Dogo argentino almak istiyorum fakat almadan önce sizlere bir kaç sorum olacak.
- Sabah işe gidip akşam geliyorum. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 saat dışarı çıkarabilirim. 2 saatin dışında da zaman ayırabilirim. İşten dolayı yaklaşık 7-8 saat evde tek kalacak. Evde tek kalması köpek açısından bir sorun doğurur mu ?
- Köpeğin eğitimini nasıl yapacağımı bilmiyorum. İnternette bir kaç yazı okudum. Otur-kalk-getir-bırak ve tuvalet eğitimini nasıl verebilirim ? Eğitim için köpek eğitimleri veren yerlere köpeği vermek istemiyorum. Kendim eğitmek istiyorum.
- Bunların dışında başka nelere dikkat etmem gerekir ?
Yardımcı olursanız sevinirim
Yardımcı olacak kimse yok mu ?
1 saat bile yeterli köpeği gezdirmek için.
Ancak evde çok fazla vakit geçirmeyenlerin ya da kimsen yoksa evde asla bir köpek edinme. Hayvana eziyet günah. 7-8 saat evde duracak köpeğin psikolojisi bak kesin bozulur, kaçarı yok. 1 saati bırak 5 saat ilgilensen gene yetmez. Evde dur gerekirse hiç ilgilenme ama senin varlığın bile hayvana yeter onlar yanında insan ya da bir yoldaş ister illa ki. GÜnde 30 ar dk dan 2 kere tuvalete gezdirmeye çıkarmakta yeterlidir.
Yeteri kadar gezdirirsen bi sıkıntı olacağını zannetmiyorum
köpek çok büyük bir sorumluluk günlük en az 2 saat ayırabilmelisin ona itaatsizlik yaramazlık görülebilir tuvalet eğitimi almışsa günde 2 kere çıkarmak yetçektir ama ne olur ne olmaz 3 defa çıkmasını öneririm
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme