Şimdi Ara

Dolan kartuş için mürekkep önerisi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
3.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdem baskı malzeme

rica ederim

1* doğru yapmışsınız o turuncu aparatlar dolum esnasında takılı olması lazım alttan akıntı yapmaması
    için ancak ilk dolumda kullanıcılar bazen süngeri yeterince mürekkeple beslemiyorlar o yüzden kafaya yeterince mürekkep gidemeyebiliyor. süngerlerin mürekkebe doyduğundan emin olmak için aparatsız dolum yapın dedim yoksa bundan sonraki dolumlarınızda gene aparatları takılı dolum yapın.

2*eğer orjinallerle sorunsuz baskı alıyorsanız yazdırma kafasında sorun olması söz konusu değil demektir

3* yazıcı kafasında sorun yoksa kartuş değişirse düzelir bunda sıkıntı yok. mx925'e fazlasıyla dolan kartuş vermişizdir bizde, hiç sorun yaşamadık zaten pgı-550 clı-551 dolan kartuşlar son derece stabil çalışan ürünlerdir. en azından sattığımız ürünler için bunu söyleyebiliriz ki cescesorun sattıkları ile aynı bizim sattıklarımızda

4*kafaya mürekkep iletiminde sorun olabilir. kalıbında sorun olabilir ne bileyim sünger kısa kalıyordur kafayla temas etmiyordur vs. enderde olsa olabilecek şeyler bunlar ama dediğim gibi siz önce kartuşların olması gerektiği gibi kullandığınıza emin olmalısınızki problemin kartuşlarda olduğuna kanaat edebilesiniz. çipler yazıcının kartuşu tanıyıp tanımaması ile alakalı püskürtme ile baskı ile hiç bir alakası yok.

Arkadaşlar cevaplar sağol.

1- Dediğiniz şekilde dolum yaptım, süngerden bir kaç damla akınca tıpayı tıkadım.

2-Orjinal kartuşlarda hiç sorun yok.

Süngerlerden boya akıcak kadar ayarladıktan sonra Cescesor kartuşları makinaya taktım, bakım 2-3 kere kafa temizlem yaptım. Yazı ve fotoğrraf çıktıları aldım. YİNE AYNI fotoğraf çıktılarında yine kocaman kocaman kesik kesik, silik silik çıktılar. Sanırım koyu ve siyah renklerde bu problem var. Galiba siyah kartuşların birinde sorun var.
    Siyah kartuşları tekrardan deneyeceğim, süngerlerini kontrol edeceğim.. offf yaa, hep bana denk geliyo bu tip şeyler.. :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 14 Şubat 2015; 20:30:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı malzeme

rica ederim

1* doğru yapmışsınız o turuncu aparatlar dolum esnasında takılı olması lazım alttan akıntı yapmaması
    için ancak ilk dolumda kullanıcılar bazen süngeri yeterince mürekkeple beslemiyorlar o yüzden kafaya yeterince mürekkep gidemeyebiliyor. süngerlerin mürekkebe doyduğundan emin olmak için aparatsız dolum yapın dedim yoksa bundan sonraki dolumlarınızda gene aparatları takılı dolum yapın.

2*eğer orjinallerle sorunsuz baskı alıyorsanız yazdırma kafasında sorun olması söz konusu değil demektir

3* yazıcı kafasında sorun yoksa kartuş değişirse düzelir bunda sıkıntı yok. mx925'e fazlasıyla dolan kartuş vermişizdir bizde, hiç sorun yaşamadık zaten pgı-550 clı-551 dolan kartuşlar son derece stabil çalışan ürünlerdir. en azından sattığımız ürünler için bunu söyleyebiliriz ki cescesorun sattıkları ile aynı bizim sattıklarımızda

4*kafaya mürekkep iletiminde sorun olabilir. kalıbında sorun olabilir ne bileyim sünger kısa kalıyordur kafayla temas etmiyordur vs. enderde olsa olabilecek şeyler bunlar ama dediğim gibi siz önce kartuşların olması gerektiği gibi kullandığınıza emin olmalısınızki problemin kartuşlarda olduğuna kanaat edebilesiniz. çipler yazıcının kartuşu tanıyıp tanımaması ile alakalı püskürtme ile baskı ile hiç bir alakası yok.

Çok teşekkürler.. DÜZELDİ..

