Şimdi Ara

dokunmatik fren nedir avantajı dezavantajı nedir 94 tempra sx.ak aldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
9.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • BMW'de Mercedes'te yok, bilmem kaç model Fiat'ta dokunmatik fren var öyle mi?

Bu kadar saçma birşey olamaz. Dokunmatik fren miş o ne yahuuuuuuu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeakin

Dokunmatik fren konusunu bundan yaklaşık 6 ay önce ben açmıştım.Bilakis kendi aracımada uygulamıştım ve çokda güzel olmuştu.Sistem aracın standart Westighause'sinde ufak bir değişiklikle uygulanabiliyor;yani Westighause içerisinde basit bir lastik değişimi de diyebiliriz.Sertlik ölçüsüde ayarlanabiliyor yumuşak,orta ve sert olmak üzere üç çeşite ayarlanabiliyor.Yalnız ilk zamanlarda pedala nazik davranmak gerekiyor yoksa önceki frenle kıyaslandığında bu sistem camdan dışarı çıkarabilir.

tamam işte şimdi oldu westinghause kutusuydu hatırlamaya çalıştığım.
  • citroen ve peugeot partnerlarda var ayağınızın ucu ile fren pedalına dokansanız frenler anında kapıyorlar ,, bence pek sağlıklı görünmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 17 Haziran 2007; 17:21:59 >
  • quote:

Dokunmatik fren konusunu bundan yaklaşık 6 ay önce ben açmıştım.Bilakis kendi aracımada uygulamıştım ve çokda güzel olmuştu.Sistem aracın standart Westighause'sinde ufak bir değişiklikle uygulanabiliyor;yani Westighause içerisinde basit bir lastik değişimi de diyebiliriz.Sertlik ölçüsüde ayarlanabiliyor yumuşak,orta ve sert olmak üzere üç çeşite ayarlanabiliyor.Yalnız ilk zamanlarda pedala nazik davranmak gerekiyor yoksa önceki frenle kıyaslandığında bu sistem camdan dışarı çıkarabilir.

Eğer böyle birşeyse pekte güvenli değil. Alışana kadar çok tehlikeli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin_ER

citroen ve peugeot partnerlarda var ayağınızın ucu ile fren pedalına dokansanız frenler anında kapıyorlar ,, bence pek sağlıklı görünmüyor

306 larda da var. herkes dedi alırken frene alışana kadar çok kızaklarsın fln hiç öle bi sorunum olmadı. çok çeşitli araç sürdüğümden sanırım kolay uyum sağlıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: musketeer250

dokunmatik ekran duymuştum dokunmatik bankamatik ondan sonra dokunmatik hesap makinesi
    ama dokunmatik fren yeni duyuyorum peki bunun sertlik ayarlarını nasıl yapıyoruz.
    kullanan bilir.

Yok abi KONUŞMATİKTİR O!!
    ÇÜŞ diyince duruyo mu bari????
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

BMW'de Mercedes'te yok, bilmem kaç model Fiat'ta dokunmatik fren var öyle mi?

Bu kadar saçma birşey olamaz. Dokunmatik fren miş o ne yahuuuuuuu?

Konunun teknik detayını bilmeden bu şekilde konuşmak yersiz.
    Dokunmatik fren sistemi sizin tabirinizle sizin bilmediğiniz kaç model FİAT'ta fabrikasyon olarak çıkmıyor.Bahsi geçen uygulama piyasada buluna araçların %80 ine uygulanabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

quote:

o ne ya beyaz eşya markası deilmiydi o whitewestinghouse

• quote:

Orjinalden alıntı: Engin_ER

citroen ve peugeot partnerlarda var ayağınızın ucu ile fren pedalına dokansanız frenler anında kapıyorlar ,, bence pek sağlıklı görünmüyor

Kesinlikle evet.Geçen gün ilk defa şirketin aracına bindim frene ayağımı basmamla çekmem bir oldu pedal çok az bir oynamada tam fren yapıyor.Bence tehlikeli bir durum.

Dokunmatik tabiri fren pedalının basma mesafesinin minimum düzeye getirilmesi olabilir.

quote:

oneMoreaCupofCoffee

quote:

quote:

Tamam da bu westinghause (sanayide ki adı vestanavuz ) her arabada var zaten ekleme değil ki sadece eski amerikan yada fren sistemi kara düzen olarak tabir edilen araçlarda yoktur.

