Şimdi Ara

DOGUBANK GUVENILIR MI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
16.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selamlar,

Bence de doğubank elektronikten anlayan biri için güzel bir yer. Sonuçta yetkili satıcıdan alırsanız amerika fiyatlarının neredeyse %50-80 fazlasını ödüyorsunuz. Doğubankta ise %20-30 fazlasına alabilirsiniz.

Ama tabi ne alacağınızı bilmiyorsanız, SONY ile SQNYyi, Ipod ile İpodu ayıramıyorsanız uzak durun. :)

Garanti olayına gelince, daha evvelde bikaç yerde fikrimi söylemiştim, gene söyleyeyim. Ben garantiye inanmıyorum. Yani Türkiyedeki garantiye inanmıyorum. Türkiyedeki gibi spot fiyatın %30-50 üzerinde fiyatla satın alıpda 2 sene garantisi var diye rahat edenlere de şaşıyorum.

Birkere siz o garanti sözleşmesini alıpda okudunuz mu? Ben okudum. O kadar çok durumda garanti dışı oluyorki alet, şaşıp kalırsınız. Nerdeyse alet durup dururken, kendi kendine bozuluverirse ancak o zaman garanti geçerli. O da eğer firmayı ikna edebilirseniz. Yurtdışında ise müşteri memnuniyet denen bir olay var. Alet bozulmasa bile gidip geri verebiliyorsun bazen. Günü kurtarmaya çalışan satıcılar yok çünki.

Yani demem odurki, eğer alacağınız aleti tanıyorsanız, normal fiyatında minimum %30 altında bulabiliyorsanız SPOT dan şaşmayın. Şaşmayınki yıllardır hiçbirşey yapmadan tonlarca para kazanan distribütörlerin ve yetkili satıcıların burnu sürtsün.

• spdrmn
    iyi hoş demişsinde ne biliym dogubanktakilerde vergiymiş gumrukmus bunları odmediklerinden o kadar ucuza satabiliyorlar. Asıl hiç bişi yapmadan para kazananlar onlar. Ayrıca teknik servis konusunda sana katılıyorum. Turkiyede musteri memnuniyeti diye bişi yok. Teknik servislerde bilgisiz eleman calıstırıyolar onlarda sizi oyaladıkca oyalıyor. Eger imkanınız varsa elektronik eşyaları yurtdısından alın. Bozulursada teknik servis yollarında heba olcagınıza cope atın daha iyidir (biraz abarttım tamir falan ettirirsiniz herhalde)
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Taner.

izmir de yaşıyorum ve hiç şu meşhur doğubank a gitmişliğim yok. ama sanırım eskisi gibi popüler değil. garanti belgesi veriyorlarmı daha doğrusu yetkileri varmı, bir arıza durumunda onayladıkları garanti belgesi geçerlimi onu merak ediyorum.

doğubank'a garanti konusunda güven olmaz. arkadaşım canon aldı. alırken garantisinin türkiye dist. (ismini hatırlamıyorum) garantisinde olduğunu söylemişlerdi. yalan çıktı.

ben de bir nikon analog fot. mak. almıştım zamanında. doğubankta 220 ytl olan makinayı doğubanktan 500 mt ilerde bir fotoğrafçıdan 170 ytl + film+pil hediyeli ve gerçek garantili almıştım. hologramlı filan dist. garantisi vardı.

doğubanktan cep telefonu alan kayınbiraderin aldığı makina kaçak çıktı ve kapatıldı. parasını zor aldı geriye. onu da bir miktar keserek ödediler. doğubank a güven olmaz. ordan çöp bile almam. zaten esprisi de kalmadı artık. sadece kaçak mallar ucuz orda. kaçak malla da işim olmaz.

• ugurmad,
    Olayın vergiyle gümrükle alakası yok. Herkes kazanacak sonuçta bişeyler. Ama %30 kazanan varken neden %50-60-70-80 kazanandan alalım? Sadece bizi "garantili" yalanıyla kandırdıkları için mi ?

Bak Nikon D40 abd de kit lensle beraber 550USD, yani 750YTL. Burada yetkili satıcıdan peşin almaya kalk 1350YTL, spot da ise 1100 YTL ye kadar düşüyor. Bunlarda araba gibi vergi yokki fiyat 2ye katlansın. Spot satan adamla en azından pazarlık edebiliyorsun. Sözümona "garantili" satanlar burnundan kıl aldırmıyor.

