Bilgisayarım Acer Aspire V3-571G (Windows 10) Bilgisayarıma format atmadan önce Dolby ses sistemini (dolby home theatre v4) kullanıyordum. (Bunu) Formattan sonra DOLBY DIGITAL PLUS çıktı, harici olarak dolby home theatre v4 sistemini kuruyorum ama ses efekti>Hoparlör>Özellikler<Dolby kısmında Dolby Digital Plus gözüktüğü için (dolby home theatre v4) kullanamıyorum. Bende bu şekilde çıkıyor. Bu Dolby Digital Plus ta sadece açık kapatabiliyorum içinde ayar yapamıyorum.
Önceden bu şekilde çıkıyordu bir sürü driver indirdim bir sürü yol denedim olmadı. Realtek üzerinden bilgisayarıma uyumlu olan ses driverini indirdiğim anda Dolby Digital Plus geliyor bazı kullanıcılarda yanında bir dolby daha oluyor onda dolby home theatre v4 de oluyor. Mesela DJ Urko Driver diye bir driver paketi var dolby nin bütün sistemlerini yüklüyor ama bende 3 dolby sekmesi oluyor 2 tane Dolby Digital Plus oluyor 1 tane dolby home theatre v4 oluyor ama yine kaliteli bir ses alamadım.(sesler iç içe geçiyor) Ses efektinden girdiğim zaman hoparlör özellikler dediğim zaman dolby home theatre v4 çıkmıyor. Sanırım indirmem gereken Realtek Driverinde Dolby kısmı Dolby Digital Plus değil de, dolby home theatre v4 şeklinde olanını indirmem gerekiyor. Bazı videolarda aygıt yöneticisinden ekleme yapıyorlar onu da denedim fakat hoparlör özellikler kısmında gözükmediği için aktif olmuyor. Aranızda benim gibi bu şekilde sorun yaşayan varsa yardımcı olabilir mi? 2 gündür bunun ile uğraşıyorum çözüm bulamadım. |
Dolby Home Theatre v4 Kuramıyorum.
-
-
Belirttiğiniz gibi bir sorun yaşamadım şahsen. Benim pc'nin ses sürücüsünü kurduğumda yanında otomatik olarak direk kurulan dolby yazılımı : dolby digital plus advanced audio. Bir fark olacak mı diye belirttiğiniz sürümü de kurup denemiştim ama yine bendeki sürümden bir ekstra fark hissettirmedi. En son dolby atmos sürümünü kurdum o daha iyi geldi.
İstersen bu videodan nasıl yapılacağı var: (1) How to install DOLBY ATMOS in Windows 10 for FREE Lifetime | Dolby Atmos 2020 || Tech Moron - YouTube
-
Öneriniz için teşekkür ederim, deneyeceğim ama anlamadığım olay daha önce dolby home theatre v4 olan sistemim nasıl oldu da Dolby Digital Plus oldu? Dolby home theatre v4 kurulu iken sesin desibelini yükseltebiliyordum, atmosu bir kurup deneyeceğim. Bakalım ses kalitesi ve yüksekliği nasıl olacak.
Tekrar teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X