• arkadaşlar lütfen,
    arkadaşımızın kafasına bir şey takılmış onu paylaşmaya çalışıyor,çoğunuzda hemen dalga geçiyorsunuz.bu arada kırıcı olduğunuzun farkında değilmisiniz.bendede tempra var ve frene dokununca bir yerden çok ince tık sesi geliyor.kimseye sormadım ama benim aklıma bir şeyler elektronik olarak devreye giriyor gibi.bundada dalga geçecek bir şey yok kanımca.
  • quote:

Orjinalden alıntı: parisorlu

arkadaşlar lütfen,
    arkadaşımızın kafasına bir şey takılmış onu paylaşmaya çalışıyor,çoğunuzda hemen dalga geçiyorsunuz.bu arada kırıcı olduğunuzun farkında değilmisiniz.bendede tempra var ve frene dokununca bir yerden çok ince tık sesi geliyor.kimseye sormadım ama benim aklıma bir şeyler elektronik olarak devreye giriyor gibi.bundada dalga geçecek bir şey yok kanımca.

Bahsettiğin tık sesi fren müşüründen geliyor.
  • teşekkürler.demekki bilmemek ayıp değil ve öğrenmeninde yaşı yok.arkadaşımız bir şey duymuş onu paylaşıp öğrenmek istiyor.diğerleride hemen dalga geçmişler.
  • tempra kullanıcısı olarak yıllardır kullandım ama dokunmatik frenlisini hiçbir kasasında görmedim.tempranın fren sistemi hassastır yavaşça bi dokunmada bile durur ama bizim türk insanı bunu kar amaçlı kullanıyor galiba..ayrıca tempra kullanan arkadaşlar denedinizmi bilmem ama rampada durup frene sonuna kadar basılı tutup normal kalkış yaptığınızda ayağınızı frenden çekseniz bile araç geri kaymadan kalkıyor.. başka araçlarda denedim ama olmadı
  • Dokunmatik fren vardır arkadaşlar banada çok tuaf gelmişti ama araştırdım,tamirci arkadaşlarıma sordum ve buldum...Şimdi bu dokunmatik fren dedikleri Tempra,Şahin,Doğan gibi araçlarda var galiba fabrika çıkışı böyle değil daha sonradan yapıyorlar yapılışı şöyle;
    Frendeki boşluk alınıyor ve frene dokunduğunda anına göçüyor tabi ne kadar dokunmatik deselerde Tempra yada Şahin'de güzel bir sistemin olmayacağını hepimiz biliyoruz...Ayrıca tamirci arkadaşım ani frenlerden çok büyük kazalara neden olduğunu söylüyorlar...Bu sistemin ABS olmadıktan sonra talep arttığını söyleyen ustalarda var tabi...ABS sistemi böyle arabalarda olmayınca pompalama sisteminden dokumatik sistem olmuş tabi çok sağlıklı değil anlattıkları kadar...Ayrıca ayarları itina ile yapılmalı gerektiği göz önünde bulundurulmalıdır...Benden size forum tavsiyesi sakın dokumatik frenli araba almayın ;) Hepinize İyi Forumlar

• Geçenlerde 4bin küsür kilometrede G.Punto kiralamıştık onun fren pedalına da hafif basınca araç zınk diye duruyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudal

quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Allah Allah!
    Peki, panik fren durumunda köküne kadar basarsan ne oluyor?
    Paraşüt falan mı açıyor?

• Dokunmatik freni bilemicem ama bir çok arabada fren destek sistemi var, ilk kullanımda alışması zor oluyor ama alışınca diğer arabaların frenleri tutmuyormuş gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10ur_1

arkadşlar dokunmatik fren diye bişi yok...

bir zamanlar tempracıların arasında bi söz vardı...

fren balataları yeni değiştiği zaman arabada hafif olduğundan frene dokunduğunuz anda dururdu...

işte dokunmatik fren olayı bu yoksa dokunmatik fren paraşüt falan yok yani

balataları değiştirince benim 98 tipoda hiçte öyle bişey olmuyodu valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: teorikbilgikurar

dokunmatik ekran duymuştum dokunmatik bankamatik ondan sonra dokunmatik hesap makinesi
    ama dokunmatik fren yeni duyuyorum peki bunun sertlik ayarlarını nasıl yapıyoruz.
    kullanan bilir.

frenin şiddetini nasıl ayarlıyorsun peki......?
  • konuya kısmen göz attımda "dokunmatik fren" diye teknik bir terim olmaz-olmamalıdır da olsa olsa sanayi jargonunda geçer böyle şeyler zira arakdaşların dediği gibi frenin şiddetini belirleyemzsin o şekilde.yalnız şu var BAS(fren destek sistemi) olan sistemlerde ayağınızı çok hızlı bir şekilde fren pedalının üzerine koyduğunuz an bu ani basıncı algılayıp sizin ayak gücünüze gerek kalmadan fren pedalına sonuna kadar basıyor buda fren mesafenizi kısaltıyor.ben 206 quiksilver kullanıcısıyım bu sisteme alışana kadar ani frenlerde nerdeyse camdan çıkacaktım:)ama şu an alıştığım için o kadar işime yarıyorki fren destek sistemi olmayan arabada hız yapmaya korkarım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.