Şimdi Ara

DOLANDIRILMAK ARTIK KAÇINILMAZ..!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
3
Favori
4.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Özellikle bankacılık işlemlerinizde sizi aradılarsa ve şüphelendiyseniz, içiniz rahat değilse siz onları arayın. Gelen çağrılara çok güvenmeyin, haydi şifrenizi falan söylemezsiniz belki ama şifrenizi biryerlere de tuşlamayın, emin olduğunuz numarayı siz kendiniz arayın. Yani yapı kredi bankası için resmi internet sitesindeki numaralar: 444 0 444 / 0850 222 0 444. Bu numaraları arayarak ya da şubenizi bizzat arayarak işleminizi yapın.
    4-5 ay önce eşimi aramışlar, bankadan diye. "hesabınızamı kredi kartınızamı neyse işte yurtdışından erişilmiş, güvenliğiniz için şunları yapalım falan gibi bişeyler demişler". Eşimde bişeylerden kuşkulanıp bankayı aradığında böyle birşey olmadığını öğrendi. Sonra tedbir amaçlı kartı iptal edip yenisini yolladılar. Yani diyeceğim, size arayan numaradan emin olamazsınız belki ama doğru numarayı arayarak banka ile muhatap olduğunuzdan emin olursunuz.
  • şok 1

geçen bir dosya indirmeye çalıştım arkadaşımın telefonuna netten
    oraya tıkla buraya tıkla ha bire reklam çıkıyor

sonra telefona 2 kere mesaj geldi mobil ödeme ile ilgili
    ALLAH tan önceden mobil ödemeyi kapatmış, müsteri hizmetlerini aradı sordu para falan kesilmemiş
    ucuz yırttık bir ucu da bana dokunabilirdi arkadaş ayağına ayıp olmasın diye
    biryere numara da girmedim hayret birşey

şok şok şok 2

arkadaşa whatsaptan samimi artadaşı mesaj yazıyor evet yaz 79.. a yolla diye
    teknoloji marketteyim kartta bakiye kalmadı puan gelecek ayağına vs sıkboğaz ediyor
    bizimkisi yollamış 2 hattından da mesajı
    total 200 tl civarı parası gitti
    meğer whatsapı çalınmış nasıl oluyorsa o artık
    eleman sıyrıldı işin içinden
    olan 200 e oldu

telefon operatörlerimobil ödeme ayağına milletin soyulmasına aracılık ediyor
    çaresi isteyen açtırsın mobil ödemeyi
    normalde kapalı kalsın
    kredi kartlarında yapılmak istenen gibi

Turk telekom musteri musterisi değilim
    musteri hizmetlerine bulunduğum adresteki internet hızımı sorguluyorum acaba nete bağlanırsam hızım ne olur diye
    anne kızlık soyadı falan sormaya başlayınca tersledim söylemem dedim
    yok olmaz işleme devam edemiyorum söylemeniz lazım şeklinde abuk sabuk konuşmaya devam etti

birini de yanımda aradılar tnet musteri hizmetlerinden arıyoruz
    kampanya var vs
    anne kızlık soyadı vs vs soruyor güya kimlik doğrulaması yapıyor
    kapat telefonu bişe söyleme dedim

cins cins şeyler

geçen de biri evin birine kapıyı çalmış kimliğini göster ben su şirketinden geliyorum demiş
    geliyorsan sen kimlik göstermelisin asıl

neler neler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 15 Haziran 2017; 16:2:7 >

• bunlara karşı önlem almaktan başka çare yok. geçen aylarda ben bunlardan bir tanesini yakaladım hem de bizzat yüzyüze . ben de hak ettigini verdim. arabadan aldıgım demir sopayla evire çevire bıkana sıkılana kadar dövdüm. sopa yamuldu. ölecek diye bıraktım. hastaneye gitmiş. 1 ay iş göremez raporu almış. şikayetci olmuş karakola çagırdılar. ben de ordaki memurlara dolandırıcılık iş kolu mu oldu da buna iş göremez raporu veriyorlar dedim. bir şey diyemediler. bunlar yasalardaki ve sistemdeki açıgı kullanıyorlarmış. tedbirli olmakta fayda var.
  • yazıklar olsun..ylisans mezunuyum ama her an biri beni arayıp dolandıracak diye korkmaya başladım..ulan devlet nerde kanun nerde...dolandırıcıyı savcıya şikayet edince para kaptırmamışsan kovuşmaya gerek görmüyormuş..warmı böyle mantık yaa....yani tecavüze uğramamışssan dava açmıyorlar...

benim olayıma bir cevap alamadım dostlar..

birisinin sizin adınıza kredi başvurusu yapmak çokmu kolay..bu ön onaylı hazır krediler başımıza bela olabılırmı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

Mobil ödeme ile ilgili, şu şu işlem için evet yazın diye mesaj gelir normalde geldi mi öyle bir şey?

Bu şerefsizleri neden hapse atacağız ki? Vatandaşlıktan çıkarıp sınır dışı edilmeleri lazım.

bana öncesinde böyle bir mesaj gelmedi üstadım..direk olarak ilk mesajda da yazdığım gibi ;

1-mobil ödeme başarısız..açtırın da sizi denk getirelim...
    2-kredi başvurunuz onaylanamamştır ..yazıyordu..
  • Bana da 7979'dan sürekli mesaj geliyordu.Artık bıktım numarayı engelledim.Normalde hattım mobil ödemeye de kapalı.

Mesaj içeriği şöyle

"Şifreniz 1234.Şifreyi ekranda ki kutuya gir ve devam et"

Sürekli şu şifreyi gir diye mesaj geliyordu.Neyin nesidir anlamadım bir türlü.Nerden geliyor bilmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.