Siyahları tekrardan doldurdum, aparatları çıkarıp birkaç damla damlayınca tıpasını taktım. Sonra biraz çalkaladım. Kafa temizleme falan yapmadım. Direkt yazdırdım, süper.. Çıktı ve fotoğraflar A4 bir sürü deneme yaptım. DÜZELDİ. Demekki hava kalmış galiba.

*Tekrar dolumda ileride böyle bir problem yine olabilir mi?

*Boyaların bitip bitmediğini bu yazıcıda nasıl kontrol edebilirim. Boyalar bittiği zaman yazıcı zarar görüyor diye biliyorum.

• .i. . kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun diyelim o halde, sorununuzun çözüldüğüne memnun oldum.
    süngerlerin mürekkebe doyması fayda sağlamıştır muhakkak. dediğiniz gibi hava yapmışta olabilir. bundan sonra uzun süreli yatırmayın yazıcınızı en kötü 1 hafta 10 günde bir en azından bir adet renkli çıktı almaya gayret edin. kartuşlarınızı süngersiz haznesini boş bırakmayın. orjinal kartuşlar gibi baskı yaptıkça yazıcınızın gösterdiği mürekkep seviyeleri yavaş yavaş düşecek ve kartuş bitti uyarısı verecek bu uyarıyı aldığınızda kartuşu yazıcıdan çıkarıp taktığınızda çipler resetlenir ve mürekkep seviyeleri yeniden fullenir. ancak bir yerden sonra kartuşlardaki mürekkeple yazıcının gösterdiği değişiklik gösterebilir bunun için ara sıra kartuşları manual olarak gözlemleyin süngersiz kısımda mürekkep kalıp kalmadığına bakın. bunlara dikkat ederseniz sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum zira daha öncede dediğim gibi gayet stabil çalışan ürünler bunlar.

• fotoğraf baskısı için kesinlikle doğru kombinasyon. fakat mürekkep çok önemli chromalife100+v2 olduğuna emin olun zira eski seri canon mürekkepler renk sapması yapıyor ve pek çok satıcı halen eski serileri vermeye devam ediyor.

5 ADET KARTUŞ (FULL DOLU) + 5X100 ML CHROMALİFE100+V2 MÜREKKEPLİ SET
    http://urun.n11.com/kartus-dolum-urunleri/canon-ip7250-dolan-kartus-set-5x100ml-murekkepli-ucretsiz-kargo-P170168509

SADECE KARTUŞLAR (FULL DOLU)
    http://urun.n11.com/kartus/canon-ip7250-kolay-dolan-kartus-set-full-dolu-ucretsiz-kargo-P174738118

CHROMALİFE100+V2 MÜREKKEP 5X100 ML SET
    http://urun.n11.com/kartus-dolum-urunleri/canon-ip7250-murekkep-5x100-ml-set-100-uyumlu-ucretsiz-kargo-P175404934

• O zaman birşey de ben sorayım cescesorun sitesinde canon için daha doğrusu 7250 için 4 farklı tip mürekkep var ve 4'ününde fiyatı aynı bunlar;

Chromelife 100

Chromelife 100+

Chromelife 100+V2

Chromelife 100+Pro

10 puanlık uzman sorusu hadi bakalım deneyimi olan arkadaşlar yada cescesor yetkilileri varsa lütfen cevaplasın hangi mürekkep daha iyidir ve hangisini 7250 de kullanıp çok çok daha iyi sonuç alabiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 13 Aralık 2017; 16:28:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    sorunuzun cevabı aşağıdaki linkte

https://urun.n11.com/kartus-dolum-urunleri/canon-ip7250-murekkep-5x100-ml-set-100-uyumlu-ucretsiz-kargo-P175404934
  • Ben link ya da ürün soemadım hocam, 4 farklı mürekkeplerin farklılığından bahsettim. Zira almak istediğimde cescesor un sitesinden alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem baskı m.

https://urun.n11.com/kartus-dolum-urunleri/canon-ip7250-murekkep-5x100-ml-set-100-uyumlu-ucretsiz-kargo-P175404934

