Şimdi Ara

dolby digital menüde ses kısılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • konuyu buraya açıyorum çünkü x-fi sayfasında cevap veren çıkmamıştı, konu açarak tekrar yazıyorum. mesele şu ki affan arkadaş üst konu x-fi testinde film izlerken sesi dolby digital menüden full moduna alınca abartılı şekilde sesin arttığını söylüyor, ama eğer dvd oynatıcı programdan 6 channel(5.1) seçili iken hiçbir değişiklik olmamakla birlikte eğer spdif seçili ise en az ses full modda çıkıyor, öyle ki night moduna alınca ses ciddi olarak şiddetleniyor. arkadaşlar bunu bana açıklayabilecek olan var mı, nerede yanlış anlıyorum ben bu olayı. teşekkürler şimdiden.

• arkadaşım zamanında çok tartıştık bu olayı ama yine bi sonuç çıkmadı night modunda sesin en az çıkası gerekn yer ama gel gör ki en çok çıkan kademe full de ise en az çıkan yer normal onu da çözemedim bi türlü neyse bana kalırsa bi sorun yok tabiki sni bilemem
  • kadir ben de hatırlıyorum onu ama hangi topicde tartışmıştık, bulamıyorum onu, çünkü bir mantığını buldum gibi ama orada bize anlatan arkadaşın yorumlarına ihtiyacım var. biliyorsan link verir misin, ben bulamıyorum, acaba kaldırıldı mı.
  • herhangi bir anormallik yok bu audigy2 zs'de böyle x-fi da aynı şekilde night modunda basslar daha az ama centerdan gelen konuşmalar daha fazla gelir normalde dengelenir sesler full'de ise patlamalarda ve kırılmalarda woofer ve uydular tüm güçte o etkiyi yaratır fullde size kısık gibi geliyor ama sesleri daha tok veriyor
  • arkadaşım seslerin genel anlamda yükselme oluyop yani bassların şiddeti de artmakta ok
  • Bunu daha öncede tartıştık o yüzden daha fazla tartışmaya gerek duymuyorum eğer bunun sadece sizde olduğunu ve bir sorun olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çinki bu x-fi'dada böyle audigy2 zs'dede böyle herkeste böyle , ingilizceniz varda creative forumlarına sorun benim dediğim yanıtı alacaksınız
  • helsloot, seni inkar ettiğimiz yok ama şimdi bir film izliyorum, arka planda akıcı ama tempolu olmayan duygusal bir müzik var ama şiddeti var bir dereceye kadar. şimdi eğer 6 kanalı seçersem hiçbir modda(night-normal-full) hiçbir değişiklik olmuyor, şimdi diyeceksin ki tabi olmaz dolby değil de ondan, tamam ama wolverine gibi önde gelen arkadaşlar ısrarla spdif seçmeden de alınan sesin dolby digital olduğunu söylüyorlar, aslında bu galiba alınan sesin dolby digital olmadığını kanıtlıyor. gel gelelim asıl konumuza, spdif seçince ise aynı yeri başa alıp tekrar oynatınca full ile normal arasında en ufak bir fark dahi olmamasının yanı sıra, night moduna geçince bariz olarak 5 uydunun sesi de artıyor. Bir de o yabancı topiclerden birkaç link verir misin? ayrıca tekrar tekrar bizimle yılmadan diyalog kurduğun için ayrıca teşekkür ediyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen dvd izleme programlarında örneğin powerdvd veya windvd'de sp/dif haricinde 6 kanalı seçersen dolby digital decode etme işini kart yapmaz programın kendisi yapar ama buda x-fi'ın kendi sp/dif 'i seçtiğimizdeki kadar kaliteli değil bunu sende farketmişsindir zaten , sp/dif'i seçince power dvd'den bu sefer ses sinyalleri ses kartına gider ve ses kartı tarafından dolby digital ses decode edilmiş olur , burada da yine normal ,full , ve night modu var sana sadece bir örnek vereceğim 1 tane dvd koy dvd-rom'a ve power dvd'yi aç sonra ilk önce x-fi'ın decoder ayarlarından full'u seç ve koyduğun dvd'deki en şiddetli patlama sesi olduğu yeri aç filmde bir bomba patlaması vs gibi ama bass ağırlıklı olsun o patlama sesi , sonra dikkat et full'de daha sarsıcı ve titretici bir bass sesi duyacaksın ,ama aynı işlemi ilk önce filmi durdurup stop'a basıp tekrar x-fi'ın decoderinden bu sefer night modu seçip tekrar aynı sahneyi aç ve test et bu sefer o patlama sahnesinde bass'ların full'e göre bayağı bir kısıldığını ama uyduların daha yüksek ses verdiğini göreceksin buradaki asıl amaç night modda yani geceleyin film izlerken woofera giden bass sesleri kısmasıdır x-fi'ın... gece film izlerken uydudan cıkan konuşma sesleri vs daha cok cıkarken gece woofer'dan cıkan bass seslerinin indirgenip insanları rahatsız etmemesidir ,bu dediğim testi sesi bayağı bir açıp yapmalısın iyice anlamak için

• tamam o zaman helsloot, kafamdaki pek çok soruya özellikle sesi epey aç ve patlama sahnesini seç diyerek cevap verdin, zaten kafama takılan da bunlardı. bu aşamada normal modda subb ile uyduların düzeyine yüzde olarak sırasıyla 100-100 dersek full'de bu denge 130-100 gibi oluyor, night'ta ise 80-130 gibi dersek, şu çıkar mı, dengeli dvd izlemek isteyen normal, bass ağırlıklı dinlemek isteyen full, bass'a oranla uyduları daha yoğun dinlemek isteyen ise night modunu seçebilir. yani tıpkı müzik çalıcı yazılımın eq ayarını zevkimize göre düzenlemek gibi. bu arada şu da ortaya çıkıyor ki bu mod toplam ses düzeyini değil toplam sesin içindeki bass oranını değiştiriyor. ve bir şey sorayım acaba affan'ın x-fi'da bu özelliğe yoğunlaşmasının nedeni a2zs'de olmayışı olabilir mi, çok dikkatini cezbetmişti çünkü testte. yani bu modlar ya da ona benzer özellikler a2zs2de yok mu, affan aradık ama bir türlü bulamadık demişti üst konuda.

• Ben her iki kartıda kullandım ikisindede böyle ben full'u seçiyorum dvd izlerken
  • ha, var yani, affan aradık taradık bulamadık dedi ondan benim sorum, demekki o da var a2zs'de. peki hangi menüde yer alıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.