Şimdi Ara

.... (2040. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41.239
Cevap
274
Favori
4.335.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20382039204020412042
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Buderus U022 yok mu ellerinde?
  • witer123 kullanıcısına yanıt
    Buderus
  • THEATTRE35 T kullanıcısına yanıt
    Cevabım için teşekkürler kombi çıkışı setinin metal ve tam geçişli olmasını isteyeceğim birde oda termostatı warmhaus un kablosuz ve modülasyon lu termostatı dan alacağım odaların boyları belli olunca petek ler içinde fikir edineceğim mantık ne bu peteklere 10m2 odaya 1m2 petek gibisinden nasıl hesaplanıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sherefff kullanıcısına yanıt
    Petek hesabı aslında formüllerle ısı kaybı hesabına göre yapılır.Fakat kullanan insan sayısı milyonda 1'dir.Duvarın, camın, kolonların hepsinin ayrı ayrı ısıl geçirgenlik katsayısı var.

Konuya hakim birinin yerinde hesap yapması ile kesin sonuca ulaşmak mümkün.

Onun dışında mecburen kaba taslak hesaplarla yürüyor bu iş.Yalıtım iyi ise iklim sıcak ise 10 m2 başına 1 metre yeterli gelebilir.Tabiki mutfakta bir miktar daha az, oturma odası gibi yaşam alanlarında bir miktar daha fazla kullanılabilir.Petek olayında fazladan koyulan örneğin 20 cm'in hiçbir zararı olmayacağı gibi faydası da olur.Bu yüzden ihtiyaten odaların ısınma durumuna ve ihtiyaca göre 10 m2 başına 110 cm, 120 cm bazı durumlarda 130 cm koymanın da bir mahsuru yok.

Yatak odalarında 20 derece sıcaklık yeterli iken, oturma odasında 22 ideal oluyor genellikle.Bu durumda oturulan odada 120 cm daha makul bir ölçü olur.Tabi bunlar hep kaba taslak ve ihtiyaten yapılacak öneriler.Isı kaybı hesabı yapmak mümkün olsa bazı durumlarda 120 cm ölçünün bile eksik kaldığı durumlarla karşılaşmak mümkün.

Son olarak fazla ısının çözümü kolaydır fakat az ısının çözümü maaliyetli olur.Bu yüzden benim şahsi önerim her zaman ihtiyatlı davranıp bir miktar fazla petek koymak yönünde olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba evim 75 metrekare 2+1 arakatta güney cephe 4 tane petek var ne marka kombi onerirsiniz banyo yaparken su bi sıcak bu soğuk geliyor bunun olmaması için hangi marka model kombi almak lazım teşekkürler...

• thor1080 kullanıcısına yanıt
    Yoğuşmasız eski model bazı kombilerde görülebilen bir sorun bu.Eğer eviniz kışın 50 dereceyi geçmeden ısındı ise yoğuşmalı ve minimum ısıl gücü düşük bir kombi tercih edebilirsiniz.Örneğin Baymak Duo Tec.

• Yogusmali kombiler için en az 9 metre petek boyu gerekmiyor mu fazla bi bilgim yok o yüzden soruyorum

• Merhaba
    Evim 165 metrekare
    Salon 600*1000 600*1400
    Oturma odası 600*1200
    Çocuk odası 600*1000
    Küçük çocuk odası 600*600
    Yatak odası 600*1400
    Mutfak 600*1400
    Antre 600*800
    Banyo 50*1000
    ECA vana 4 adet
    ECA köşe radyötör 14 adet

Kombi BUDERUS GB 062 Demirdöküm petek

Toplam 6800 fiyat

Adana'da oturuyorum. Firma Daikan N.D.J kombi ve petek önerdi. Birde Diğer kombilerde Salonu kapattığında tasarruf yapamazsın ama daikan taktırırsan su basıncına göre daikan gücünü azaltır ve tasarruf yaparsın dedi. Ayrıca demirdöküm petek yerine Daikan petek önerdi.