10 puanlık uzmanlık sorusu sormuş , bu cevapla çok puan alamazsınız gibi. Soruyu bence dikkatlice okuyup bir daha düşünün
  • Merhabalar. Öncelikle siz Cescesor'un kendi sitesinde yazıcınıza uygun bir mürekkep bakmayı bilmediğinizi belirtmek isterim. Zira söyledikleriniz arasında uyumlu olan tek mürekkep Chrome100v2 diye belirtilen mürekkeptir. Özellikle sizin sorunuz için bildiğim halde tekrar site üzerinden kontrol ettim ve sizin sorduğunuz mürekkepler de 7250 için uyumlu ibaresi sadece benim belirttiğim model için yazmakta. Erdem Bey'e karşı kaba konuştuğunuzu düşünüyorum. Zira kendisi size link de ki üründen başkasının uyumlu olmadığını belirtmek istemiş. Kendisi de Cescesor'un bayiliğini yapmaktadır ve çok da yardımı olmuş aktif bir insandır. Aynı yazıcıyı mürekkep setini ve dolan kartuşu aktif olarak kullanmaktayım. Baskı kalitesinden çok memnunum ve kuruma olayı ile karşılaşmadım. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alize44 -- 16 Aralık 2017; 0:50:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chemsul

quote:

10 puanlık uzmanlık sorusu sormuş , bu cevapla çok puan alamazsınız gibi. Soruyu bence dikkatlice okuyup bir daha düşünün

Evet beyefendinin sınavından geçemeyeceğiz sanırım :)
    Ancak soru çok zor sahiden uzmanlık istiyor cevaplarıda beğenmediğine göre keşke arayıp cescesora sorsaymış diyesi geliyor insanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: alize333

Merhabalar. Öncelikle siz Cescesor'un kendi sitesinde yazıcınıza uygun bir mürekkep bakmayı bilmediğinizi belirtmek isterim. Zira söyledikleriniz arasında uyumlu olan tek mürekkep Chrome100v2 diye belirtilen mürekkeptir. Özellikle sizin sorunuz için bildiğim halde tekrar site üzerinden kontrol ettim ve sizin sorduğunuz mürekkepler de 7250 için uyumlu ibaresi sadece benim belirttiğim model için yazmakta. Erdem Bey'e karşı kaba konuştuğunuzu düşünüyorum. Zira kendisi size link de ki üründen başkasının uyumlu olmadığını belirtmek istemiş. Kendisi de Cescesor'un bayiliğini yapmaktadır ve çok da yardımı olmuş aktif bir insandır. Aynı yazıcıyı mürekkep setini ve dolan kartuşu aktif olarak kullanmaktayım. Baskı kalitesinden çok memnunum ve kuruma olayı ile karşılaşmadım. Kolay gelsin.

sayın alize333 eksik olmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ssbrutality

Ben link ya da ürün soemadım hocam, 4 farklı mürekkeplerin farklılığından bahsettim. Zira almak istediğimde cescesor un sitesinden alırım

zahmet edip açıklamaya baksaydınız orada makinenizle uyumlu mürekkebin chromalife100+v2 olduğunu diğer mürekkeplerin niçin uyumlu olmadığını uzun uzun yazıldığını farkedecektiniz. Hatta cescesoru arayıp sorsaydınız daha hızlı sonuç alırdınız oldukça ilgili çalışanları vadır yardımcı olacaklardır gerçi siz yardımları pek memnuniyetle karşılamıyorsunuz ama neyse
  • quote:

quote:

Ben link ya da ürün soemadım hocam, 4 farklı mürekkeplerin farklılığından bahsettim. Zira almak istediğimde cescesor un sitesinden alırım

zahmet edip açıklamaya baksaydınız orada makinenizle uyumlu mürekkebin chromalife100+v2 olduğunu diğer mürekkeplerin niçin uyumlu olmadığını uzun uzun yazıldığını farkedecektiniz. Hatta cescesoru arayıp sorsaydınız daha hızlı sonuç alırdınız oldukça ilgili çalışanları vadır yardımcı olacaklardır gerçi siz yardımları pek memnuniyetle karşılamıyorsunuz ama neyse

Sanıyorum yanlış anlaşıldım,Ben yazıcım için uygun mürekkebin Chromalife100+v2 olduğunu zaten biliyorum,yardımlarınız içinde ayrıca teşekkür ederim lakin benim merak ettiğim aynı sınıfa has olan bu Chromalife100 isimli ve 4 çeşit mürekkep barındıran sınıfta 100,100+,100+V2,100+Pro adlı mürekkeplerin yazıcı farketmeksizin hangisinin çok daha iyi ve profesyonel olduğuydu.Mesela chromalife100+Pro hangi yazıcıda kullanılır? bununla ilgili netde hiçbir bilgi yok.ve 100+pro V2 ye göre ne kadar iyidir? gibi sorular aklımı kurcalayan

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chemsul

quote:

Evet beyefendinin sınavından geçemeyeceğiz sanırım :)
    Ancak soru çok zor sahiden uzmanlık istiyor cevaplarıda beğenmediğine göre keşke arayıp cescesora sorsaymış diyesi geliyor insanın.

