Şimdi Ara

doğan şahin kartal vb. araclardan kurtuluyoruz. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
5
Favori
20.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yanlış anlamadıysam aracı eski olanın trafiğe çıkışı yasaklanmıyor!.. dileyen dilediği model aracıyla seyehat edecek! bahsi geçen düzenleme ise bana göre yerinde bir düzenleme.. hatta daha da kapsamlı olmalı alınan bütün kararlarda bir mantık ve objektiflik olmalı... örneğin sürekli kural ihlali yapan ve trafik cezası alan bir kişiyle, hiç kural ihlali yapmayan kişinin kasko ve sigorta bedeli aynı olmamalı, ceza alan sürücülerin poliçelerine kademeli olarak bu durum yansıtılmalı, hem daha adil olur hemde insanların kurallara uymasını teşvik eder.. ayrıca mtv vergilerinde co salınımına göre vergilendirmeden bahsediliyor, eğer mümkün olursa buna yıl içinde yapılan km miktarı da eklenmeli! yılda 40.000 km yapanla 10,000 km yol yapan aynı vergiyi ödemesi bana çok adil gelmiyor... sonuçta eski aracı olana, daha çok poliçe yada vergi bedeli ödetmek değilde, bu ücretleri yeni araç sahiplerinden daha az oranda tahsil etmek daha yapıcı olur diye düşünüyorum... saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChonDanger -- 12 Mart 2013; 12:44:07 >

• nasıl konu bu

herkes vehbi koç sakıp sabancı veliahtı maşallah

ayağımızı yerden kessin eş dost ana baba haftasonu 5-10km ötede biryere gidelim desek ona da hak yok

olmaz öyle şey, çıkmaz yasa falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

eğer mümkün olursa buna yıl içinde yapılan km miktarı da eklenmeli! yılda 40.000 km yapanla 10,000 km yol yapan aynı vergiyi ödemesi bana çok adil gelmiyor...

Km'yi geri alma olayları ayyuka çıkar. Piyasada orijinal km'li araba bulamayız kolay kolay. Zaten şu anda bile bulmak güç iken.....

Mesajınıza katılmakla birlikte sadece bu kısmına tam katılamadığımı söylemek istedim. Önce km'yi oynamayı imkansız hale getirsinler. Sonra o dediğiniz gayet mantıklı olur.
  • Yazıktır, dar gelirli vatandaş araba sahibi olmasın demektir bu. Herşey zenginler için zaten. Lanet olsun böyle düzene.
  • Devlet akıllı tabii. Vergisi araç yaşına göre düzenlenen bir sistemde, eski araçların vergisi düşük olduğu için toplatma kararı sisteme büyük katkılar sağlayacaktır. Benim aracın yıllık vergisi 99 lira.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Herkes şahin-doğan'dan amma çok dertliymiş...

Ben hafif ticarileri ve 34 plakalı focus, linea, symbol, fluence vs şirket araçlarını trafikte daha tehlikeli buluyorum.
    Yakıt paraları ceplerinden çıkmadığı için her boşlukta gaza yükleniyorlar.
    Tamir paraları ceplerinden çıkmadığı için bozuk yolda da, yeni mıcır dökülmüş yolda da deli gibi basarlar

+1
  • abi araba olsa bir dert olmasa başka bi dert anlamadım gitti
  • Beyler sakin olun.Bu iş anlatıldığı gibi o kadar kolay değil.Kağıt üzerindeki uygulamalar pratiğe dökme her zaman kolay olmaz o yüzden 33 tane sigorta şirketinin olduğu piyasada mutlaka rekabette olacak ve rakamlar öyle anlatıldığı gibi yükselmeyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: Çağlayan DOĞRU

Ee benim aracım Tipo, orjinal araba, adam akıllı trafik kurallarına uyarak kullanıyorum. Zaten zor zoruna aldık arabayı, şimdi bu yapılan uygulamanın cezasını çekmek neden bana düşüyor?

Herkes zengin değil gidip 20-30 bin tl ile araba alalım.

Şöyle bir sakınca gördüler sanırım.

