Şimdi Ara

DOLAR MAĞDURLARI | 18 AYDIR ÇEKİLEN ÇİLE (ANA KONUSU) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
11
Favori
54.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
153 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XanthiN

Dövizle, borsayla, altınla falan hiç işim olmaz, takip de etmem. Doların 7'leri gördüğü 12 Ağustos akşamı bir çok kişi gibi gaza gelip ben de dolar almıştım. Ben saat 23:50'de 200 dolar almıştım. Enpara kol gibi makas koymuştu, yine de sabaha ne olacağı belli değil diyerek heyecan olsun diye almıştım. Zaten 200 doların ne yatırımı olsun. Şimdi kontrol ettim satın alım kuru tam 1$=7,82₺ iken almışım.  Tabi acayip kazık yedim, büyük ders oldu bana. O günden beridir de dolarla, euro ile uğraşmam, öncesinde zaten uğraşmıyordum. Neyse ki benim kaybım miktara bağlı olarak oldukça az seviyede. Binlerce dolar alanlar kendilerini kesmedilerse iyidir.

Hocam şuana kadar duyduğum en yüksekten dolar alan insansınız tebrik ederim:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Puantum

1.5 milyonu aynı gün çektik biz. O hangi bankaymış

Alıntıları Göster
    1.5 milyon özel bankacılığa girer hocam normal. Ama normalde de 500.000tl'yi aynı gün belki ertesi gün çekersiniz. Çoğu kişinin parası yok etraftan duyduklarını söylüyorlar.

Biz birgün 50.000tl çekmeye gitmiştik. Kadın para yok dedi. O sırada biri hesabına 100.000tl yatırmaya gelince kapıdan çevirip paramızı verdiler. Böyle bir şansta olabilir..

İşin özeti şubede para tutulmaz çünkü zarar yazar. Fazla para hem güvenlik hemde gecelik faizde değerlensin diye Merkez Bankasına gönderilir. Ama bizim halk bunu "Bankalarda para yok" diye düşünür.

• Equris kullanıcısına yanıt
    Tam o anda alan çok kişi vardır da alay edilir diye söylemiyorlardır. O parayı çektim ilk ve son dolarım olarak çok özenli biryerde saklıyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Hocam o dönem dolar alanların zararını dolar konusunda sürekli anlatıyorum. Gerçekleri söylediğim için 1 hafta banlandım sonra 4 gün daha ceza aldım. Sonra yönetim cezamı kaldırdı.

Gerçekler acıdır. Eğer o dönem sizin gibi 7.80'den dolar alan varsa şuan maliyeti 7.80 değil kabaca 10.25tl.

Yani dolar yarın 10.25tl olsa parasını faize koyan adam ile hesabında aynı miktarda TL görecek. Ama bunu kabul etmiyorlar. Matematiğe güvenmiyoruz toplum olarak çünkü Üniversite giriş sınavlarında matematik ortalaması 4 net
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

7 küsür liradan dolar alan şark kurnazları, tek kelimeyle BETER OLUN
    Beter oldu zaten dolar 1 sene içinde 9tl olmadığı sürecede ne karda ne zararda olacaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Millet hala parasını evde tutuyor, paraları kuş olup uçuyor çoğunun haberi yok.

Gerçi faizler de çok düşük, insanlar vadeli mevduata koysa da ana parasının değer kaybını faizle karşılayamıyor.

Geriye altın kalıyor. Güvenli liman derler ya, altına güvenli liman diyoruz ne günlere kaldık.

Hocam paralarının kuş olup uçtuklarının farkında değiller ki. 18 ay önce 6.20'den dolar alan adam hala aldığı doların maliyeti 6.20tl zannediyor. Borsa kumar sanıyor. Bakın bugün borsa düşerken benim hisse %4 yukardaydı. Doğru hisse seçimi çok önemli.

Ama finansal okuryazarlık sıfır ülkede hamdolsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: braddock26

insanların zararına seviniyorsan, kına göndereyim mi?
    Hayır insanların zarara uğramaması için bu forumda benim kadar parmak yoran 1 adam daha gösterin? Sanırım dolar ana konusundan ve eski konularımdan beni tanımıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: braddock26

insanların zararına seviniyorsan, kına göndereyim mi?
    Hayır insanların zarara uğramaması için bu forumda benim kadar parmak yoran 1 adam daha gösterin? Sanırım dolar ana konusundan ve eski konularımdan beni tanımıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

İyi de konu sahibi neden uzaklaştıma aldı şimdi?
    Neyse sileyim mesajımı da tekrar uzaklaştırılmayın. Haksız olanlara haksız olduklarını sert bir biçimde söyleyince uzaklaştırıldık.