Bence buradaki sorun, sorulan bir soruya siz cevap olarak kendi satış linkini vermeniz. Bilmiyorum belki foruma bir ücret ödemiş ve karşılığında reklam da yapılmasını sağlamak doğal hakkınız olabilir.

Uzun yıllarıdır bu forumun üyesi olarak ben bunu çok doğru bulmuyorum. Forumun ilk amacı bilgi paylaşımı yapmak. Satış sitelerinde de yorumlar var. Açıkçası onların bir kısmı satıcılar tarafından doldurulma ihtimali olduğundan, en tarafsız yorumlar burada belli bir mesaj sayısına ulaşmış kullanıcılar veya işin uzmanları tarafından yapılan yorumlar olduğunu düşünüyorum.

Cevap olarak linkini verdiğiniz satış kanalındaki bilgiyi buraya aynen kopyalamanız bile bence şık olurdu. Mesala benim işyerinde alışveriş siteleri yasaklı. Ben verdiğiniz linke giremiyorum bile.

Profilinize baktığımda, sizin genel olarak insanlara yardımcı olmanızı takdirle karşılıyorum. Bu iş içinde zaman harcadığınızı da görüyorum. Benimki sadece bu konuda size küçük bir eleştiri olsun :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemsul -- 16 Aralık 2017; 15:3:54 >

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    "O zaman birşey de ben sorayım cescesorun sitesinde canon için daha doğrusu 7250 için 4 farklı tip mürekkep var ve 4'ününde fiyatı aynı bunlar; "

Kardeşim amacım seninle tartışmak değil ama sorduğun soru burda net olarak belli 7250 için 4 ayrı sınıf diye belirtmişsiniz. Kimse sizi yanlış anlamadı siz yanlış soru sordunuz bunu kabullenmeniz gerektiğini düşünüyorum. Sorunuzu doğru sorduğunuz düşünerek cevap vermek gerekirse eğer ben bu konuda uzman birisi değilim fakat tecrübeli bir kullanıcı olarak bu 4 mürekkep neden bir birinden farklı, ne gibi bir farkı var sorusuna şöyle cevap verebilirim. Yazıcılar da değişen mürekkep tipi benim anladığım kimyasal özellikleri aynı olan mürekkeplerde kalite farkı söz konusu değil tamamen renk profilinden dolayı bir sürüm değişikliği söz konusu oluyor. Fakat kimyasal özelliği farklı olan yazıcı mürekkeplerinde kalite farkı tabi ki olmaktadır. Bunu da bu mürekkebi pazarlayan kişiden duymak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Sayın Chemsul nickli arkadaşa da ben eleştiri de bulunayım. Sizin mesaj sayınızın benim mesaj sayımdan yüksek olması sizin söylediğinizin daha doğru veya yanlış olacağı anlamına gelmiyor bunun bilincinde olmanızı belirtmek isterim. Ayrıca üyelik tarihime bakarsanız ben Erdem Bey den 6 yıl önce katılmış birisiyim. Bir söz vardır yiğidi öldür hakkını yeme der. Benim ki o misal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alize44 -- 18 Aralık 2017; 22:40:0 >

• quote:

"O zaman birşey de ben sorayım cescesorun sitesinde canon için daha doğrusu 7250 için 4 farklı tip mürekkep var ve 4'ününde fiyatı aynı bunlar; "

Kardeşim amacım seninle tartışmak değil ama sorduğun soru burda net olarak belli 7250 için 4 ayrı sınıf diye belirtmişsiniz. Kimse sizi yanlış anlamadı siz yanlış soru sordunuz bunu kabullenmeniz gerektiğini düşünüyorum. Sorunuzu doğru sorduğunuz düşünerek cevap vermek gerekirse eğer ben bu konuda uzman birisi değilim fakat tecrübeli bir kullanıcı olarak bu 4 mürekkep neden bir birinden farklı, ne gibi bir farkı var sorusuna şöyle cevap verebilirim. Yazıcılar da değişen mürekkep tipi benim anladığım kimyasal özellikleri aynı olan mürekkeplerde kalite farkı söz konusu değil tamamen renk profilinden dolayı bir sürüm değişikliği söz konusu oluyor. Fakat kimyasal özelliği farklı olan yazıcı mürekkeplerinde kalite farkı tabi ki olmaktadır. Bunu da bu mürekkebi pazarlayan kişiden duymak daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

Sayın Chemsul nickli arkadaşa da ben eleştiri de bulunayım. Sizin mesaj sayınızın benim mesaj sayımdan yüksek olması sizin söylediğinizin daha doğru veya yanlış olacağı anlamına gelmiyor bunun bilincinde olmanızı belirtmek isterim. Ayrıca üyelik tarihime bakarsanız ben Erdem Bey den 6 yıl önce katılmış birisiyim. Bir söz vardır yiğidi öldür hakkını yeme der. Benim ki o misal.