Siz eski arabanızla trafikte yol alıyorsunuz. Ne kadar dikkatli dahi olsanız bir hatadan dolayı yüksek teknolojili bir arabaya çarpıyorsunuz. Karşı taraf arabasını kaskodan yaptırıyor. İşin içine biraz da exper kazığı girince bir ton masraf çıkıyor sigorta şirketine. Halbuki sizde ABS olsaydı belki çarpmadan durabilecektiniz. Kemerleriniz çalışsaydı belki yaralanmayacaktınız.

Yani kısacası olay tek taraflı değil.

Yanlış anlamayın. Ben sigortacıların ağzından konuştum. İlla haklılar demiyorum.

Tabi sizinde görüşünüze saygı duyarım. Yalnız olaya tek mercekli bakmamak gerekli diye düşünüyorum. Mesela benim aracım 88.000 de bakımını hep yatırırım, en fazla gördüğüm hız 95, normalde şağ şeriti tercih ederim. Sonuçta ben de can taşıyorum o araçta. Çalışmayan aksamı yok. Sadece jantı değişik onun haricinde tamamen orjinal. (Ki zaten orjinal olmasa ben tercih etmem) Kaza konusuna geldiğimizde, trafik kurallarına çok dikkat eden birisiyim, emniyet kemeri takmadan 1 metre dahi gitmem. Diğer sürücüleri rahatsız edecek şekilde araç sürmem. Far ayarı, şerit değiştirme kuralları vs. Kaza riskini en alt seviyeye düşürüyorum elimden geldiğinde. Lakin çevreye göz attığımda altındaki arabada abs gibi donanımları olan araçlarla yanlamalar, sis farı açıp gezmeler çok görüyorum yani bunu. Birde şirket aracı oldu mu tam bela oluyorlar. Bugüne kadar aracım ne yolda bıraktı ne de başka sürücülere maddi, manevi hasar verdi. Sürücüde bitiyor asıl olay demek istediğim.
    Yalnız 90-99 model araca modifeye diye orasına burasına parça taktırıp, yanlayan kişilere sözüm yok. O konuda haklısınız. Bu yüksek teknoloji dediğiniz araçlarla çok karşılaştım, genelde trafiği kapatıyorlar ya da felce uğratıyorlar kazadan dolayı.
    Diğer abilerin/arkadaşların dediği gibi sigorta yerine muane sıkı tutulsa daha hoş olabilir ya da ceza miktarı yükseltilerek, görevli memurların bu tür modifiye diye orasına burasına parça takanlara ceza yazması daha makul olabilir diye düşünüyorum.(Şahin, Doğan gibi araçları modifiye edip trafikte insanların canına kast edenlerden söz ediyorum, yanlış anlaşılma olmasın)
    Ama ben eski arabaları trafikte görmek istemiyorum diyorsa devlet büyükleri, böyle bir yöntem ile araçlarımıza el koyması haksızlık olur. Bu noktada bizlerin suçu ne? Dediğim gibi asıl olay "yüksek teknolojilerde" değil sürücüdedir. Eğer bir kişi kendi canına ve etraftakilerin canına kastı varsa ya da diğer sürücülere saygısızca sürüş yapıyorsa altında bütün alfabe ile donanımlı araç olsa bile kurtaramaz ama trafik kurallarına uyan ve hız sınırını aşmayan bir kişi kullanıyorsa kaza riski taban seviyededir. Benim düşüncelerim bu yöndedir, eğer istemeden kırdıysam ve ya yanlış tabir kullandıysam kusuruma bakmayın.

• yasa çok saçma araç alan 5 yılda 1 aracını yenilemek zorunda mı olacak? belki uzun süre kullanmak için almıştır torununa bırakacak ne olacak o?
  • şunu söyleyim herkes için değil tabi ama bazı dar gelirli insanlar bu halinden memnun memnun derken şöyle geliri yüksek olan kişilerle alay edercesine davranıyorlar bu tür kişiler şahini bilerek alıyorlar çok karşılaştım düşüncelerini buraya anlatamıyorum ama biliyorum eminimki bu tür insanlar pejo 301 citröen c elysee dacia sandero yu alacak paraları olsa yine gider şahin falan alırlar

ben şöyle düşünüyorum mantıksız olsa bile devlet bu tür araba kullananları kuş serisi vs mesela bi aile ama adam akıllı bi ailenin aracı şahin 3 senenin üstünde kullananlara az yardım edip şahini elinden alıp biraz daha rahat alabileceği şekilde dacia sanderoya teşvik etmeleri lazım yine yedek parçalarıda ona göre dar gelirli ailelere biraz daha makul fiyata verilmesi lazım ama işte bazılarına dacia sandero değilde şahin daha bi hoş geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nik bulamadım idare et