Sana bir örnek daha, K10d usd de 950dolar , yan, 1300 YTL. Burda git bükey fotoya peşin alıyorum de 1700-1800ytl ye alırsın. Ne kadar fark? %30! Demekki olabiliyormuş... Sony-Nikon-Canon türkiye distribütörleri usa satış fiyatını baz alırsak %60 civarı koyarken, Pentax %30 koyuyor. Neden sence? Çok ahlaklı olduklarından mı? Değil tabi.. Pazar payını artırmak için bence. Gün olurda sony-nikon-canon kadar satarlarsa onlarda %50-60 koyarlar bence.

Burda tüketiciler olarak akıllı olmalı ve bizi bu kadar kazıklayanlara ders vermeliyiz. Belki onlarda akıllanırlar...

• k10d çatır çatır satılan bi ürün ve piyasaya çıktığı ilk zamanlarda (yanılmıyorsam 10 aralıktı) satın alabilmen için parayı verip teslimatı beklemen gerekiyordu..
  • dikkatinizi çekerim,
    ben kesinlikle DOĞUBANKı filan savunmuyorum.
    Sadece garanti palavrasına inanıp fazla para vermektense makul fiyata SPOT alınması daha makul geliyor bana.

şahsi fikrim bu
  • doğubankın sadece adını duyuyorum.ama yorumları okuduktan sonra kafamda bildik çok bilmiş esnaf tiplemesi belirdi. sadece parayı düşünen , müşteri memnuniyetini hiçe sayanların ağırlıkta olduğu bir yer galiba
  • ben izmirliyim de.. yeri gelmişken birşey sorayım..
    istanbulda HAYYAM denilen yer ile doğubank aynı yer mi oluyor?
  • Doğubanktan saat almıştım bi kere, dönerken daha vapurda bozulmuştu

sanırım anlatabilmişimdir..
  • Doğubanktan bi şey alırken çok dikkat etmek lazım. Fiyat olarak aynı mal için çok farklı şeyler duyabiliyorsunuz. Benim yıllardır gözllemlediğim, doğubankın girişindeki dükkanların hep zemin ve ikinci kata göre daha pahalı oldukları. Bi kaç kere gezdikten sonra satıcıların yaklaşımından ve verdiği fiyatlardan dürüste mi sahtekara mı yakın olduklarını anlıyorsunuz zaten. Çoğu da ürünler hakkında pek bişey bilmez zaten. "abi bu en iyisi", "sony abi daha noolsun" gibi lafları çokça duyarsınız. Ben zemin katta bi dükkanı belirledim, alacağım bişey olduğu zaman direk ona sorarım, varsa elinde çok uygun verir. Arkadaşlara da ordan aldırdığım şeyler oldu. Şimdiye kadar bi sorunda çıkmadı çok şükür, ama çıkabilir tabi sonuçta kaçak mallar. Telefon almak için kesinlikle tavsiye etmem. Yılbaşında anneme cep telefonu almak için gittim, Doğubank ve Altınhan da her yeri dolandım en son gidip Cevahir deki Nokia Shop'tan aldım. Daha uygun oldu

• Benim nacizane fikrim: Alacaginiz urunu internetten fiyat arastirmasi yaptiktan sonra amazonun da fiyatlarina da bakin.
    Eger aradaki fark %40 dan fazla ise bu urunun spotunu almayi dusunebilirsiniz.
    Eger o kadar fark yoksa bence 2 yil garantili ve taksitli olarak intten alin derim.

Iyi gunler...
  • arkadaşlar doğubank pek güvenilir değil ben de mp3 player aldım ve 2 ayda bozuldu. bir de fiyatlar konusunda şunu söyleyebilirim adamlar tipine göre fiyat çekiyolar ve tabiri caizse iteliyolar malları. bana 50 ytl dedikleri şeyi orta yaştaki iki amcaya 75 dediler benim yanımda. dikkat edin derim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksit

Doğubanktan saat almıştım bi kere, dönerken daha vapurda bozulmuştu

bu kadar ayağamı düşmüş orası, valla bugün gidecektim ama yorumları okuyunca vazgeçtim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manero

quote:

Orijinalden alıntı: oksit

Doğubanktan saat almıştım bi kere, dönerken daha vapurda bozulmuştu

bu kadar ayağamı düşmüş orası, valla bugün gidecektim ama yorumları okuyunca vazgeçtim.

Konuya son atılan mesaj tarihi olan 20 nisan 2007 den beri 3 sene 5 ay geçmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravaman -- 26 Ağustos 2010; 9:55:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enemy34

Doğubank eskiden doğubanktı

aynen öyle doğubankta eski esnaflar kalmadı hileci hurdacılar var artık hiç birşey olmaz oradan.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.