Şimdi Ara

DOGUS OTOMOTIV REZALETI ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
2.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün adı lazım değil bir forumda servis çalışanlarının müşteriye küfür ettiği ve aracı hunharca kullanıldığı açıklandı araç içi kameradan kayırt edilmiş içine doğuş ve almnya vs mailler fln vardı ortalık baya kızıştı
  • Ben olsaydım adamı tokatlardım.

Demek almıyorsun haa
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    oda ıyıymıs ben olsam pompalıyla servısı basardım :D
  • Smartbilgini kullanıcısına yanıt
    Sizin Aracın bir sonraki bakımı ağır Bakım ve fiyatıda kallavi olunca alıcının fiyat düşmesi normal. Bazı bakımlar 2000 TL tutabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımı alırken eski sahibiyle Kia yetkili servisinde buluştuk. Araç sahibi gelinceye kadar bana herhangi bir bilgi vermediler. Sahibi gelince aracın serviste yapılan işlemlerini döktüler. Araç sahibi sağ çamurluğun değiştiğini söylemişti ve tramer kayıtlarıyla uyuyordu. Serviste bana söylenene ek olarak ön camın seken bir taş sonrası çatladığı ve serviste orjinaliyle değiştiğini öğrendim, ama kesinlikle fiyat kırmaya çalışmadım. Servisten çıkıp notere geçtik, satış esnasında parayı verdim aracı aldım.

Satmamakla iyi yapmışsınız bence, elbet müşteri çıkar aracınız temizse.
  • Bence; adam satacağım arabam hakkında benden izinsiz servisten bilgi alsa ne olur?? Ben bunu niye bu kadar büyüttüğünüzü anlamadım. Arabanızı bir an önce istediğiniz fiyattan satabilmenizi dilerim.

• Amerika gibi ülkelerde bu bilgilere herkes ulaşıyor şase numarasından girerek.Diğer gelişmiş ülkelerde de öyle.Bizde de eskiden telefon ile bile bilgi verilirken sonra yok özel bilgi,yok özel yaşam derken iş expertiz adı altında ticarete döküldü. Satacağınız kişi büyük ihtimal noter öncesi fiyat kırmayı adet haline getiren kişilerden.Servis bahanesi bulmasa başka birşey bulacaktı. Dert edecek ne var ki bunda? Aracınıza güveniyorsanız bugün değil yarın satarsınız mutlaka.
  • O almak istememiş araci garantiden orjinliyledegismiş ne var ki bunda.

Bence suc duyrusunda bulunun kim veriyorsa bu bilgileri ceza almasi lazim.o araci kimin sorguladigi bellidir.

• adam para kırmaya çalışmış, satmamakla iyi etmişsiniz
  • Özellikle büyük bakımı geldiyse ben de fiyat düşürürüm. Satıcı inmiyorsa da almam. Daha doğru düzgün araca binemeden birkaç bin TL masraf yapacağım, bu durumda aracı daha pahalıya almış olacağım.

İki bina düşünün. Aynı sokakta, aynı yıl aynı müteahhit tarafından yapılmış, hatta çizimi ve işçiliği bile aynı. İkisinde de 5. Kattaki daireye bakıyorsunuz. Birinden çıkan adam boyasını, badanasını yaptırmış, tadilat gerektirecek bir şey yok, diğerine boya gerek, camlara bakım lazım, musluklar damlatıyor.

Aynı parayı mı verirsiniz yoksa evi şu kadara alıyorum artı masraflar da bu kadar tutar. Bana şu paraya gelir der indirim mi istersiniz ikinci evden? Ancak adam çok kelepire veriyorsa o başka tabi.

