Şimdi Ara

Dokuz Eylül Hukuk 2017 Girişliler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
4
Favori
2.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tekrar bir güncelleyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Ollivander

Dershanede tm-3 de 1kya giren çocuk dokuz eylül hukuk yazdı selamımı iletin

Tavan puanı o belirledi herhalde

Unutmazsam söylerim hocam

• Zaitan kullanıcısına yanıt
    2.Sınıfa geçtim ben de ekleyeyim.1.Sınıf YGS/LYS maratonundan çıkmış birini çok zorlayacağını sanmıyorum ama çalışmaya gerek yok anlamına gelmez.Not ortalaması çok çok önemli.Şubelere göre dersler ve hocalar değişir şuben belli olursa özelden yazarsan yardımcı olurum.
    Ben İzmir'de ailemin yanında yaşadığım için çok masrafım yoktu kitapların çoğunu aldım.Anayasa Hukuku ilk dönem Erdoğan Teziç , ikinci dönem Kemal Gözler'in Türk Anayasa Hukuku kitabını aldım.Kemal Gözler'i öneririm.Erdoğan Teziç'in kitabı bence ağır.Roma Hukuku'nun hiç bir kitabını almaya gerek yok.Buca Dokuzçeşmeler'deki Burak Kırtasiye'den Roma Ankara notu alıyorsunuz ve iyice çalışırsanız Roma'yı muaf olarak geçersiniz.(2 vize ortalaması 80 olursa muaf oluyorsunuz,finaller haziran sonuna kadar sarkıyor muaf olmaya bakın İzmir sıcağı çekilmez).Medeni Hukuk Dural hocanın 3 kitabını da aldım.Notlardan,youtube ders anlatımlarından sınıfı geçersiniz fakat 3 kitabı hatim ettiğinizde pratikle süslediğiniz zaman yine muaf olur rahatınıza bakarsınız.Genel Kamu Hukuku felsefik bir ders hocası çok kalitelidir.Dersleri genelde dolu olur.Kitabını almaya gerek yok ilk dönem notla geçersiniz.2.Dönem makale bırakıyor fotokopiye onları okuyup yorumladığınızda bu dersten de geçtiniz tebrikler.İktisat dersi için açıköğretim kitabımız var 2.dönemde hukukta ne için var çözemesem de maalesef çalışmak zorundayız.Hoca anlayışlı birisi çok zorlamaz.Kitabın sonundaki 10 soruluk testleri ezberleyin geçiyorsunuz.Hukuk başlangıcı hocasına Prof girer şubeye göre değişir fakat zor bir derstir.Kitap olarak Muhammed Özekes hocanın(aynı zamanda 2.şubenin dersinin hocası)kitabını alıp çalışmanız gerekmekte sonunda pratik soruları da var.Bu kitabı hatim etmeniz geçmenizi sağlar.Hem Özekes hoca hem de Yusuf Karakoç hoca yorum yaptırmayı sever.1.Şube Karakoç Hoca'nın Mecelle makalesini mutlaka okumalı.Hukuki terimleri da bilmekte fayda var.
    Derslere girme konusunda devamsızlık olmadığı için serbestsiniz.Hocadan hocaya değişir onu siz seçeceksiniz.İlk günler arkadaşın dediği gibi sınıflar full çeker.Vizelere kadar gelmemezlikler başlar vizelerin son 2 haftası ise yine full çeker çünkü hocalar pratik çözer bu da çok faydalı olur sakın kaçırmayın.Ben ilk ay full gittim.Sonra haftada 1-2 gün gitmeye başladım.Sıkıntısını arkadaş çevresi olarak gördüm ders konusunda 1.sınıf olduğu için zararını görmedim.Hukukta kitaplar çok önemli ama hocaların ekstra eklediklerini kapmak istiyorsanız gidin.

En zor dersler sırasıyla Roma,Anayasa,Medeni,Hukuk Başlangıcı,Genel Kamu,İktisat ve çerez dersler olarak gider.Pratik kitabı olarak medeni hukuk için Serap Helvacı'nın kitabı önerildi.1.şubenin hocası olan Beşir Hoca katkısı olduğu bir kitabı öneriyor.Yargıtay kararıyla süslenmiş cevaplı sorular var.İkisinden birini seçersiniz.

Kitap alınması gereken dersler:Medeni,Anayasa,Hukuk Başlangıcı
    Notla rahat geçecekleriniz:Roma,İktisat,Genel Kamu
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu, hoşgeldiniz fakülteye ve İzmir'e.

• quote:

