şöyle olabılır ama pratısyen hekım ıs bulamaz veya uzmanlık sartı getrıılır o okey. |
Doktor, Tıp doktoru, Diş hekimi tartışması sadece Türkiyede mi var (işte cevabı) (2. sayfa)
-
-
Bu videoda da bunu özetlemiş hocam işte
-
ama kontenjanımız gerçekten çok az şu an avrupada en hızlı nüfus artışı yaşanan ülke olarak en başta yer alıyoruz ve nüfusumuz da gittikçe yaşlanıyor ve yaşam ömrü de eskiye bakarak baya ilerledi ve tıpta çok fazla hastalık ortaya çıkmaya başladı önceden idiyopatik denilen nedenleri bulup yepynei hastalıklar ortaya çıktığı bir dönemde şu anki doktor sayısı çok az kalmakta
keşke yeterli akademisyenimiz olsa da yılda 50-60bin doktor mezun edecek noktaya gelsek bu şekilde tüm hastalıkları engellemiş oluruz ve tıpta Türkiye çok önemli yok kat eder ve büyük rekabet de sağlar
Sadece almayada 570bin doktor var ama bizde kamuda 105bin doktor var ve her sene de artık 3binden fazla kişi de avrupaya gidiyor, mezun veriyoruz ve direkt yurtdışına çıkıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 2 Mayıs 2023; 1:24:25 >
-
hocam direkt atladım dişçi, doktor diyince. bu konu beni çok çekiyor. forumun efsanesini hala aktif görmek nostaljik hisssettirdi
-
hocam bıde branslasma artıyor dunya capında kanser ve dıyabette cok arttı yaslı nufus artıyor 80 yas ustu ınsan sayısı 20-30yıla cok artacak ınsan omru de son 30 yılda ortlama 20yıl uzadı.
-
hocam kontenjanlar eskısı gıbı 6kya fılan dusmez mı 10yıl sonra doktor acıgı kapanınca dıyelım 300k doktor oldu?
-
şu an yılda 11bin doktor mezun ediyoruz ve 3binini yurtdışına gönderiyoruz ve yurtdışına gitme oranı daha da artıyor çünkü yurtdışında doktor olmak çok kolay sadece dil bilmen yeterli basic tıp bilginle bile yurtdışında hekimlik yapabiliyorsun ve çevrende, arkadaşlarında yurtdışına giden görünce ben de yapabilirim diyorsun ve sayı artıyor
2000 yılında da 6bin mezun verirdik şimdi 11bin veriyoruz 3bini yurtdışına gidiyor net 8bin ama o kadar nüfusumuz arttı ve sadece geçen sene de tıp fakültesinden %20ye yakın diğer bölümlere yatay geçiş yapıldı çoğu
o yüzden kontenjanlar artmalı
-
doktora yapanlara verilen genel ünvan doktordur. tıp doktoru ise ayrıca belirtilir. bkz. Medical Doctor(MD)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ban'in kalkmis, alakasiz yerlerde mention'lamissin, buradan yanit veriyorum haha. Disci ve tipci, ikisi de hekimdir veya tabiptir, alanlari farklidir sadece. Ikisi de tezsiz yuksek lisans mezunudur. Meslekleri ise dedigim gibi tabiplik/hekimlik. Ikisi de doktor degil.
That should put an end to this discussion
-
hocam tavuk durum ısmarlıcak mısınız gelince tatıle cevahir avmde
-
2 gun once geldim Istanbul'a. 1 ay buradayim
-
ee hocam karakurumla tanısma vaktınız gelmedı mı
-
quote:
Orijinalden alıntı: ChangeOrBeCrushed2 gun once geldim Istanbul'a. 1 ay buradayim
Konudan bağımsız bir konuda düşüncenizi merak ediyorum.Üstün ırk diye bir şey olduğunu düşünüyor musunuz veya biyolojik olarak bu gerçek olabilir mi?
-
change hocam kendini üstün ırk sanıyor zaten
halk kime doktor der?
tabi ki tıp doktorlarına der.
ben bu açıdan söylemek istemiştim.
Üstün ırk mı bilmem ama evi aşırı güzeldi.Bunları 8 kişilik çöp yurtta oda arkadaşlarım kafa etimi sikerken yazıyorum.
-
Ustun irktan kastinin ne olduguna gore yanitinin degisebilecegi bir soru bu. Olculebilen daha ustun bir zeka, daha buyuk penis, buyuk memeler, uzun boy, fiziksel guc, vs gibi ortalama insanlarin algisina hitap edecek bircok fenotipte yorumlar yapilabilir. Genetik duzeyde de ne kadar inkar edilse de ayirt edici farkliliklar olup olmadigini bilenler bilir, ben bir sey demiyorum.
Gunumuz liberal dunyasinda political correctness ugruna bu tarz konularda yorumlar yapilmaz. Bu tarz aciklamalar Nobel odullu insani bile isinden ve itibarindan edebilir.
-
Ben bazı ırkların daha zeki olduğunu düşünüyorum ama genelde bu konuda kimse gerçek düşüncesini söyle(ye)miyor.Zeka üstünlük sebebi mi o da tartışılır ama bunun genetik bir açıklaması var mı diye merak ettim.Herkes disiplin,kültür üstünlüğü vs şeyler ortaya atıyor ama şahsen çoğu şey genetik diye düşünüyorum
-
E öyle zaten hocam lakin her gerçek her zaman fayda etmiyor. Genetiğin hayatımızdaki rolünün büyüklüğünü vurgulamak insanlığın geneli için yaratılan "kendi kaderini kendin çizersin" anlatısını pek desteklemiyor. Modern toplumdaki değerlerimizin cogu zaten halihazırda zayıf olanı savunmak icin gelistirilmis halde. Yani bir nevi kendi sistemlerimizle doğanın adaletsizliğini nötrlemeye calısıyoruz, güçlü olanın gücsüzü ezmesini engelliyoruz vb.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X