Şimdi Ara

DOĞLAZGAZDA KOMBİ SU BASINCI DÜŞMESİ (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
441
Cevap
29
Favori
550.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zebza

Kombinin alt gövdesinde doldurma vanası vardır. Foto koyabilirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz.

umarım bunlar yeterli olur dostum, mavi bir kol var ama emin olamadım, üzerinde open-close var
     DOĞLAZGAZDA KOMBİ SU BASINCI DÜŞMESİ DOĞLAZGAZDA KOMBİ SU BASINCI DÜŞMESİ

• turker03 kullanıcısına yanıt
    Mavi kolu ok yönünde açın, basınç 1.5 bar olunca eski duruma getirin.

DOĞLAZGAZDA KOMBİ SU BASINCI DÜŞMESİ
  • quote:

Mavi kolu ok yönünde açın, basınç 1.5 bar olunca eski duruma getirin.

işe yaradı çok saol dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turker03 -- 28 Aralık 2013; 16:46:32 >

• merhaba ilk kez doğal gaz kullanıyoruz basınc 1 e düştü.arıston matis24 ff model.bu su aktarımını nasıl yapcaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: düzce80

merhaba ilk kez doğal gaz kullanıyoruz basınc 1 e düştü.arıston matis24 ff model.bu su aktarımını nasıl yapcaz

bu vanayı aç doldur
  • Merhaba.benim kombinin basıncıda düşüyor. Kaçağı buldum.petek vanasından kaçırıyor. Tesisatı sökmeden neyle nasıl engelleyebilirim burdan su kaçmasını arkadaşlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

quote:

merhaba ilk kez doğal gaz kullanıyoruz basınc 1 e düştü.arıston matis24 ff model.bu su aktarımını nasıl yapcaz

bu vanayı aç doldur

bu mavi başlıgı cevırıp bekledım hiç bişey değişmedi

• quote:

bu mavi başlıgı cevırıp bekledım hiç bişey değişmedi

Önce aşağı çekin, sonra çevirin.
  • pasha10 P kullanıcısına yanıt
    Anahtarla vanayı sıkmayı deneyin, özellikle yeni tesisatlarda gevşek olabiliyor vanalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turker03

işe yaradı çok saol dostum

Rica ederim, geçmiş olsun.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    maalesef bu basınç değişmiyo hala 1 de duruyo
  • quote:

maalesef bu basınç değişmiyo hala 1 de duruyo

şebeke basıncı yetersiz veya ucundaki salmastra bloğa yapışmış
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    ne yapılabilir bu durumda malum hafta sonu servıs yok
  • cihaz çalışır zaten 0.6 bara düşene kadar 1 bar yeterlidir
  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    teşekkrler
  • quote:

Anahtarla vanayı sıkmayı deneyin, özellikle yeni tesisatlarda gevşek olabiliyor vanalar.

Teşekkür ederim. Vanayı kendime doğru mu çevirirsem sıkmış olurum yoksa duvara doğru mu acaba, malum içinde su da var sıkayım derken daha da gevşemesin :s
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasha10

quote:

Teşekkür ederim. Vanayı kendime doğru mu çevirirsem sıkmış olurum yoksa duvara doğru mu acaba, malum içinde su da var sıkayım derken daha da gevşemesin :s

Saat yönünde sıkılır.
  • Evet değerli arkadaşlar,

Demirdöküm Sargon kombide son 3 gündür basınç azalması nedeniyle arızaya geçiyor ve sürekli su takviyesi yapmak zorunda kalıyordum. Daha önce bakımını yaptırmak için çağırdığım servisin teknik bilgi ve altyapısının yetersiz olması ve de garantinin bitmiş olmasından ötürü takım çantamı alarak kombiye daldım.

NOT\UYARI : BURADA TARAFIMDAN YAPILAN İŞLEMLER TAVSİYE-YARDIM AMAÇLIDIR.YAZDIĞIM YAZILARDAN YOLA ÇIKARAK KOMBİSİNİ BOZABİLECEK VEYA DAHA VAHİMİ KENDİNE ZARAR VEREBİLECEK KİŞİLERDEN SORUMLU DEĞİLİM. İYİ BİR MEKANİK VE ORTA DERECEDE ELEKTRONİK BİLGİM VE BU YAŞIMA KADAR YAPMIŞ OLDUĞUM TÜRLÜ TAMİR IVIR ZIVIR İŞLERDEN KAZANDIĞIM DENEYİMİM BULUNMAKTADIR.