Orijinalden alıntı: LegendAiakos

2.Sınıfa geçtim ben de ekleyeyim.1.Sınıf YGS/LYS maratonundan çıkmış birini çok zorlayacağını sanmıyorum ama çalışmaya gerek yok anlamına gelmez.Not ortalaması çok çok önemli.Şubelere göre dersler ve hocalar değişir şuben belli olursa özelden yazarsan yardımcı olurum.
    Ben İzmir'de ailemin yanında yaşadığım için çok masrafım yoktu kitapların çoğunu aldım.Anayasa Hukuku ilk dönem Erdoğan Teziç , ikinci dönem Kemal Gözler'in Türk Anayasa Hukuku kitabını aldım.Kemal Gözler'i öneririm.Erdoğan Teziç'in kitabı bence ağır.Roma Hukuku'nun hiç bir kitabını almaya gerek yok.Buca Dokuzçeşmeler'deki Burak Kırtasiye'den Roma Ankara notu alıyorsunuz ve iyice çalışırsanız Roma'yı muaf olarak geçersiniz.(2 vize ortalaması 80 olursa muaf oluyorsunuz,finaller haziran sonuna kadar sarkıyor muaf olmaya bakın İzmir sıcağı çekilmez).Medeni Hukuk Dural hocanın 3 kitabını da aldım.Notlardan,youtube ders anlatımlarından sınıfı geçersiniz fakat 3 kitabı hatim ettiğinizde pratikle süslediğiniz zaman yine muaf olur rahatınıza bakarsınız.Genel Kamu Hukuku felsefik bir ders hocası çok kalitelidir.Dersleri genelde dolu olur.Kitabını almaya gerek yok ilk dönem notla geçersiniz.2.Dönem makale bırakıyor fotokopiye onları okuyup yorumladığınızda bu dersten de geçtiniz tebrikler.İktisat dersi için açıköğretim kitabımız var 2.dönemde hukukta ne için var çözemesem de maalesef çalışmak zorundayız.Hoca anlayışlı birisi çok zorlamaz.Kitabın sonundaki 10 soruluk testleri ezberleyin geçiyorsunuz.Hukuk başlangıcı hocasına Prof girer şubeye göre değişir fakat zor bir derstir.Kitap olarak Muhammed Özekes hocanın(aynı zamanda 2.şubenin dersinin hocası)kitabını alıp çalışmanız gerekmekte sonunda pratik soruları da var.Bu kitabı hatim etmeniz geçmenizi sağlar.Hem Özekes hoca hem de Yusuf Karakoç hoca yorum yaptırmayı sever.1.Şube Karakoç Hoca'nın Mecelle makalesini mutlaka okumalı.Hukuki terimleri da bilmekte fayda var.
    Derslere girme konusunda devamsızlık olmadığı için serbestsiniz.Hocadan hocaya değişir onu siz seçeceksiniz.İlk günler arkadaşın dediği gibi sınıflar full çeker.Vizelere kadar gelmemezlikler başlar vizelerin son 2 haftası ise yine full çeker çünkü hocalar pratik çözer bu da çok faydalı olur sakın kaçırmayın.Ben ilk ay full gittim.Sonra haftada 1-2 gün gitmeye başladım.Sıkıntısını arkadaş çevresi olarak gördüm ders konusunda 1.sınıf olduğu için zararını görmedim.Hukukta kitaplar çok önemli ama hocaların ekstra eklediklerini kapmak istiyorsanız gidin.

En zor dersler sırasıyla Roma,Anayasa,Medeni,Hukuk Başlangıcı,Genel Kamu,İktisat ve çerez dersler olarak gider.Pratik kitabı olarak medeni hukuk için Serap Helvacı'nın kitabı önerildi.1.şubenin hocası olan Beşir Hoca katkısı olduğu bir kitabı öneriyor.Yargıtay kararıyla süslenmiş cevaplı sorular var.İkisinden birini seçersiniz.

Kitap alınması gereken dersler:Medeni,Anayasa,Hukuk Başlangıcı
    Notla rahat geçecekleriniz:Roma,İktisat,Genel Kamu
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu, hoşgeldiniz fakülteye ve İzmir'e.

upuzun tavsiyeniz için çok teşekkür ederim bir solukta okudum.

Bir şey sormak istiyorum geçen senenin ve ya daha önceki senenin sınav sorularını bulmak fayda sağlar mı ve sağlarsa nasıl bulabiliriz fakülteye başlayınca

• Merhabalar ben de üçüncü sınıfa geçtim.Kesinlikle önceki yılların soruları faydalı olur.Üst dönemlerden fotokopiçilerden ve wp gruplarından bu soruları bulabilirsin sınav dönemleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Busraaç

Merhabalar ben de üçüncü sınıfa geçtim.Kesinlikle önceki yılların soruları faydalı olur.Üst dönemlerden fotokopiçilerden ve wp gruplarından bu soruları bulabilirsin sınav dönemleri

Çok teşekkür ederim yorumunuz için
  • MariJuann M kullanıcısına yanıt
    Burak Kırtasiye'ye sorarsan gösterirler.Hukuk Başlangıcı,Roma mevcut sanırım diğerlerini ben de bulamadım.WP grupları kurulur 250 kişilik oradan da rica edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LegendAiakos -- 10 Ağustos 2017; 19:23:29 >
  • güncelll
  • güncell
  • tekrar güncel
  • güncelll
  • up up up
  • güncell
  • Arkadaşlar merhaba bu sene birinci sınıfım bana önereceğiniz seçmeli ders hangi olur(deü) ?
    -Siyaset bilimi
    -Hukuk metodolojisi
    -Mesleki yabancı dil
    -Siyasi düşünceler ve hukuk
    -Spor eğitimi
    -İnsan hakları hukuku
    -Türk anayasa tarihi
    Teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknkpn1051

Arkadaşlar merhaba bu sene birinci sınıfım bana önereceğiniz seçmeli ders hangi olur(deü) ?
    -Siyaset bilimi
    -Hukuk metodolojisi
    -Mesleki yabancı dil
    -Spor eğitimi
    -İnsan hakları hukuku
    -Türk anayasa tarihi
    Teşekkür ederim...

Hukuk metodolojisi

• quote:

Orijinalden alıntı: MariJuann

quote:

Orijinalden alıntı: frknkpn1051

Arkadaşlar merhaba bu sene birinci sınıfım bana önereceğiniz seçmeli ders hangi olur(deü) ?
    -Siyaset bilimi
    -Hukuk metodolojisi
    -Mesleki yabancı dil
    -Spor eğitimi
    -İnsan hakları hukuku
    -Türk anayasa tarihi
    Teşekkür ederim...

Hukuk metodolojisi

karakoc veriyorsa secmeyin derim ben

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.