Şimdi Ara

Dolby Atmos %30 İndirimde 29,75 TL (Bitti) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
6
Favori
12.855
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Deneme sürümünü siz deyince tekrar deneyeyim dedim. Vermiyordu önceden bana baktım şimdi günlük deneme verdi. Eskiden direkt kredi kartı istiyordu indirdiğimde.

Fakat APTX destekli kulaklık var bende, intel aptx sürücüsü de kurmuştum. Denediğimde ses çok yapay geldi ya. Şöyle diyeyim, sanallaştırma yaparken tizleri çok eziyor. Bir kaç filmde denedim, adamı fırlatıp duvara atıyor bir sahnede. Tuğlaların kırılma sesini ve yer düşüşünü Dolby açıkken duymazken, dolby yi kapatınca her bir tuğlanın tıkır tıkır yere düşüşünü duydum.

Ama ambiyans olarak güzel, ses dolgun geliyor, bassları derinleştiriyor, o sinemadaki havayı hissettiriyor. Bir de tizi bozmasa iyiymiş, yani bazı sahnelerde çok bazı duymamız gereken sahnelerde ise yok. Bir klasik müzik dinlerken, bazı kulaklıklarda arkadan gelen keman sesini ya da gitarın telindeki o adamın parmağını çektiği sesi duymazsın ya ona benziyor biraz.

Bir de ayar çekince her ayar çekişte Apply demesek sesteki değişimi anlık görsek iyi olurmuş.

Sonuca gelecek olursak. 15 20 lira olsa alırdım belki ama normalde bile eq ayarını pek kullanmayan ben için biraz fazla yapay geldi. Hatta onu kapatınca düz stereo daha geniş sahne sunuyor gibiydi.

• Bu yazılım sadece kulaklık için mi, hoparlörler için işe yarar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrtkrdag M kullanıcısına yanıt

Dolby acces uygulaması içinden zaten.

• fatalrhymex F kullanıcısına yanıt

FxSound Enhancer plus denemeni tavsiye ederim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin_92

FxSound Enhancer plus denemeni tavsiye ederim hocam

Önerinizi deneyeceğim hocam ilginiz için teşekkür ederim

• dolby atmos

bang olufsen play

dts

Bu üçünden tek fark yaratan laptopumdaki B&O Play oldu. Ama onun da linkini bulamadım, donanımsal olabilir.

Diğerlerinde pek fark hissedememiştim.

• Yazılımi halleden film izlemeyi seven (bluray, remux vs) arkadaslar birde atmos hoparlör kurulumu yapsinlar. 7.1.2 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 19 Kasım 2020; 11:2:5 >
  • merhaba_2233 M kullanıcısına yanıt

evet hoparlör içinde kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adeleks -- 19 Kasım 2020; 12:55:19 >
  • Dts ve dolby atmos u aynı ansa deneme sürümüyle test ettim fiyat düştüğünde almaya karar verdiğim dolby atmostu fiyatı düşünce aldım. Merak esen soran arkadaşlar gördüm. Dts daha cılız dolby atmos daha profesyonel geldi bana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • daquied kullanıcısına yanıt

Evet dolby daha sinema havasında. Kulaklıkların bass başarımı iyiyse ve sahnesi derinse güzel oluyor. Ama bu stereo'dan sanallaştırma yapılınca tizlerde azalma oluyor pek hoşuma gitmedi. Samsung'daki Dolby gibi sanıyordum ama pek değilmiş. Baya ciddi fark yaratıyor sanallaştırma. Ben saf stereo ile devam edeceğim sanırım Dolby Atmos %30 İndirimde 29,75 TL (Bitti)  Ama ses sistemim olsaydı belki düşünürdüm. Ses sistemi olanlar için de şunu denesinler bakalım. Bende 7.1 desteği olmadığı için windows ayarlarından yapamadığımdan deneyemedim.

https://sourceforge.net/p/hesuvi/wiki/Help/#71-virtualization

• pcde dts headphone var fakat bluetooth kulaklık ile çalıştıramıyorum. Bu yazılımı alsam airpods pro ile kullanırken sizce çok fark olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Deneme sürümünü siz deyince tekrar deneyeyim dedim. Vermiyordu önceden bana baktım şimdi günlük deneme verdi. Eskiden direkt kredi kartı istiyordu indirdiğimde.

