peki kayıtta kullanılan ne farklı mevcut stereodan, yazılımlamı kaydediliyor yoksa donanımlamı ...
farkı holophonic olması işte :D kendine özgü kayıt ve mix tekniği var kısaca, nereye kayıt ettiğin önemli değil nasıl kayıt ettiğin önemli.
arkadaşlar bu dolby nin bir programı varmı seslerin daha iyi çıkması gibi yoksa o mesela bir film çekilirkenmi o teknoloji kullanılıyor
tabiki filmler yapılırken bu sistem kullanılıyor ... yani herhangi bir program ile dolby ses almak mümkün değildir ( kullanılan medya dolby değilse )
mesela Lucas ın yaptığı THX sertifikası gibi ( 7.1 )
quote:
Orjinalden alıntı: mfi
arkadaşlar bu dolby nin bir programı varmı seslerin daha iyi çıkması gibi yoksa o mesela bir film çekilirkenmi o teknoloji kullanılıyor
kayıt 5.1 dolby digital olmalı yada dolby prologicII ile ses işlenmeli.bunun dışında herhangi bişey gerekmiyor.dolby virtual speaker film çekilirken kullanılan bir yöntem değil film oynatılırken kullanılan bi yöntem
Alpy7 kardeşim bu linkten gerçek DOLBY HEADPHONE testleri var onları indirip dinliyebilirsin. dediğim gibi sitesindeki pek başarılı bi test değil gerçek kaliteli ses aşağıdaki linkte. http://forum.donanimhaber.com/m_15080986/tm.htm
quote:
Orjinalden alıntı: SinanBest
Alpy7 kardeşim bu linkten gerçek DOLBY HEADPHONE testleri var onları indirip dinliyebilirsin. dediğim gibi sitesindeki pek başarılı bi test değil gerçek kaliteli ses aşağıdaki linkte. http://forum.donanimhaber.com/m_15080986/tm.htm
Evet baktım, dinledim, gördüm ama açıkcası beni konunun başlığı gibi mucizevi birşey olmasına ikna etmedi
Kayıt ve mix teknolojileri ile ilgilenen veya çalışan biri için elinde yeterli ekipman ve biraz da tecrübe olduktan sonra herkesin yapabileceği birşey gibi geliyor çok basit eğer ki dolby headphone vs vs vs adı ne olursa olsun, o denilen şey 180 derece sesleri panlamak yada large reverbler le bir sesi kontrol etmekse.
Ben nedense sağdan sola, soldan sağa delay ler, reverblerle derinliği ve şiddeti kontrol edilmiş basit şeyler duyuyorum muzice olacak birşey yok gibi geliyor. Farkındalık önemli birşey tabiki bu tür sesleri ilk kez duyan daha önce tecrübe etmemiş kulaklar için inanılmaz gelebilir, doğrudur. Sonuçta psikoalgıda beynimizin daha önce deneyimlemediği birşeye karşı cahil olması ve onu o an mükemmel birşey diye algılaması doğaldır. Hemen hemen buradaki herkesinde bu tür şeylere süper diyebileceğini tahmin edebiliyorum.
ben 2 yıldır dolby headphone'u biliyorum ve kullanıyorum kulaklarım pek cahil değil bu konuda.windvd benim için vazgeçilmez bir player oldu bunun sayesinde.bence dolby headphone mükemmel.zaten reverb değil insan kulağının ses konumunu nasıl algıladığı mantığı üzerine çalışıyor.ses önce kulağa ardından diğer kulağa ne kadar zamanda ulaşırsa beyin sesi o konumda algılıyor mantığına dayalı olarak çalışıyor.holophonicte tabiki mükemmel ancak onun eksisi malese kayıt anında yapılması
Yazdıklarım sana yönelik değildi, geneldi. Cahilden kastımda bir sesi daha önce duyup duymamakla ilgili olmanın yanında o seslerin oluşturulmasında yani prodüksiyonundaki işlemleri bilmemekle ilgili, pek tabi herkesin bilmeside gerekmiyor ama farkındalıkla dinlemek bu.
Bu çalışma vs vs anlatmak istediğin ne ise, o mantık zaten stereo ses sistemlerinin doğuşundan beri var
bunun mucizesi nerede? onu anlamadım, mixi yaparken sesi soldan sağa otomasyonla panlarsan olacak şey budur zaten ama bence orada duymadığın başka tekniklerde var. Verilen delay ve reverbler arkada olma hissini yaratıyor. Demek istediğim buda yapılması çok zor birşey değil.
Holophoni kayıtla bitmiyor sadece, herşeyin birde mix aşaması vardır. Holophoni fanatiği değilim zaten verdiği etki ortada. İçerdiği teknik bilgi diğer bütün kayıt, mix tekniklerinden çok daha karmaşık.
Aslında ben yanlış anlattım baştan. Ben dinleyici tarafından bakmıyorum olaya bilmem anlatabildim mi, o yüzden bana süper mükemmel birşey gelmiyor.
Lg 42LB652V'de de bu özellik var. Lg müthiş bir ürün yapmış bu arada. Ancak arkadaşlar bu gibi ileri teknolojileri kullanabilmek için aldığınız yayınların da kaliteli olması gerekiyor. karasal yayından bu dolby virtual surround u açsanız da pek bir fark göremezsiniz. hd yayınlarda bu farkı rahat bir şekilde hissedebilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme