Şimdi Ara

Dokuz Eylül Elektrik Elektronik Mühendisliği Tercihi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
15.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hümanist35

bölümün ingilizce olması zorlamıyor mu ? 1 yıl hazırlık, ingilizce okumak için yeterli oluyor mu ? Ingilizce okuyanlar fazla teknik bilgi edinemez diyorlar bu doğru mu ? Ve ingilizce ile uğraşmaktan kendini geliştirmeye(bilgisayar, staj vs.) zaman kalıyor mu ? Yani ingilizce okumanın + ve - lerinden bahsedebilir misiniz ? Bir de ege mi dokuz eylül mü ? (Benim için kampüsün güzelliği, deünün tınaztepede olması fazla önemli değil)

Merhaba
    Tabiiki bölümün ingilizce olması zorluğunu biraz artırmaktadır. İngilizcen iyiyse kesinlikle hazırlığı atlamanı tavsiye ederim. Ancak kötüyse okumanda fayda var. Tabi hazırlık okurken kendini ne kadar geliştirirsen bölümde o kadar rahat edersin. Senin söylediğinin aksine elektronik alanında teknik terimlerin neredeyse tamamı ingilizce. Bu yüzden ingilizce okuman dezavantaj değil sana avantaj getirecektir. İlerde staj ve iş başvurularında bir adım önde olursun. Mesela ben staja kabul edildiğimde en büyük etken ingilizcemin iyi olması ve ayrıca bi yabancı dil daha biliyor olmamdı. Ege kampüs olarak önde olabilir ancak laboratuvar imkanları ve eğitim olarak dokuz eylül daha iyi. Egeye puanım yetmesine dokuz eylül tercih etmiştim pişman da olmadım ;)

• Hocam ben bu sene bölüme yeni geçtim ama kayıt yenilemede ders seçimlerinde hangi hocaları tavsiye edersin :) şimdiden teşekkürler :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ohhe_35

Hocam ben bu sene bölüme yeni geçtim ama kayıt yenilemede ders seçimlerinde hangi hocaları tavsiye edersin :) şimdiden teşekkürler :D

Dostum 1.sınıf ilk dönemde bölüm dersi pek yok ve bütün şubelere giren hocalar ortak. Sadece introduction to programming dersini Hakkı Hoca'dan almanı tavsiye ederim gerisi çok da önemli değil ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantasy7 -- 14 Eylül 2013; 20:03:46 >
  • Hayatımı yaktı bu bölüm ya, çalış çalış çalış olmuyor. Bu gidişle 2. sınıfı 3. defa tekrar edicem. Geçen senelerde Eskişehir Osmangazi'de 3.20 ortalama yapıp Dokuz Eylül'e geçtim. Hala geldiğim yerdeyim, hala 2. sınıf :/
  • electro-man kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum
    1.)bölüm dersleri birkaç istisna dışında tamamen ingilizce işlenir. Ancak bazı hocalar konunun anlaşılmadığını hissettiği zaman türkçe özet geçebiliyor. İlk başlarda zor gelebilir ama hazırlığı da bitiren biri için alışmak zor olmuyor.
    2.)itü ve odtüye geçen kişiler var ancak her yıl birer kişi anca.
    3.)ilk dönem alışma dönemi olduğu için genelde kimse dersleri takmaz. En başından sıkı tutarsan ilk dönem sonunda biçok kişinin önüne geçip ortalamanı yüksek tutarsın bu da seni diğer dönemlerde rahatlatır.
    4.)Doğrusunu söylemek gerekirse 2.sınıftan sonra derse giren hocalar harf notu konusunda çok cimri. Onun için bizim bölümde çok başarılı bile olsun yüksek not ortalaman olmayabilir. Ama bazı sınıflarda 3.9 yapan istisnalar var. Yani dediğim gibi çok çalıssan bile 3.9 yapacağının garantisi yok. Üst sınıflarla aranın iyi olması ve geçmiş soruları iyi analiz etmen gerektiğini ipucu olarak verebilirim.Çıkmış sorular çok bulunmaz ama inşaattaki fotokopicide hers derse ait not var oraya bakmadan sınava girme derim.

Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar kafana takılan başka şeyler olursa yine yardımcı olurum ;)

• electro-man kullanıcısına yanıt
    her 1.sınıf öğrencisinin hayali yatay geçiş yüksek ortalama vs olur zaten bi başla ondan sonra belli olur zaten :) valla benim puanım itü elektronik ve odtü dışında diğerlerine yetiodu. hacettepe yıldız vs. tercih etmedim. odtü itü marka yerler ama onun dısında hepsi aynı. su an boschta staj yapıyorum. mühendislerin çoğu dokuz eylül ve egeli mesela. iş sıkıntın olmaz. yazın maddi durumun vs iyiyse yurt dısına cık derim ingilizceni geliştir. biraz aktif olmaya calıs projelerde fln yer almaya calıs. sana en büyük artıyı bunlar katar ;)
  • fantasy7 kullanıcısına yanıt
    Haklisin tavsiyelerin icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum aynı bölümdeyim ve konuyu yeni görüyorum
  • Dokuz eylül elektrik elektronik hakkında merak ettiğim tüm sorulara cevap vermişsin. Çok teşekkürler :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantasy7