Tamir olayını baştan sona fotoğraflayamadığım için kusra bakmayın. Kombinin içinin nasıl açıldığını es geçerekten direk tamir kısmına geçiyorum.

1-Kombinin kalorifer devresindeki tüm vanalar-musluklar ( tesisatçı ne taktıysa artık ) kapatılır.Kombi ilk olarak kendi düğmesinden sonra elektrik şalterinden ve gaz vanasından kapatılır
    2-kalorifer dönüş vana-musluğunun üstündeki filitre sökülerek temizliği yapılır bu arada kombinin içinde bulunan su da biraz boşalmış olur.
    3-Bütün marka ve modellerde farklı olan ama bakınca anlaşılan genleşme tankı sökülür.Resimde Kombinin sol sac plakasıda yer darlığı nedeniyle sökülmüştür ( Demirdöküm Sargon da genleşme tankının sibobu fotoğrafta da işaretlendiği üzere elin yanaşabileceği bir noktada değildir )

4-Bu kısım önemlidir.Genleşme tankının sibobuna tornavida veya benzeri birşeyle bastığınızda hava yerine su çıkıyorsa malesef tankın içinde bulunan körük\diyafram delinmiş demektir tamiri yoktur yeni tank alınmalıdır.
    Az bir hava çıkışı (Basınçsız yani minik bi pırt gibi :) ) olduysa ve akabinde çıkış olmuyorsa içerdeki hava bitmiştir,büyük bir ihtimalle sibob zamanla hava kaçırmış ve tankın havası bitmiş demektir.Benim söktüğüm modelin sibobu bildiğimiz araba sibobuydu. Komşumdan pompa alıp (Bendeki uymadı) hava bastım.

5- Şimdi gelelim NEKADAR HAVA BASMAM GEREK sorusunun yanıtına. Siz pompayı siboba uygun bir şekilde yani sağından solundan hava kaçırmayacak şekilde takıp biraz hava basmaya başlayınca 2. maddedeki açmış olduğunuz filitreli dönüş vanasından suyun aktığını göreceksiniz. Hatta ben 4-5 kere pompa bastıktan sonra su akmayınca nooluyor orda diye göz atayım diye tankı alt üst ettim ve su akmaya başladı. Yani siz tanka hava pompaladıkça içerdeki membran genleşerek suyu tahliye edecek ve bir noktadan sonra tankta su biterek tamamen hava olacaktır.İşte sorumuzun yanıtıda burda, suyun tamamen bittiği andan itibaren 4-5 kere pompalarsanız olay tamamdır. Nitekim genleşme tankını yerinden ilk çıkardığımda epeyce ağırdı içi tamamen su doluydu ama hava bastıktan sonra tek elle kaldırılır hale geldi.İşlem bukadar basit.

Pompanın haznesine bakarak sizin elinizdeki değişik ebat ve biçimdeki pompayla nekadar hava basmanız gerektiğini mukayese edebilmeniz açısından bu resmi de eklemiş olayım.

6-Şimdi genleşme tankımıza hava bastık, sibobunun kaçırıp kaçırmadığını (sabun köpüğü-türk usulü tükürük) kontrol ettik ve yerine taktık. Sökmüş olduğumuz filitreyi temizledik yerine taktık.Sonra Kapatmış olduğumuz kalorifer devresinin vanalarını açtık ve kombimizi çalıştırdık.Sonra kombinin altında bulunan su ekleme musluğunu açarak kombiye yavaşca su basmaya başladık.Basıncı 1 - 1.5 bara gelince musluğu kapatın ve biraz kombinin devir daim yapmasını bekleyiniz, bu arada bağlantılarda vanalarda kaçak olup olmadığını konrtol edebilirsiniz. Herşey normal ise peteklerden hava alma işine başlayabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RossoLemar -- 3 Ocak 2014; 0:51:28 >

• RossoLemar kullanıcısına yanıt
    elinize saglik guzel bir rehber olmus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RossoLemar kullanıcısına yanıt
    Üşenmemiş adım adım çok güzel anlatmışsınız. Elinize sağlık, teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.