Fakat APTX destekli kulaklık var bende, intel aptx sürücüsü de kurmuştum. Denediğimde ses çok yapay geldi ya. Şöyle diyeyim, sanallaştırma yaparken tizleri çok eziyor. Bir kaç filmde denedim, adamı fırlatıp duvara atıyor bir sahnede. Tuğlaların kırılma sesini ve yer düşüşünü Dolby açıkken duymazken, dolby yi kapatınca her bir tuğlanın tıkır tıkır yere düşüşünü duydum.

Ama ambiyans olarak güzel, ses dolgun geliyor, bassları derinleştiriyor, o sinemadaki havayı hissettiriyor. Bir de tizi bozmasa iyiymiş, yani bazı sahnelerde çok bazı duymamız gereken sahnelerde ise yok. Bir klasik müzik dinlerken, bazı kulaklıklarda arkadan gelen keman sesini ya da gitarın telindeki o adamın parmağını çektiği sesi duymazsın ya ona benziyor biraz.

Bir de ayar çekince her ayar çekişte Apply demesek sesteki değişimi anlık görsek iyi olurmuş.

Sonuca gelecek olursak. 15 20 lira olsa alırdım belki ama normalde bile eq ayarını pek kullanmayan ben için biraz fazla yapay geldi. Hatta onu kapatınca düz stereo daha geniş sahne sunuyor gibiydi.

Doğrudur hocam benim o kadar kulağım yok maalesef. Belki daha uzun süre kullanmam gerekiyor.

Ancak Pot Player ile en iyi şekilde Dolby Atmos'u nasıl ayarlayacağım tam öğrenemedim. Şu an windows ses kısmında dolby atmos seçeneği de çıkmamaya başladı. Pot Player'a sadece şu Lav eklentisini uyguladım. http://tennojim.xyz/article/media_stack_diy ( https://www.programmersought.com/article/78103592292// )Ses farkı bariz var atmosferin daha iyi olduğunu hissettiriyor. Hatta kapalı iken ses düşük geliyor. Yani sesi ekstra da yükseltiyor. Belki de daha etkileyici hissedilsin diye yapıyordur. Yani kapalı ses düşük açık yüksek ve etkileyici olma havasını daha arttırmak için yapılmış da olabilir.

Dolby Atmos'dan en iyi şekilde faydalanabilmek için hangi player ve eklentiyi kullanmak gerekiyor acaba?

Bir de böyle seçenekler var.

Dolby Atmos %30 İndirimde 29,75 TL (Bitti)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 19 Kasım 2020; 15:26:43 >

• Yeni konu açmak istemedim dts de de indirim var, 28₺ sizce hangisini alalım arkadaşlar?

• Perturbator kullanıcısına yanıt

Oyun için DTS X daha iyi.

Atmos filmlerde daha iyi. Netflix, Amazon falan kullanıyor.

DTS oyunlarda daha iyi derken; çok daha fazla oyun destekliyor. Aşağıdaki liste gibi;

• Gears 5
    • Borderlands 3
    • Call of Duty Modern Warfare
    • Forza Horizon 4
    • Shadow of the Tomb Raider
    • Assassin's Creed Origins
    • For Honor
    • Final Fantasy XV
    • Resident Evil 2
    • Metro Exodus
    • The Division 2

ve fazlası.

ama cyberpunk 2077 Atmos desteği ile geliyor. Bütün denge bozuluyor.

Ha atmos açık çok fark ettim efsane ses bilmem ne bir şey bekleme ama destekleme açısından durum bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 19 Kasım 2020; 16:18:23 >
  • Tek PC'de mi kullanılabiliyor masaüstü ve laptopta beraber kullanabiliyor muyuz bir defa alınca?

• Nereden alıyoruz link var mı?

• Ben ses farkını iyi yönde fark ettiğim için satın aldım. Her modda fark net duyuluyor, kulaklığım Takstar GM200.

• quote:

Orijinalden alıntı: Beocan

Nereden alıyoruz link var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: shockwave error

Oyun için DTS X daha iyi.

Atmos filmlerde daha iyi. Netflix, Amazon falan kullanıyor.

DTS oyunlarda daha iyi derken; çok daha fazla oyun destekliyor. Aşağıdaki liste gibi;

• Gears 5
    • Borderlands 3
    • Call of Duty Modern Warfare
    • Forza Horizon 4
    • Shadow of the Tomb Raider
    • Assassin's Creed Origins
    • For Honor
    • Final Fantasy XV
    • Resident Evil 2
    • Metro Exodus
    • The Division 2

ve fazlası.

ama cyberpunk 2077 Atmos desteği ile geliyor. Bütün denge bozuluyor.

Ha atmos açık çok fark ettim efsane ses bilmem ne bir şey bekleme ama destekleme açısından durum bu şekilde.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.