< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Doktorlar pişman (2. sayfa)
-
-
Tıp bitmedi doktorlar arasındaki skala genişledi sadece , yani meslek garanti + para diye yazan bir beceresi olmayan adam girişken ve çok para kazanan bir doktor görüyor mesela kuduruyor sonra da depresyona giriyor ben boşuna okudum diye . Önceden kazançlar daha yakındı şimdi parayı sıyrılan kazanıyor . Ya da eskiden hocalar kendi kliniğine geçiyordu vs. şimdi olaylar değişti hocaların kazançları düştü yine sıyrılan sıyrıldı orda da , yine sıyrılamayan doktorluğu kötülüyor . Yüzdelik olarak baktığımızda hala diğer mesleklere göre oransal olarak iyi kazanan kesim daha fazla doktorlukta . Sadece nasıl her mühendis iyi kazanamazsa , her doktor da artık iyi kazanamaz insanların bunu kabul etmesi lazım yazarken
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sbü hamidiye yazmazsan böyle olur , bir tane üni hastanesinde okuyorsun sonra her yeri öyle zannediyorsun. İstanbuldaki hastanelerin çoğuna gittim aralarında çok iyi olan da vardı beğenmediklerim de vardı nadiren . Yani sbü hamidiye vizyon katıyor , sadece eğitim olarak da değil yani bir sürü kliniği gözlemleme şansın var
Yürü be
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cerrahpasa capa sbu arasında kıyas yapabilir misin
Bu bilmiyorumkii adlı eleman troll birinin yan hesabı bana sataşıyor ve cevabını verdim geçen , benle tartışamıycagını anladı ve beni engellemiş ondan fikirlerine çok önem vermemeni öneiririm .
soruna gelcek olursak ; ne bekledıgıne gore değişir bence beklentin imkan ve eğitimse sbü , öğrenci dostu okul + etiketse cerrahpaşa , sadece etiketse çapa . Bi de cerrahpaşanın öğrenci profili bi tık daha iyi bence çapa ve sbüye göre . Çapa ve sbü benzer profile sahip bence başarı açısından vs. . Totalde sbü mü daha iyi yoksa cerrahpaşa mı kararsızım bu kıyasa hacettepeyi de dahil edebiliriz aynı şekilde .
benim bi dönem çapaya yatay geçiş düşüncem oldu yeterli gpa olmasına rağmen geçmedim , fiziki şartlarının kötü olması ve sbünün hastanelerinin daha iyi olmasından dolayı
ne gibi imkanları var sbunun cerrahpasada olmayan aklına gelen var mi? özellikle yurt disi konusunda bir avantajı var mi sbunun? öğrenci kalitesi olarak Cerrahpaşa bence de iyi ama imkan olarak da ekstralari varsa degerlendirmek isterim
-
Devlet desteği var sbüde
Yurtdışı düşünüyorsan ctf ing yaz bence , onun dışında sbünün hastaneleri baya avantajlı yapıyor sbüyü .
Mesela 3. Sınıfta bize temel derslerin yanı sıra tr deki eğitim araştırma ve şehir hastanelerinden baya sağlam hocalar giriyor ve klinik de işleniyor , ctf nin bu kadar kadrosu yok mesela bize giren hoca sayısı daha fazla .
5. sınıfta siyami ersek , yedikule göğüs , mazhar osman gibi dal hastanelerine gidiyoruz bence ctf den iyi yine .
4. sınıfta kendimiz seçiyoruz hastane mesela kadın doğum zk , dahiliyede eski gata , genel cerrahide şehir hastaneleri gibi . Ekstra olarak yine çeşitli hastanelerde seçmeli staj hakkımız oluyor 4 ve 5 de .
6 da ise yine kendimiz seçiyoruz hastaneleri ve istediğimiz iki hastanede, iki tane seçmeli alabiliyoruz istediğimiz yerde. Hastanelerde yine iyi bence öğrenci sayısına göre baya imkan oluyor
Onun dışında kadro sayısı fazla ondan akademik çalışma yapmak istersen çok rahat hoca buluyorsun çünkü bir yoğunluk yok ve zaten dönem 4 ve 5 de temel yetkinlik adı altında bildiri hazırlayıp sunum yapıyorsun , okul kendisi sen istemesen de sana iki çalışma yaptırıyor ve hocanla anlaşırsan makaleye dönüşüyor .
Temel bilimlerde de lab olarak her şey var okulda malzeme yetersizliği yok ve ilk 3 sene kadıköyde kampüste okuyorsun konumu ctf den çok daha iyi . Yani açıkçası fatihte okumak istemem ben kadıköy varken , bir de ilk 3 sene üniversite kampüsündesin hastaneden izolesin baya iyi bence kendine ait bir alanın oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hangi konularda ve ne kadar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X