Teşekkürler
  • thor1080 kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şart yok, önemli olan tek kıstas evin 40-50 derece ile ısınabilmesi.Ev küçüktür yalıtımlıdır 6 metre petekle 40 derecede ısınır o eve yoğuşmalı uygun değil mi yani :)

Hurafelere itibar etmeyin.

• delarua D kullanıcısına yanıt
    Daikın konusunda afederdiniz ama saçmalamamış.Muhtemelen pompası modülasyonlu demek istedi.Ama bunun yakıtla alakası yok, belki çok az elektrikten tasarrufu olur.İtibar etmeyin saçma bir söylem olmuş.Buderus ile de Salonu kapatırsanız kombi ihtiyaca göre alev boyunu ayarlar ve ihtiyacı kadar yanar.

Demirdöküm Plus petek tercih etmeniz yararınıza olur.

Oda metrekarelerini bilmediğim için petek metrajlarına yorum yapamıyorum.Adana sıcak memleket, yoğuşmalıdan verim alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: striderr

Arkadaşlar merhaba,
    Forumu uzun zamandır takip ederim. Bugün benim de bir yardıma ihtiyacım var.
    Yeni bir eve taşınıyorum. Hali hazırda 3+1 125 m2 bir evde oturuyorum. Evde toplam petek boyu 6,5m.
    Isı yalıtımı var, Bosch Condense 2000 kullanıyorum ve çok memnunum.
    Taşınacağım ev 170 m2 dubleks, ısı yalıtımı var fakat teraslı, salonun üstü teras. Yine yalıtım yapılmış.Ama bilmiyorum tabi durumunu.
    Petek boyu 9,5m. Evde Baymak Luna 3 kombi var. Biraz eski ama iyi durumda görünüyor.
    Sorum şu: Taşınacağım evde hangi kombiyi kullanayım? Baymak Luna 3 mü yoksa Bosch condense 2000 mi?
    Bir de petek boyu yeterli midir, yoksa ek yaptırayım mı?
    Teşekkürler şimdiden.

Arkadaşlar merhaba,

Benim durumu hortlatmam gerekti. Bendeki mevcut Bosch condense 2000 20 kcal mış. Diğer kombi ise (baymak luna 3) yoğuşmasız eski tip ama 26 kcal mış.(sıfır durumda). Bu son duruma göre hangi kombiyi seçmeliyim?

• striderr S kullanıcısına yanıt
    Tabiki Bosch :) 20 bin kcal 24 kw bir kombi 12 metre peteğe kadar yeterli olur.Sizin petekleriniz 9.5 metre yani sorun yok.

Edit: 170 m2 dubleks eve 9.5 metre az görünüyor.Büyütmeyi düşünecekseniz, iki kombiyi de satıp 28 ve ya 33 kw Baymak Duo Tec alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THEATTRE35 -- 10 Mayıs 2017; 23:43:50 >
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Mevcut evimle kiyaslayinca yeterli olur diye umuyorum. Bosch servise sordum 20kcal kombi yeymeyebilir boru ve dirsek sayısı önemli yoğuşmasız da olsa baymak luna 3 sizin için daha uygun olur dedi. Benim tek arzum gazdan tasarruf sağlamak. Bu nedenle 20 kcal yogusmali ile 27 kcal yoğuşmasız arasında yapacağım tercih sadece tasarruf durumu acisindan onemli. Kendi tahminim, isinmak icin baymaki luna yi 45 ile calistirmak yetecekken buyuk ihtimalle bosch u 50 civarında çalıştırmak gerekebilir. Bu durumda enerji sarfiyatı acisindan bir fark olur mu, olursa ne kadarlık bir farktan bahsediyor oluruz?

Teşekkür ederim

Bakış açınız çok hatalı hocam.Ev kaç derece ile ısınacaksa her iki kombi de o derecede çalışacak.Birisi 45'le ısıtır diğeri 50 ile ısıtır diye bir durum geçerli bir yaklaşım değil.Ve her iki kombi de evinize kaç kcal enerji lazımsa o kadar enerji üretecek her ikisi de tam kapasite çalışmayacak.Bosch 12 metre peteği tam kapasite beslemeye yeterken, siz 45-50 derece ile 9.5 metre peteği ısıtmak için kullanacaksınız.