Evet sizde haklısınız Hocam.Cescesor'u arayıp öğrendim. En doğal renklerin kağıt kalite ve sınıf farkı gözetilmek haricinde Chromalife+Pro olduğu bilgisini aldım zira buraya kadar benimde kanaatim buydu.kağıt ve Gr farkından kastım Marka ve model Örn: Rovi satin 280gr veya canon super glossy 260gr yada Hp,epson gibi gibi.Ama yabancı forumlarda araştırdığım üzere Pro'nun baskı kafasını uzun vadede tıkadığı ve kullanılamaz hale getirdiğiyle ilgili yorumlara rastladım.Ben en iyisi Chromalife+V2 de devam etmeliyim diye düşünüyorum.Belkide Pro serisi mürekkepler bir üst model yazıcı için daha uygundur bunuda 7250 ve üst model türevleri olan cihaz sahiplerine sormak lazım.

• chemsul kullanıcısına yanıt
    Şu forumda sıradan kullanıcı görüntüsü veren kaç tane satıcı olduğunu, firmaların sizin tabirinizle belli bir mesaj sayısına ulaşmış (yüce) kullanıcıları rakip firmalara çamur atmak için kullandığını bilseydiniz bizim satıcı kimliğimizi gizlemediğimiz ve her daim arkasında durduğumuz ürünlerimizin linklerini yorumlarımızın altına iliştirmemizi bu kadar kafaya takmazdınız. burada yazıp çizdiklerimizle birlikte çok daha fazla sadece danışmak için bizi arayan donanım haber kullanıcılarına her zaman yardımcı olmaktan memnun olduk bundan sonrada yardımcı olmaya çalışacağız. İnsanlara kendi ürünlerimizi bir seçenek olarak sunmaya da devam edeceğiz. Lüzum olursa lütfen sizde iletişime geçmekten çekinmeyin söz kendi ürünlerimizden bahsetmeyeceğiz size.
  • quote:

quote:

Evet sizde haklısınız Hocam.Cescesor'u arayıp öğrendim. En doğal renklerin kağıt kalite ve sınıf farkı gözetilmek haricinde Chromalife+Pro olduğu bilgisini aldım zira buraya kadar benimde kanaatim buydu.kağıt ve Gr farkından kastım Marka ve model Örn: Rovi satin 280gr veya canon super glossy 260gr yada Hp,epson gibi gibi.Ama yabancı forumlarda araştırdığım üzere Pro'nun baskı kafasını uzun vadede tıkadığı ve kullanılamaz hale getirdiğiyle ilgili yorumlara rastladım.Ben en iyisi Chromalife+V2 de devam etmeliyim diye düşünüyorum.Belkide Pro serisi mürekkepler bir üst model yazıcı için daha uygundur bunuda 7250 ve üst model türevleri olan cihaz sahiplerine sormak lazım.

bunu size kim söyledi bilmiyorum ama ip7250'de chromalife100+pro kullanamazsınız kullanmamalısınız en doğru renkleri filan vermez. her makinenin uyumlu olduğu bir tür vardır isminde pro yazıyor diye en iyisi olduğunu ifade etmez pro serisi cihazlarla uyumluluğunu ifade etmek için cescesorun verdiği bir isimdir o ayrıca cescesorun verdiği isimle yabancı forumlarda tartışılmasıda ilginçmiş sahiden üstelik henüz 3-5 aydır satışta olan bir mürekkebin.

velhasıl ip7250'de cl100+pro mürekkebin doğru renkler verdiği fakat bu mürekkebin kafa tıkadığı gibi yanlış bir bilgi vererek insanları yanıltmayın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem baskı m. -- 19 Aralık 2017; 11:34:7 >

• ekokartuş 1000sayfa kadar çıktıdan sonra kartuşlarımı tıkadı nozzle kısımları yanmış mıdır nasıl düzeltebilirim?(yazıcı e414)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.