Şimdi Ara

Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
22
Favori
37.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rica ederim.

Benim Bahsettigin on hoparlörlerdeki baskınlık hoparlörlerin frekans araligiyla ilgili değil. Genelde filmlerde aksiyon on hoparlörlerde geçer. Çünkü sahne orası. Surroundlar daha az kullanılır. Atmoslar daha da az :)

Ama genel Bir yanlış anlaşılma var sanırım, Dolby Atmos sadece tavan hoparlörleriyle ilgili değil. Sesin farklı bir şekilde kodlanmasıyla ilgili. Kanal bazlı değil, obje bazlı. Yani objenin yerine göre ses verebilmek önemli olan.

Dediğim gibi tavan atmoslar çok sık kullanılmıyor. Sizdekilerin aynısı almanız yeterli olacaktır. Hatta diger hoparlörlerle uyumlu olmasi acisindan daha da iyi olur (gerçi tweeter driver uyumu çok önemli değil diyenler de var ama genelde öyle denir.)

Hatta varsa elinizeki eski başka hoparorleri de kullanabilirsiniz. Çok uyumsuz olursa değiştirirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jasien J kullanıcısına yanıt
    Full Range hoparlör tüm frekansları tek bir sürücüden veren özel tip hoparlörlerdir. Yani ayrı bir tiz yada mid sürücüsü olmaz. Bunun mantığı da muhtemelen tavandan düzgün yansıması için sanırım.

Tavandan yansıtma işinin en temel sorunu izleme mesafesi ve önlerin üstündeki atmos sürücüsünün açısı. O açıyı da istediğiniz gibi ayarlayamayacağınız için tavandan sekip gelen ses izleme mesafeniz uzunsa önünüzde kalabilir yada tam tersi.

Bu sebeple salon olarak kullanılan bir alanda bu tarz ince ayar yapmak zor olduğu için en kolay çözüm tavana hoparlör takmak olacaktır.

Genelde önlerde kule hoparlör kullanıldığı için ön sahne geniş oluyor ve bu sebeple atmos hoparlörü kafanızın tam üstü gibi bir pozisyona yani tml (top middle) olarak takmak arkadaki sahnenin genişlemesine ve daha dengeli bir ses oluşmasına yardımcı oluyor. Benim kurulumum bu şekilde en azından.

Yalnız sizin hoparlör takımında önler de küçük olduğu için atmos hoparlörler ön tavana da takılabilir. Bu tamamen sizin zevkinize kalmış.

Ben sizin yerinizde olsam ve de sistemin müzik performansını da arttırmayı planlıyorsam, mevcut bütçe ile önlere iki tane kule hoparlör alıp hem ön sahneyi genişletirim hem de önden çıkan hoparlörleri arkada tavana takıp tml olarak ayarlarım. Tabii kule hoparlör kullanmak için odanın min 25m2 kadar olması ve de izleme-dinleme mesafenizin de min 2,5-3mt olması gerek.

• merhaba arkadaşlar, gerçekten çok faydalı bilgileri ve bilgili arkadaşların yorumlarını okudum, bende 10 yıldır hi-fi sistemlerin içindeyim, yeni görüntü ve ses formatları için AVR'yi yeni değiştirdim, denon 1909'dan denon x3500h'e geçtim,hoparlörlerimde 10yıldır kullanmakta olduğum 5.1 JBL front E50 , center EC35 , sr E30 ve sw , şimdi sisteme 2 adet dolby atmos ilave etmek istiyorum, 5.1.2 olarak bir konfigürasyon düşünüyorum, Onkyo SKH-410 Dolby Atmos-Enabled için ne dersiniz fiyat olarakda uygun ve hem hoparlör üstü hem de duvara montaj yapılabiliyor, amazonda çifti vergiler ve kargo dahil 125$ ve dolby'nin sitesinde tavsiye edilen listede var.
    ya da sizler ne tavsiye edersiniz, oda 35m2
    Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
  • PANTER_111 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Sanırım bu modeli daha önce okumuştum ama

Çok beğenilmiyor. Benim oda da sizinkine benzer boyutlarda 36m2. Height olarak kurulum yaptım. Sizin gösterdiğiniz onkyo lardan yaklaşık 3 kat büyük hoparlörlerim olmasına rağmen istediğim etkiyi alamadım.

