Şimdi Ara

Doğru Teleskop Seçimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
300
Cevap
45
Favori
170.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşağıda bir zamanlar tamamen ilkel şartlarda deneme mahiyeti ile o linkteki teleskoptan daha düşük özellikli bir teleskop ile aldığım görüntüler var. İyi ki silmemiştim ve hard diskin bir köşesinde duruyordu. Bu fotoğrafların ebadını küçülttüm. Birinci resimde ileride apartmanlar gözüküyor. İkinci resim o apartmanlardan birisinin çatısına ait. Aslında bu fotoğrafı makineyi teleskobun göz merceğine dayayarak alelacele çektim ve odak ayarı da tam değil. Sen daha iyi bir yöntem geliştirebilirsin. Bir de ne kadar yaklaştırdığı konusunda bir örnek istemişsin. O linkteki teleskop ile 3 km ötedeki bir apartmandaki adamın içtiği biranın markasını görebilirsin.

Doğru Teleskop Seçimi
     Doğru Teleskop Seçimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 10 Temmuz 2006; 9:55:44 >

• dostum Allah senden razı olsun ya bu soruyu nerde sorduysam acayip bilimsel cevaplar geliyordu zaten anlamıyom bu işten bide öle cevaplar gelince iyice kafam karısıyodu istedigim cevap buydu işte bide fotografda örnek olunca çok daha gzl oldu ve bu cevap ile o teleskoplardan birini daha yogun bir sekilde düşünmeye basladım + gecen gece bi satıs acılmıstı aynı telkoptan almıs biri cocugu oldugu için ihtiyac fazlasından satıyormus ve 160YTL ye hemen alındı içim yandı valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: global_playboys

dostum Allah senden razı olsun ya bu soruyu nerde sorduysam acayip bilimsel cevaplar geliyordu zaten anlamıyom bu işten bide öle cevaplar gelince iyice kafam karısıyodu istedigim cevap buydu işte bide fotografda örnek olunca çok daha gzl oldu ve bu cevap ile o teleskoplardan birini daha yogun bir sekilde düşünmeye basladım + gecen gece bi satıs acılmıstı aynı telkoptan almıs biri cocugu oldugu için ihtiyac fazlasından satıyormus ve 160YTL ye hemen alındı içim yandı valla

Soruna yanıt bulmana sevindim ama ilk cümlendeki dileğinin gerçekleşmesi biraz zor.
    Bende yardım etmek isterdim ama mercekli teleskoplar hakkında bilgim yok malesef.

• olsun dostum hayırlısı dedigim gibi olmasada problem degil gözlem için kullanırım valla su soruyu kaç defa sordum anlatamam herkes bu tarz acıklamalar yapıyor ben anlasam zaten böyle seylerden soru sormam okurum acıklamaları cevap alırdım ama sağolsun arkadas tam istedigim gibi anlatmıs sanada elinden geldigi kadarı ile yardımından ve verdigin bilgilerden dolayı teşekkür ederim
  • @global_playboys sorununu çözdüğüne sevindim, bende yakın bir zamanda teleskop almayı düşünüyorum ama henüz araştırma aşamasına gelmedim , önce dijital foto. makinesi alcaz
  • eyvallah dostum sorunuma actıgın topikte cevap buldugum için inan cok sevindim. Hocam digital makine içinde yaklasık 3-4 aylık arastırma sonucu Canon S2 ve S3 karar verdim param yeterse S3 yetmezse S2 su anda gitti gidiyorda bi makinem var satısta 3 günü kaldı onun sonucuna göre karar vericem bütcenin ne kadar oldugunu bilmiyorum ama sanada uygunsa bu makinelerden birini tavsiye ederim yogun arastırmalarım sonucu buna karar verdim teleskop konusunda fazla arastırmadım ama arkadaslar linkte gösterdigimin işimi görecegini söyledi sadece fiyat konusunu biraz daha irdelerim belki daha ucuza biryerlerden bulabilirim
  • Arkadaşlar ben forumda yeniyim.Yazıyı okudum.Bu aralar 100 ytl civarında bi ücret karşılığı teleskop almak istiyorum ama bu konuda çok fazla bilgim yok.Bu fiyata hangisini tavsiye edersiniz?Tavsiye edeceğiniz bir model varsa yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..
  • nette satılan uygun fiyatlı bir teleskop var mı?
    gittigdiyordakiler uzakdoğu malı dandik şeyler deniyor da...
  • @: Faydalı ve öğretici yönüyle gelecek haftaya kadar ki ilk üst konumuz budur.

İyi Günler.
  • ilk olanlar için dürbünler teleskoplardn daha iyimiş. teleskop gibi göseren dürbünlerde var.
  • en büyük dürbün bile satürn'ü nokta gösteririken en dandik teleskop ile satürn'ün halkalarını görürsünüz...
  • teleskopların fiyatı kaçtan başlio???
  • İkinci elleri 200 ytl gibi, yerinden almak istiyorsanda özelliklerine göre 250'den 3 milyara kadar çeşit çeşit teleskop bulabilirsin, bende para olsa bi 250 milyonluk bişey alıcam ama meteliğe ışın kılıcı sallıyoz işte :s, ilerde evlendikten bi kaç sene sonrada bi 2000 dolarlık bilgisayar kontrollü ve cisim takip edebilen otomatik bi teleskop almayı "hayal" ediyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _fisico_ -- 6 Eylül 2006; 19:34:12 >
  • hayal etmekte güzel ama inşallah alırısn yani.bende ilerde alırım çünkjü şuan uğraşıcak başka işlerimde var
  • ya arkadaşlar, ben dün toyr-us'tan eastcolight 9950 model teeskop aldım, ama kurulumunu bir türlü beceremedim. aleti antalyadan aldım ama hemen kıbrısa uçtum. şimdi hemen geri de götüremiyorum. yani aletle hiç bir şeyi göremiyorum. yardımmmm.
  • eDDie çok teşekkürler, ben bu içerikte başka bir konu başlığını hatırlıyorum. Orada da teleskoplar hakkında bilgiler vermiştin, yanlış hatırlamıyorsam. Uzun süredir hakkında düşündüğüm ve almak istediğim birşey bu, araştırmaya devam ediyorum.

Verilen bilgilerle aklımda, aynalıların görüntü kalitesi hakkında sorular oluştu. Mercekli, mercekli-aynalı ve aynalı arasındaki görüntü kalitesi farkı ne kadar? Aynalılar, normal bir kullanıcı için yeterli olur mu? Yoksa iyi bir bütçe ayırıp merceklilerden mi almalı?
  • arkadaşlar değerli bilgileriniz için teşekkürler..

ben sadece yeryüzü gözlemi yapmak için teleskop almak istiyorum,
    hangi tip model önerirsiniz? dürbünüm var ama yeterli gelmiyor,
    bide önerdiğiniz modeli nerden satın alabilirim?
    bilgilendirirseniz sevinirim.. şimdiden teşekkürler
  • arkadaşlar bende yeni başlayanlar için dürbün öneririm. bende bi tane var zoom yapabiliyorum. en fazla 60 kat yakınlaştırıo o halde ayın kraterlerini falan çok iyi görüyorum.www.binoculars.com da birçok dürbün var. ayrıca ben yinede teleskop alcam diyenler içinwww.telescopes.com var. dürbünde barska , teleskopta meade, veya celestron öneririm. bunlar pahalı gelirse konus da alabilirsiniz

• quote:

Orjinalden alıntı: _Artist_B@B@_

ilk olanlar için dürbünler teleskoplardn daha iyimiş. teleskop gibi göseren dürbünlerde var.

yapacağınız gözlemlere bağlı olarak tercih edebilirsiniz. Örneğin ay gözlemleri için dürbün yeterlidir.

Yeni başlayanlar için gök atlası ndan yardım alarak çıplak gözle gözlem yapmalarını tavsiye ederim.

• Arkadaşlar ben başlangıç olarak nasıl bir teleskop alsam li..
    gittigidiyorda var 100-120 bişeyler.. onlar nasıl acaba??

http://urun.gittigidiyor.com/50-600-TELESKOP-MAKROPTIK-KATALOG-URUNU-SOK-FYT_W0QQidZZ3691877
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.