/benimdodblok9gx.jpg

bu blok bir boru gibi düşünülürse 16 cm uzunluğunda iç çapı 10mm olan bir boru. bunun dönüş borusunu diyorum 1-2 m arası tutup sipiral yapsak ve chiller ünitesine dönüştürsek. nasıl olur? aşağıdaki linkteki resimdeki kopmresörü 1/3 olarak düşünün.
    bu DOD blok çıkışı ile kompresör arası boru ne kadar uzunlukta olmalı ve çapı ne olmalı? teşekkürler

http://img364.imageshack.us/img364/5985/hibridsoutma1hr.jpg

• bence bu sistem saçma olur komprasör nasıl dinlenecek hee bir r404 gazı basarsan 3 saat içinde eline alırsın komprasörü sonra demedi deme
  • quote:

Orjinalden alıntı: trooper27

bence bu sistem saçma olur komprasör nasıl dinlenecek hee bir r404 gazı basarsan 3 saat içinde eline alırsın komprasörü sonra demedi deme

hadi ya R404 gazı ile sürekli 5 saat çalışma yapılmaz mı? bunu bilmiyordum. ben 1/6 comp ile 6 saat sürekli çalışabiliyorum, hiç de verim düşmesi felan olmuyor, compresör de yanmıyor. Alla Alla
  • çalışır, 12 saat de çalışır 24 saat de çalışır.

kompresörün kapatacağı zamanı yoktur DOD da.

sistemi ona göre yaparsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

çalışır, 12 saat de çalışır 24 saat de çalışır.

kompresörün kapatacağı zamanı yoktur DOD da.

sistemi ona göre yaparsın

sistemi ona göre yaparsından kasıt nedir hocam? bi örnek verebilirmisin?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.