Nedeni ise odanın buyuklugu. Küçük odalarda height kurulum Dolby tavsiyesindeki tavan kuruluma yakın yerlerde oluyor. Ama bizimki gibi büyük yerlerde aradaki fark artıyor.

O nedenle ben Amazon.de den Magnat ic62 sipariş verdim. Aynı paraya geliyor ama tavan kurulum yapmanız gerekli.

O Onkyo’ların hassasiyeti çok düşük. Bu sebeple onlardan pek ses çıkmayacaktır. O yüzden hiç tavsiye etmiyorum.

Eğer tavanda delme vs işi yapmayacaksanız da tavsiyem beyaz renkli Canton Plus GX-3 modeli. En azından tavanda renk açısından sırıtmıyor

Altta linki mevcut

Şu an bu hoparlörleri tam başımın üstü hizasında Top Middle (TML) olarak geçen Atmos tavan hoparlörü olarak kullanıyorum ve gerçekten memnunum. Konunun önceki sayfalarında hoparlörün monte edilmiş fotolarını da bulabilirsiniz.

• JuMu kullanıcısına yanıt
    tavan montajı pek pratik durmuyor, duvara montaj daha kolay gibi, güzel model ama dolby enabled olarak sertifikalandırılmamış, sertifikalı modeller de baya yüksek fiyatlı

https://www.dolby.com/us/en/categories/DAES.pdf

Dolby Atmos Enabled Magnat modeli bu;

www.amazon.de
    Magnat 148400 Cinema Ultra AEH 400-ATM (Paar) Lautsprecher schwarz: Magnat: Amazon.de: Elektronik
    https://www.amazon.de/Magnat-148400-400-ATM-Lautsprecher-schwarz/dp/B01BJXBT0G/ref=sr_1_1?s=ce-de&ie=UTF8&qid=1547094498&sr=1-1&keywords=Magnat+AEH+400-ATM

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

O Onkyo’ların hassasiyeti çok düşük. Bu sebeple onlardan pek ses çıkmayacaktır. O yüzden hiç tavsiye etmiyorum.

Eğer tavanda delme vs işi yapmayacaksanız da tavsiyem beyaz renkli Canton Plus GX-3 modeli. En azından tavanda renk açısından sırıtmıyor

Altta linki mevcut

Şu an bu hoparlörleri tam başımın üstü hizasında Top Middle (TML) olarak geçen Atmos tavan hoparlörü olarak kullanıyorum ve gerçekten memnunum. Konunun önceki sayfalarında hoparlörün monte edilmiş fotolarını da bulabilirsiniz.

https://www.amazon.de/Canton-Plus-GX-3-Kleinlautsprecher-weiss/dp/B004I9J7YE/ref=mp_s_a_1_5?ie=UTF8&qid=1547066836&sr=8-5&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=canton+xl&dpPl=1&dpID=51vUyUkcJTL&ref=plSrch
    tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ,

Canton'un montajı tam da bana göre , Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi

dolby atmos listesinde yok , olanlar da pahalı gerçekten
    Dali hoparlör Alteco C-1 nasıl , tr fiyatı 1800-1900 tl civarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PANTER_111 -- 10 Ocak 2019; 7:55:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: JuMu

Merhaba,

Sanırım bu modeli daha önce okumuştum ama

Çok beğenilmiyor. Benim oda da sizinkine benzer boyutlarda 36m2. Height olarak kurulum yaptım. Sizin gösterdiğiniz onkyo lardan yaklaşık 3 kat büyük hoparlörlerim olmasına rağmen istediğim etkiyi alamadım.

