sanırım yazılım firmanız doktor kadar kazandırmıyor |
Doktorun maaşı düşürülmesi gerekliliğine hakkinda (2. sayfa)
-
-
son cümlen ile askerin öğretmenin doktordan fazla alması gerek demen çelişmiyor mu? son cümlen doğru ama doktorların daha çok alması lazım, okuması ayrı çile meslek hayatı ayrı çile ve kendini bilmez insanların sürekli doktor maaşıyla kıyas yapması ayrı çile. tıbbı severek isteyerek yazan biri olarak insanların bu anlamsız saçma sapan kıyasları yüzünden galiba antidepresan başlayacam ben de. siz ne istiyorsunuz doktorsuz kalmak mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Askerle diğer meslek gruplarını kıyaslama.
herkes kendini doktorla kıyaslarken bi sorun var mı peki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 1 Eylül 2024; 13:0:14 >
Evet.
kimse kendini doğuda canını ortaya koyan askerlerle kıyaslama cüretinde bulunamaz.
doktor para mı kazanıyor? Kendi işimi yapıyorum, tabi ki çok daha fazlasını kazanıyorum, riski de çok dahaz az, yaptığım iş de çok daha rahat. Bütün yaz sahil kensarında ayağımda şort, elimde kokteyl, önümde bilgisayar, denizden çıktıkça çalıştım.
-
arkadaşlar gibi maaşı düşsün demiyorum, aksine aldıkları sorumlulukla girdikleri stresle kıyasladığımızda çok daha fazlasını alsınlar diyorum, ama bu demek değildir ki en çok onlar alacak, daha fazlasını hakeden varsa o da daha fazlasını alsın. elde telefonu ile oynarken kapı açmaya bile aciz, kapıyı açınca gelen müşteriye hoşgeldiniz bile demeyi beceremeyen birisi 5bini bile haketmezken ne yazık ki asgari ücret şartı yüzünden 17bin alabilirken doktor eminim 200-300binden çok daha fazlasını hakediyordur, işi riskli ve stresli ama yapacağı bir hata masa başında bir kişinin ölmesine sebep olurken bir Albay bir tabur askerin ve sonrasında bütün vatanın sorumluluğunu taşırken tabi ki çok daha fazlasını almalı. Şuan diş hekimlerini ne yazık ki özelde sadece 40bin lira ile çalıştırıyorlar(antidepresan başlamadım, aksine dedim "doktorsuz kalsınlar" ayrıldım, daha az stres ve daha az sorumlukla daha rahat çalışarak kazanabileceğim bir mesleğe yöndeldim), okurken bile bir dünya masrafı var, girdiği riskle kazancı doğru orantılı değil ne yazık ki. Son cümlem çalişmiyor, ilkokul mezunu bir çocuk bakıcısı bir çocuğa bakmak için bile bir dünya para isterken üniversite mezunu bir ilkokul öğretmeni bir sınıfta 40 çocuğa eğitim veriyor, yeri geliyor kendi ailesinin bile kurtulmak için okula gönderdiği bahçedeki yüzlerce çocuğu gözlemliyor başına birşey gelmesin diye... herkes hakkı neyse onu alsın diyorum.
-
süpermiş
-
aileniz yakınlarınız nasıl karşıladı bu durumu? kolayca dişi bırakıp geçebildiniz mi?
Ne kadar düşerse düşsün altin yere düşse de yine altindir
boşa duyar kasmasan keşke, kıyaslayan ben değildim cevapladığım mesaja bak yukarda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 1 Eylül 2024; 13:11:36 >
tıpa geçiyorum fakat dediğim hala geçerdi. askerle doktoru kıyaslamayın. doğuda görev yapanlar gönüllü olarak oralarda, canını ortaya koyarak 3 kuruş para kazanan adamların yaptığı iş kutsal, gerisi fasa fiso. garanti meslek + ortalama üstü kazanç olmasa ben de tıp okumak istemezdim.
-
kıyaslayan ben değildim diyorum. tıbba geçmene sevindim (eğer gerçekse) ama doktorların yaptığı işi de küçümseme kimse küçümsemesin. ben de kimse doktor olmadan kendini doktorlarla kıyaslama cüretinde bulunmasın diyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi processustransversus23 -- 1 Eylül 2024; 13:15:1 >
15 ağustosta bitti o iş kandırma milleti
başvurularımı 1 ağustosta yaptırdım
-
hangi tıp?
gazi
-
ortalama yaparak geliyorum inşallah ben de seneye. görüşmek üzere
-
çok sevindim, hayırlı olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X