şunu söyleyim herkes için değil tabi ama bazı dar gelirli insanlar bu halinden memnun memnun derken şöyle geliri yüksek olan kişilerle alay edercesine davranıyorlar bu tür kişiler şahini bilerek alıyorlar çok karşılaştım düşüncelerini buraya anlatamıyorum ama biliyorum eminimki bu tür insanlar pejo 301 citröen c elysee dacia sandero yu alacak paraları olsa yine gider şahin falan alırlar

ben şöyle düşünüyorum mantıksız olsa bile devlet bu tür araba kullananları kuş serisi vs mesela bi aile ama adam akıllı bi ailenin aracı şahin 3 senenin üstünde kullananlara az yardım edip şahini elinden alıp biraz daha rahat alabileceği şekilde dacia sanderoya teşvik etmeleri lazım yine yedek parçalarıda ona göre dar gelirli ailelere biraz daha makul fiyata verilmesi lazım ama işte bazılarına dacia sandero değilde şahin daha bi hoş geliyor

tecrübesi yoksa yada bir arabaya çok fazla para vermek istemiyorsa yerli araç almayı tercih ederler...

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

eğer mümkün olursa buna yıl içinde yapılan km miktarı da eklenmeli! yılda 40.000 km yapanla 10,000 km yol yapan aynı vergiyi ödemesi bana çok adil gelmiyor...

Km'yi geri alma olayları ayyuka çıkar. Piyasada orijinal km'li araba bulamayız kolay kolay. Zaten şu anda bile bulmak güç iken.....

Mesajınıza katılmakla birlikte sadece bu kısmına tam katılamadığımı söylemek istedim. Önce km'yi oynamayı imkansız hale getirsinler. Sonra o dediğiniz gayet mantıklı olur.

Zaten yakıttan alınan vergi az binenle çok bineni ayırmıyor mu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

quote:

Orijinalden alıntı: nik bulamadım idare et

şunu söyleyim herkes için değil tabi ama bazı dar gelirli insanlar bu halinden memnun memnun derken şöyle geliri yüksek olan kişilerle alay edercesine davranıyorlar bu tür kişiler şahini bilerek alıyorlar çok karşılaştım düşüncelerini buraya anlatamıyorum ama biliyorum eminimki bu tür insanlar pejo 301 citröen c elysee dacia sandero yu alacak paraları olsa yine gider şahin falan alırlar

tecrübesi yoksa yada bir arabaya çok fazla para vermek istemiyorsa yerli araç almayı tercih ederler...

sen olayı anlamamışsın ben olay çok farklı konuda fakir zengin kavramı yapılıyor ben mesela bi yere gittiğimde görüyorum zenginler var fakirleri küçümsemeden hepimiz insanız diyerek davranıyorlar yine aynı şekilde fakirde zengine karşı böyle davranıyor ama bir fakir görüyorum zengin gördümü aşırı bir şekilde hain bir şekilde bakıyor yabancı ülkelerde bu kadar bir olay yok yani kimi iyi bir araba gördümü anahtarı takıyor bu milletimizin doğasında var resmen

• nereye kurtuluyorsunuz.. yok öyle şey..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahinden doğandan sen kurtulamazsın.Çünkü o araçlara sen değil biz biniyoruz.o araçların kahrını biz çekiyoruz.şahin doğan görmek istemiyorsan git dubaide yaşa mutlu azınlık arkadaşım.
    Ben öğretmenim param broadwaye yetiyor.Benim arabamdan sana ne?Maaşımla gücüm buna yetiyo.Kredi çekip faiz ödeyeceğime faiz parasını kendim harcıyorum.Bursa-Ağrı arası 1500 km hiç bir sıkıntı çekmeden gidip geliyorum.Otobüse binsem çocukla o yol bitmez.Ama ben aracımla istediğim yere istediğim şekilde gidiyorum.Saçma saçma konuşup adamın canını sıkmay.
    Unutma 'güvenme zenginliğine 1 kıvılcım yeter.
  • Trafikte giderken çok görüyorum ön tarafıyla arka tarafı aynı çizgi üzerinde gitmeyen Kuş Serilerini, arkada kimse oturmamasına rağmen arkası çökmüş Broadwayleri; fakat bu insanlar keyiflerinden bu araçlara binmiyorlar ki. Sanmıyorum ki 40-50 bin TL'leri olup da bu araçlara binmeye devam etsinler.