• adam ipten dönmüş :) bi de o adam tarafından düşünmek , empati kurmak gerekir. Ben olsam ben de araç bilgilerine ulaşırım ki son aracımı alırken servisten tanıdığa sordurdum. ''abi cam suyu bile serviste değişmiş '' kaportacıya kaportaya baktır al gözü kapalı dedi. ben de öyle yaptım

• okuduğunu anlamayanlar var,
    Garantiden değişmiş parçadan sonraki servisin kaç km'de oılacağından ve fiyatından araca nasıl kusurlu damgası vurmuşlar
    Keşke bankalrdaki gibi bir sistem olmuş olsa her yerde, o an o aracın bilgilerine kim girmiş görülebilsede işten falan atılsa bunu yapan dengesizler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eser2244 -- 4 Mart 2015; 21:52:03 >
  • Bence aracınızın geçmişini siz de tam bilmiyordunuz, adam sordurup öğrenince ve değişen bir kaç parça çıkınca sinirleriniz bozuldu. Of satıp geçseydim diye düşünüyorsunuz.

Ifâdeleriniz epey çelişkili.

Servisin bu kayıtları vermesi hatalı, ancak bu eğer bildiğiniz bir bilgiyi alıcıya vermediyseniz sizin hatanızı örtmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 5 Mart 2015; 0:49:54 >
  • Sorgulaması doğru ama insan izin alır rica eder haber verir öyle yapar

• Bence olması gereken birşey, herkes servislerden bilgi alabilmeli.

• Smartbilgini kullanıcısına yanıt
    Yazınızda kusursuz demişssiniz lakin alıcı sase numarasından sorgulattığında ortaya değişik sonuçlar çıkmış,kusurlu mu kusursuz mu öncelikle buna bir karar verin
  • Valla araba kaportadan ibaret değil. Mekanik aksam da önemli. Arabanın belki ağır bakım zamanı gelmişse adam da fiyat kırmıştır. Şahsen ben arabamın marşına bastığım il günden itibaren excel dosyasını hazırlıyorum ve her 10 bin km'ye nerede hangi tarih de girdiğimi yazıyorum. Her bakımı km ve neler yapıldı, neler değişti yazıyorum. Silecek lastiğimi, jant kapaklarımı vs. değişim zamanını ve km sini yazıyorum. Servis de mesela silecek lastiği ve jant kapağı kaydı yoktur. İşte onlar benim excel de var. En son bir önce ki arabamı Toyota'ya takas olarak verdiğim de excel tablosundan çıktı alıp güneşlik cebine koydum. Zaten sıfır masraf dı o araba. Klima kompresörünü Ağustos da değiştirmiştim, hatta arabayı değiştirmeden 1 ay önce ön sol rot kolu ve ön sağ aks değişmişti. Çorumdan birine gitmiş araba. Kafam rahat, iyi araba aldı adam. Güle oynaya kullansın.

Ayrıca kullandığınız arabanın değişen parçalarını bilmemeniz de grip biraz.

• iyi hoş güzel de, bunları zaten sizin söylemeniz gerekirdi... satıcı alıcıya karşı tam dürüst değil, alıcı satıcıya güvenmiyor, servis ahbap çavuş ilişkisiyle bilgi dağıtıyor.. memleketimizin özeti.
  • bundan 6 ay evvel opel corsa arabamı satmıştım.....malum sitene ilana öyle bir yazmıştım ki arabayı....
    değişen ne kadar parça...kaça değiştiği....nerde değiştiği.....
    nerelerin boyalı olduğu....kaza öncesi fotoları (isteyene ekstra foto da gönderiyordum)....
    milimetrelik çakıl taşı sürtmelerinin bile fotosunu çekip siteye koyunca arayan herkes soru sormayıp direkt pazarlık yapıyordu...
    size tavsiyen değişen bir şey varsa bunu ilanda paylaşın...
    siz paylaşmazda alıcı taraf bir yerlerden öğrenirse yazık olur...
    boşuna yorulursunuz...
    neticede milyarları arabaya bağlayacak olan ben olsam ve elimde
    olsa arabanın fabrika üretimini bile bilmek isterim....

not:ilk gelen adam ufak bir ekspertizden sonra almıştı arabayı....her şey dediğim gibi çıkınca pazarlık bile yapacak
    cesareti bulamamışlardı kendilerinde....
  • Sen dogusa degil kendine bak alici adam hakli olarak aracini kontrol Edecek,servisten olmayan birseyi olmus gibi soylemiyorlar ne ise o,adama sanki ikametgah bilgilerini veriyorlar,ki o bilgilere ulasmak isteyen de mutlaka ulasir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.