Merhaba dokuz eylül üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Tercih yapacak arkadaşlara yol gösterici olması açısından kendi bölümüm hakkında bilgi vermek ve geçmişteki tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim. En çok merak edilen soruları burda sizler için cevaplamaya çalışacağım. Bunların dışında kafanıza takılan soruları da memnuniyetle cevaplarım.
    Elektrik Elektronik Mühendisliği düşünenler sırasıyla boğaziçi-odtü-hacettepe tercih ederler. Puanı bu 3 üniversiteyi tutmayan çoğu kişi ege 9eylül gazi anadolu marmara vs içinden karar vermekte sıkıntı yaşar.Sanırım yazım daha çok bu arkadaşları ilgilendiriyor.
    1.)Elektrik Elektronik Mühendisliği eğitimi nasıldır? Eğitim dili nedir?
    Bölümün eğitim dili 100% İngilizce. Türkiye'de çoğu elektrik elektronik mühendisliği bölümü yabancı dilde eğitim vermesine rağmen çoğunda tarzanca diye tabir ettiğimiz yarı Türkçe yarı İngilizce işlenir ya da sadece kağıt üstünde İngilizce'dir.Ancak Dokuz Eylül ingilizce eğitim anlamında boğaziçi odtü ve hacettepe'den sonra ilk sırada gelir. Derslere profösörler asistanlarını yollamaz bizzat kendisi gelir ve öğrenciyi önemserler. Ege ve iyte'de aynı bölümü okuyan arkadaşlarla da konuşuyorum ve objektif olarak söyleyebilirim ki dokuz eylüldeki eğitim diğer üniversitelere göre daha iyi. Ben iki yıl önce 12binle girmiştim ama sıralama şu anda biraz geriledi. Taban puanları sizi aldatmasın nereye seçerseniz seçin eğitim kalitesini göz önünde bulundurun ve iyi araştırın. Sırf kampüs için egeyi tercih edenler genelde pişman olur çünkü eğitim dilinin ingilizce olmasının ileride size çok büyük artıları olacaktır.
    2.Deü'de teknopark var mı?
    Evet Dokuz Eylül bünyesinde teknopark var.Şu an Balçova'da ancak önümüzdeki dönem tınaztepede de yeni bir tane açılacak.Eğitminizin yanı sıra şirketlerde staj yapabilir ve part time çalışabilirsiniz. Hatta şu anda teknopark bünyesinde şirketi olan hocaların yanında projelere katkı koyan arkadaşlar mevcut.
    2.)Kampüs ve sosyal hayat
    Deü'nün bütün mühendislik bölümleri tınaztepe kampüsünde(merkez kampüs) yer almaktadır. Önümüzdeki yıllarda tıp hariç diğer bütün bölümler de bu kampüste toplanacak. Sosyal anlamda Ege ile karşılaştırıldığında eleştirilir. Ancak seçtiğiniz bölüm zor bir bölüm ve işletmeciler iktisatçılar gibi cafelerde takılmak için çok da vaktiniz olmayacak zaten. Eğer niyetiniz cafelerde boş boş oturmak değil gerçek anlamda sosyalleşmek topluluklarda aktif olmaksa bunu Dokuz Eylül'de de çok güzel bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.Gezmek isterseniz ortalama 45 dkda Konak-Alsancak-Bornova'ya çok rahat gidersiniz zaten.
    3.)Konaklama ve ulaşım
    İzmirde zaten ulaşım sıkıntısı yok ve diğer şehirlere göre çok ucuz. Ayrıca kampüsün bulunduğu Buca'da kiralar diğer semtlere göre çok uygun. 400-500 liraya çok rahat ev bulursunuz.

Sizce hala tercih edilir mi 9 eylül üniversitesi? Hocaları nasıl? Yeterli laboratuvarı var mı? Veya nasıl?

• kaskas123 kullanıcısına yanıt
    mezun oldum ama fikirlerim değişmedi kardeşim tercih edebilirsin. Daha mezun olmadan bir sürü iş teklifi almıştım. Laboratuvar olanakları diğer Elektrik-Elektronik Müh. bölümlerine göre baya iyi. (tabi nerelerle kıyasladığın önemli itü vs hariç. ama ege marmara dan daha iyi olduğu kesin.) Özellikle Tübitak destekli İleri Mikro Elektronik Laboratuvarı var. Projeler için çalışma ortamı çok uygun.
  • Konuyu hortlatmak istedim yeni konu açmiyim dedim

Dokuz eylül dışında 20-40 arası yazılacak önerebileceğiniz üniversiteler var mı ?

• Bende deü ee

Ege ee

Ve iyte ehm arasında kararsız kaldım sizce hangisi

• Yukarı egeci yokmu

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.