Sizin evinizi her iki kombi de aynı kapasitede çalışırken ısıtır, bosch bu enerjiyi elde ederken daha az gaz yakar.Bu kombilerin birisi 24 kw, 12 metre peteğe kadar yeterli, diğeri 30 kw ve 15 metre peteğe kadar yeterli.

Sizin düşünmeniz gereken şey, ben bu evi mevcut petekler ile 45-50'de ısıtabilir miyim sorusu olmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: THEATTRE35

Bakış açınız çok hatalı hocam.Ev kaç derece ile ısınacaksa her iki kombi de o derecede çalışacak.Birisi 45'le ısıtır diğeri 50 ile ısıtır diye bir durum geçerli bir yaklaşım değil.Ve her iki kombi de evinize kaç kcal enerji lazımsa o kadar enerji üretecek her ikisi de tam kapasite çalışmayacak.Bosch 12 metre peteği tam kapasite beslemeye yeterken, siz 45-50 derece ile 9.5 metre peteği ısıtmak için kullanacaksınız.

Sizin evinizi her iki kombi de aynı kapasitede çalışırken ısıtır, bosch bu enerjiyi elde ederken daha az gaz yakar.Bu kombilerin birisi 24 kw, 12 metre peteğe kadar yeterli, diğeri 30 kw ve 15 metre peteğe kadar yeterli.

Sizin düşünmeniz gereken şey, ben bu evi mevcut petekler ile 45-50'de ısıtabilir miyim sorusu olmalıdır.

Çok güzel ifade etmişsiniz çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Rica ederim, hayırlı günlerde oturun.

• Demirdöküm nitromixten uzak durun, hep sorun yarattı bana.. sorunlarını ve giderilemeyen hususları isteyen olursa ozel den yazarım. Bakır borulu termostatik vanalı ama maalesef bi fayda göremedim. Işçilik mi kötüydü anlamadim. Uzak durun bana ve yaşadıklarına göre söylüyorum. Yatırım pardon alım tavsiyesi değildir.

• Merhaba arkadaslar,

Dubleks yeni ev aldim. Denizli de ikamet etmekteyim. Ev Kuzeydogu Güneydoğu cepheli. 187 m2 brüt. Net kullanim alani 165 m2. Yerden isitma. Tesisatçı 2 firmadaki muhendisle ile görüştüm. Birisi eca scot 24 kw veya bosch condense 2500 yeterli olur dedi.

Diğeri ise eca confeo 30kw.

Başka tesisatcilarla da telefonla gorustum. Hatta eca yetkili servisindeki muhendisle de görüştüm. 24 kw yeterli gelir diyorlar. Birisi 30 kw deyince kafam baya karıştı. Hepsi de modülasyonlu modeller. Sizce 24 mü yoksa 30 kw mi almaliyim.

Ayrica denge kabi şart mıdır? Yoksa duruma göre mi eklenir?

• Merhaba

Arkadaş evine kombi bakıyor

Ev yaklaşık 200 m2 dublex bitisik nizam villa

Kuzey dogu bati konumunda bahcesirde baya ruzgarli

Mantolamsi var

Ben direkt ariston genius premium dedim cunku kardesime ve arkadasiam aldik cok memnunlar

Ama arkadas ariston deyince dedi o ne

Vaillant demirdokum yokmu

Bende o markalara fazla bakmadim

Sizin tavsiye edeceginiz ne olur

Eski kombisi Demirdöküm Aden mis

• THEATTRE35 hocam öncelikle herkese cevap verip bilgilendirdiğin için teşekkür ederiz. yeni bir ev aldım evim balkonlar hariç 135 m2 neti var ve peteklerin boyu 8,2 metre (banyolardaki havlupanlar hariç) ve bolu da yaşıyorum soğuk bir yer. ayrıca alt katım bir süre boş kalabilir (soğuk olması açısından) sizden kombi markası ve modeli gücü vs tavsiyesiyeleri bekliyorum sizden. bütçe önemli değil iyi olsun ihtiyacım doğrultusunda olsun.
  • 
Sayfa: önceki 20382039204020412042
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.