Doğru söyleyen dokuz köyden kovuluyor maalesef:)

Neyse ki forum yönetimi haksız uzaklaştırmayı kaldırdı.

Ama 18 ay önce dolar alanların mağduriyeti devam ediyor ve devam edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 27 Ocak 2020; 21:4:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Beter oldu zaten dolar 1 sene içinde 9tl olmadığı sürecede ne karda ne zararda olacaklar

Alıntıları Göster
    bu vatan bazıları istiyor diye batmaz ! doların 9 tl olacağını rüyalarında görürler anca
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

bu vatan bazıları istiyor diye batmaz ! doların 9 tl olacağını rüyalarında görürler anca

Alıntıları Göster
    Dolar ileride 9tl olabilir ama onların iddia ettiği gibi 18-24 ay içinde 7 ya da 12tl olmayacaktı olmadıda.

Forumu bırakın Türkiye'de doların 5tl olacağını iddia eden ilk kişi bendim eskiler bilir o zaman 5tl olacak dediğimizde de laf sokuyorlardı.

Sonra 5tl olacak dediğimde inanmayanlar 7tl'den 5.30'a düşecek dediğimde laf sokuyorlardı.

12 ya da 7tl olmayacak dediğimizde de laf sokuyorlardı.

Biz tahmin yapıp tutturuyoruz onların ise tek işi laf sokmak. Zaten başka ne yapabilirler ki?

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    hocam bende katılıyorum rüyalarında görürler ama şöyle dolar 9 da 10 da olur ama ne olur kuru sabitler faiz silahını çeker ama en önemlisi hemen imfye gidilir gene sonuç olarak 9 da olmaz 10 da

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konudakiler ile döviz konusundakilerin yer değiştirmesi gerekli 🙂
    Keşke her seviyeden alırım diyen arkadaşları burada da görebilsek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zamanı çok iyi hatırlıyorum. Alan arkadaşlar eğer kendileri oturup düşünselerdi asla almazlardı ben ona inanıyorum. Piyasa da herkes kendi aldığı pozisyonun kazanması yönünde yorum yapıyor. O bahsedilen hocalar da buna dahil. Hani insanın aklı almıyordu o zaman 7,21 i görmüştü galiba hatta bazı televizyon kanallarında doların fiyatı yazmıyordu. Epey eleştiri almıştı. O zaman dedim ki doların seviyesi bu değil hani yüksek ama 7,21 de değil yani. Alan arkadaşlar adına çok üzüldüm ama bundan 1 2 sene sonra 7,21 olsa paranı kurtarsan ne o 100000 TL ile başka bir yatırım yapsan kim bilir sana daha ne kadar para getirirdi ya da en kötü ihtimal faiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HBeg

O zamanı çok iyi hatırlıyorum. Alan arkadaşlar eğer kendileri oturup düşünselerdi asla almazlardı ben ona inanıyorum. Piyasa da herkes kendi aldığı pozisyonun kazanması yönünde yorum yapıyor. O bahsedilen hocalar da buna dahil. Hani insanın aklı almıyordu o zaman 7,21 i görmüştü galiba hatta bazı televizyon kanallarında doların fiyatı yazmıyordu. Epey eleştiri almıştı. O zaman dedim ki doların seviyesi bu değil hani yüksek ama 7,21 de değil yani. Alan arkadaşlar adına çok üzüldüm ama bundan 1 2 sene sonra 7,21 olsa paranı kurtarsan ne o 100000 TL ile başka bir yatırım yapsan kim bilir sana daha ne kadar para getirirdi ya da en kötü ihtimal faiz.
    Bunları çok anlattık ama anlayan çıkmadı. Dolar konusundaki troller bana AKP'li oldu buda bile dedi

Bu ülkenin dışa bağımlı olduğunu bu yüzden döviz arttığında ekonominin durulacağı ve dolar talebinin düşeceğini hiç değilse 100 kere anlattım.

2016 yıl sonunda ülkenin stagflasyona gireceğinide ilk ben dile getirdim benden 1 sene sonra Mahfi Eğilmez hoca da aynı şeyi söyledi.

Tabi ben bunları söyledim diyince insanlar kendimi övüyorum sanıyor. Ben aslında sadece ne söylediğim söylüyorum..

Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cogo PRENS

hocam bende katılıyorum rüyalarında görürler ama şöyle dolar 9 da 10 da olur ama ne olur kuru sabitler faiz silahını çeker ama en önemlisi hemen imfye gidilir gene sonuç olarak 9 da olmaz 10 da
    Dolar 9'da olur 10'da olur. Önemli olan o seviyeye ne kadar sürede geldiği ve sizin kaç maliyet ile aldığınızdır. Ve bunu ne kadar süre taşıyıp tl faizden hatta biraz daha profesyonel iseniz borsaya b. yatırım araçlarına göre getirinizin ne olduğudur. Tabi enflasyona karşı erimemeside dahil.

Dolar konusundaki kardeşlerimiz 2018 ağustostan sonra dolar aldı o zamandan bu zaman herşeyin fiyatının 2-3 katına çıktığını söylüyorlar. Ama 100.000tl verip 6.20'den aldıkları dolar şuan 90.000tl ediyor.

Eeee? Senin para 90.000tl'ye düşmüş aldığın araba 100.000'den 250.000'e çıkmış. Dolar seni nasıl enflasyona karşı koruyor anlatında dinleyelim yeğenlerim?

Hocam o arkadaşlar dolar yerine araba alsalardı daha çok Tl kazanmışlardı 🙂 bende de dolar vardı, araba alınca bozdurdum. Arabam tl olarak daha değerlendi.

Enflasyona karşı kendimizi korumamız çok zor. Tasarruflarımızı arttırarak mümkün olabilir. Doğru enstrümanlara yatırım yaparak kazançlı çıkılabilir.

Tasarruf,tasarruf, tasarruf. En büyük yatırımdır .

Not: Bu arada benim babamda dolarzede, en tepede almaya, en dipte satmaya çok fazla alışkındır. Zararı totalde alacağı faiz kaybıyla 20.000i bulmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeaseR2020 -- 28 Ocak 2020; 10:13:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeaseR2020

Hocam o arkadaşlar dolar yerine araba alsalardı daha çok Tl kazanmışlardı 🙂 bende de dolar vardı, araba alınca bozdurdum. Arabam tl olarak daha değerlendi.

Enflasyona karşı kendimizi korumamız çok zor. Tasarruflarımızı arttırarak mümkün olabilir. Doğru enstrümanlara yatırım yaparak kazançlı çıkılabilir.

Tasarruf,tasarruf, tasarruf. En büyük yatırımdır .

Not: Bu arada benim babamda dolarzede, en tepede almaya, en dipte satmaya çok fazla alışkındır. Zararı totalde alacağı faiz kaybıyla 20.000i bulmuştur.
    Hocam babanız dolar alıp satarken bize haber verirseniz çok seviniriz:D

Bu işler hesap kitap işi hocam maalesef pek çok insan zararda ve maalesef çoğu farkında bile değil.

Zararda olduklarını yazıncada biz tüh kaka diyorlar.

Dünyanın en büyük fonu ve dolar tahminleri tutan fonu blackrock doların 2020 ve 2021'de düşeceğini söylemiş.. Biz uyarınca ciddiye alınmıyor bari blackrock'a kulak assınlar..

Artık yatırım yapmamayı tercih ediyor geçmişte borsada da pek iyi anıları yok Kendisi biraz aç gözlü, kolay yoldan köşelik olmak isteyen bir tiptedir.

Yatırım planı ve bir stratejisi yoktur.

Buralarda da var böyleleri, borsa tüh kaka derler.

Borsadan kazananları linç edeler. Kendi vasıfzıklarının acısını başkalarından çıkarmaya çalışırlar.

Burası forum ortamı olduğu için, herkesin farklı fikirleri var yanlış dahi olsa ...

İnsanlara doğruyu anlatmak için çokta uğraşmayın. Kendinizi yıpratırsınız.

Zaten onlar kimleri takip edecekleriniz çok iyi biliyorlar. Selçuk GEÇER, Elvan AKTAŞ,Atilla YEŞİLADA vs.

Onlar dolar 12 olacak hayaliyle yaşamaya devam etsin. Millet borsada parayı kırıyor. (YTD..YTD.YTD. Başımıza iş almayalım durduk yere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeaseR2020 -- 28 Ocak 2020; 13:23:16 >

• Şimdi size zor olmayan bir soru:
    Toplu birikimim yok, ufak ufak kenara koyuyorum. TL olarak koyarsam zarar edeceğim, dolar alarak koyuyorum. Yani 150-250 dolarlık partiler halinde alım yapıyorum.
    Yatırım olsun değer kazansın gibi bir kaygım yok da, değer kaybetmesin düşüncesindeyim. Dolarda mı devam edeyim yoksa başka bir yolla mı biriktireyim?
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.