Sırf Kuş Serisi ve Broadwayler de değil, genel olarak bu tarz eski ve yavaş yavaş sahibine de tehlike yaratan araçların trafikten kalkmasını ben de isterim. Ancak bu araçların sahiplerinin yeni araç almalarına da yardım etmeli devlet. Mesela tek seferliğine ÖTV'yi ve/veya KDV'yi kaldırabilirler. Ya da başka türlü bir teşvik bulabilirler. Ama sırf fahiş sigorta primleri almak, gaddarlıktan başka bir şey değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Bir kere konu başlığı çok çirkin ve saygısızca olmuş. Eski araba denince Doğan, Şahin ve Kartal mı olmalı illa ki?

1977 model Mercedes nedir? Veya 1968 model bir VW? Ya da 1985 model BMW ne oluyor? Ya da 1988 model bir Peugeot ne oluyor? Bunlar eski araba değilde yeni arabalarmı?

Yakında 2000 liranın altında maaş alan bu ülkede hatta dünyada yaşayıp nefes almasın bile diyecekler. Durum onu gösteriyor çünkü. Yazıki çok çok yazık. Sigorta şirketlerinde ki açığı kapatmanın adı eski araçların primlerini yükseltmek olmuş. Güvenlik vs. hikaye.

Apaçiler sanki sırf Şahin ile yapıyor apaçiliklerini. 2009 model Honda CIVIC ile apaçilik yapan ne oluyor? Ona serbest galiba.

Destekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: empire_loups

Devlet akıllı tabii. Vergisi araç yaşına göre düzenlenen bir sistemde, eski araçların vergisi düşük olduğu için toplatma kararı sisteme büyük katkılar sağlayacaktır. Benim aracın yıllık vergisi 99 lira.

mevcut araçlar yeni düzenlemeye dahil edilmeyecek 1550 cc motor hacmi altı, 1550 motor hacmi ve yukarısı şeklinde olabilir. 1550 cc altından 400 TL, 1550 ve yukarısından 700 TL olarak vergilendirebilir. Bu olursa şahin, spring yanı sıra S 500, M3, M5,CLK, AMG gibi otomobillerde 700 TL vergi ödeyebilir. :D
    İngiltere modeli tablo aşağıda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

yanlış anlamadıysam aracı eski olanın trafiğe çıkışı yasaklanmıyor!.. dileyen dilediği model aracıyla seyehat edecek! bahsi geçen düzenleme ise bana göre yerinde bir düzenleme.. hatta daha da kapsamlı olmalı alınan bütün kararlarda bir mantık ve objektiflik olmalı... örneğin sürekli kural ihlali yapan ve trafik cezası alan bir kişiyle, hiç kural ihlali yapmayan kişinin kasko ve sigorta bedeli aynı olmamalı, ceza alan sürücülerin poliçelerine kademeli olarak bu durum yansıtılmalı, hem daha adil olur hemde insanların kurallara uymasını teşvik eder.. ayrıca mtv vergilerinde co salınımına göre vergilendirmeden bahsediliyor, eğer mümkün olursa buna yıl içinde yapılan km miktarı da eklenmeli! yılda 40.000 km yapanla 10,000 km yol yapan aynı vergiyi ödemesi bana çok adil gelmiyor... sonuçta eski aracı olana, daha çok poliçe yada vergi bedeli ödetmek değilde, bu ücretleri yeni araç sahiplerinden daha az oranda tahsil etmek daha yapıcı olur diye düşünüyorum... saygılar

Peki neden cok yol yapan cok vergi oderse daha adil olur?
    Devlet bu karbon salinimini temizleme tesisi mi kurdu?
    Neden bu kraldan cok kralcilik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.