Şimdi Ara

Dolaşım sistemi 2 soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dolaşım sistemi 2 soru

ilk soruda kılcal damarlardaki kan basıncı artarsa kandan doku sıvısına madde geçişi artar ama kılcal damardan kan proteinleri dışarı çıkamaz dolayısıyla 3.öncülün neden doğru olduğunu anlayamadım
    2.soruda da soruyu çözen kadın 1.öncül yanlış glikoz miktarı azalır ama glikoz derişimi değişmez dedi bu kısmı anlamadım 3.öncül içinse beyin kılcalları oksijeni kullanır o yüzden azalır dedi ama soruda beyin kılcallarına gelinceye kadar demiş dolayısıyla bu öncülü de anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watchoutnigga -- 11 Şubat 2021; 13:44:8 >

• Hocam dün geceden beri uğraşıyorum resimleri bir türlü yükleyemedi mobilden ya mobil uygulamada sıkıntı vardı ya da başka bir şey tarayıcıda gözüküyordu sadece onu düzeltmek için uğraştım hızlı resim e falan yükledim resmi inşallah şu an olmuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watchoutnigga -- 11 Şubat 2021; 13:49:2 >
  • Up
  • Up
  • Bu soruda da çevre direncinin artması için önce popülasyondaki otçul hayvan sayısının artması buna bağlı olarak da artan çevre direncinin popülasyonu dengeye getirmesi gerekmez mi? Cevaba 1 ve 2 diyor ama 1 ve 2 çevre direncini arttıracak etki göstermekten çok artan çevre direncinin sonuçları gibi Dolaşım sistemi 2 soru
  • Estağfurullah hocam teşekkür ederim yanıtınız için anladım soruyu
  • Kan basıncının fazla olduğu yerde starling hipotezine göre osmotik basınç düşük oluyor, dolayısıyla madde yoğunluğu az. Bu sebepten bunu dengelemek için lenf damarları ile kan dolaşımına geri taşınacak protein vs. miktarının artması gerekir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.