Nedeni ise odanın buyuklugu. Küçük odalarda height kurulum Dolby tavsiyesindeki tavan kuruluma yakın yerlerde oluyor. Ama bizimki gibi büyük yerlerde aradaki fark artıyor.

O nedenle ben Amazon.de den Magnat ic62 sipariş verdim. Aynı paraya geliyor ama tavan kurulum yapmanız gerekli.
    tavsiyeniz için teşekkür ederim,

bir sorum olacak , şuan kullanmış olduğum denon 3500h avr ile ses seviyesini %70-80 lere kadar getiriyorum neredeyse %100 olacak , ama eski denon 1909 da - volume ayarında bile (-20/-10) açamazdım sesi ,
    + pozisyona getirdiğimi hiç hatırlamıyorum bile, 3500h watt olarak da daha yüksek (600w) .
    sonuç olarak aynı hopalörler ile daha güçlü bir avr beklerken eski avr daha güçlü.
    Sanki denon ev kullanıcıları için daha düşük volume lerde daha kaliteli ses hedefliyor gibi geldi bana.

Açıkçası listede olmaması çok dert değil bence. O sorduğunuz Dali de Zensor serisinin sürücülerinin kullanıldığı aynı tip bir hoparlör. O yüzden pek bir fark olacağını düşünmüyorum.

Bu arada yeni amfinin sesinin az çıkması kalibrasyon ile alakalıdır diye düşünüyorum. Kalibrasyon da hoparlör seviyelerini çok düşük ayarladıysa misal hepsi -5 db vs gibi ise ondan kaynaklanıyor olabilir. Kalibrasyondan seviyeleri birkaç kademe arttırdığınızda sesi çok daha az açmanız gerektiğini göreceksiniz

• Benim de Atmos hoparlör seçimi ile ilgili sıkıntılarım var :(
    Pioneer VSX-1131 kullanıyorum. Definitive Technology ProMonitor 1000 seti ile 5.0 sinema sistemim var. Tavan asma tavan ve bu nedenle uyum açısından almayı düşündüğüm Definitive Technology DI 6.5R veya DI 5.5R in ceiling hoparlörleri bir türlü bulamıyorum. Bu yüzden mümkünse mevcut sistemde sırıtmayacak alternatif çözümleri araştırıyorum. Bu konuda bana yardımcı olabilmeniz mümkün mü acaba?
    Subwoofer konusunu da bolca müzik dinlediğim için inşallah bu yaz REL HT/1003 ile kapatacağım.

Sevgiler, saygılar...
  • Atmos enabled speaker lar front ların üzerine konup , önce tavana çarpıp sonra size efektin gelmesini sağlayan speaker lar. Tavan için normal speaker iş görür.. Yani atmos enabled gerek yok .

• YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz hoparlör linkteki ise çifti Kargo+vergi ile 700-750 usd ‘ye Amazon’dan alınabiliyor

www.amazon.com
    Amazon.com: Definitive Technology Ueua/Di 6.5R Round in-Ceiling Speaker (Single): Home Audio & Theater
    https://www.amazon.com/Definitive-Technology-UEUA-ceiling-Speaker/dp/B00274J9F4

Ama şahsen ben alçıpan kesme vs işleri ile uğraşmak ve de çok pahalıya kaçmak istemedim. O yüzden diğer arkadaşa önerdiğim Canton hoparlörü aldım. Bence atmos efektleri için gayet yeterli bir hoparlör

Aradaki 500-600 dolarlık fark ile avr’yi güncelleyip daha üst bir modele geçilebilir

Tabii montaj vs ile ilgili yorum yapmak için hoparlörlerin takılacağı bölgenin fotoları olursa daha doğru yorumlar yapılabilir

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için teşekkür ederim. Sorun şu ki Amerika'dan alamıyorum. Kıbrıs'ta yaşadığım için ürün teslimi, adres ve gümrük sorunları ile ilgili tonla formalite mevcut. Fakat herhangi bir avrupa ülkesinden almamda sıkıntı yok. Prosedürleri bir şekilde hallettik.
    Tavan led aydınlatma ile aydınlatılmıştır ve belli bir bölgeyi yuvarlak olarak kesip içine güzelce hoparlör koyabilirim. Estetik kaydıdan ötürü bu yöntemi uygun görüm.
    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi

Gerekli kablolamayı da zamanında yapmıştım. Tek yapmam gereken hoparlörleri bulup almak :) Eğer Definitive Tech leri Avrupa'dan bulamazsam bunun yerine ne önerirsiniz?

Tripod mic ile otomatik kalibrasyon yapıyorum,sonuç bu ☺️
    Daha verimli sağlıklı olur maksadıyla ama nedense düşük çıkartıyor
    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PANTER_111 -- 10 Ocak 2019; 17:15:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Öncelikle atmos hoparlörü için bence çok pahalı bir ürün almanıza gerek yok

Odanızın durumundan dolayı mecburen gömme hoparlör almak zorundasınız yerinizde olsam tanesi 100 Euro civarında herhangi bir gömme hoparlör alıp atmos işimi tamamlarım

Marka olarakta magnat ya da Heco gibi markaların modellerine bakabilirsiniz

Bunun dışında artan bütçeyle müzik önemli olduğu için sisteme bir stereo anfi eklenebilir hatta öncesinde front pre out çıkışı olan bir Avr ile değişiklik yapılabilir. Misal denon 3500 yada Onkyo 730 gibi.

Açıkçası hangi Avr olursa olsun hiçbiri standart bir stereo amfinin yerini tutmuyor

Hatta sub yerine gömme hoparlörden artan bütçe ile ön hoparlörleri daha iyi bir raf tipi hoparlörle değiştirebilirsiniz

iyi bir stereo amfi ve iyi bir raf tipi hoparlör ile çok çok daha iyi bir müzik performansı alacağınızzı düşünüyorum Çünkü mevcut hoparlörleriniz müzik için çok uygun değiller

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 10 Ocak 2019; 21:6:57 >

• İlginç bir makale :)

https://jakekuyser.wordpress.com/2016/05/23/do-hi-fi-amplifiers-sound-alike/

Bu arada AVRniz crossover değerlerini 40 yapmış. Hoparlörlerinize bakmadım ama 40 yaptigina göre 80i de kaldırırlar :)

En azından 80 yapın hepsini.

Atmoslara da çok para harcamayın. Bir film de en az kullanılan hoparlörler onlar.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim, önerilerinizi dikkate alacağım. Tek endişem farklı marka atmos hoparlörleri kullandığım zaman ses renginin farklı çıkması beni film izlerken rahatsız edip etmeyeceği konusu. Sanırım bunu da denemeden bilemeyeceğim.
    Evet yükseltince faydası oldu,diğer avr de genelde hep kendim yükseltirdim,bunda kendisine bıraktım ama biraz düşük değerler uygulamış,crossover değerlerini de yükselticem ,dolby atmos için arkadaşın dediği gibi dolby atmos enable yani hoparlör üstü olmayan sizin önerdiğiniz modeli düşünüyorum,rengide duvara uygun,montjıda daha kolay gömme'den

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Crossover’ı yükseltmeyin. O apayrı bir ayar.

Eğer önler kule ise onların crossover değeri 60 olsun. Arka ve ortanın crossover değeri ise 80 olsun.

Eğer yükseltirseniz sub’ın veremeyeceği mid ve tiz sesler de sub’a gider ve sesi bozarsınız.

Atmos hoparlörden bir kısım detay sesler geliyor. O yüzden oradaki tını farkını anlayabileceğinizi zannetmiyorum. O yüzden Atmos hoparlör için sizinki gibi bir sistemde o meblağ verilmemeli.

Dediğim gibi müzik ön plandaysa ön hoparlörü iyileştirmek ve sisteme bir stereo amfi eklemek çok daha mantıklı bir yatırım olur.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.